reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
I okład z roztłuczonych liści kapusty. Wali okropnie, ale mi pomogał przy zastojach. I temperatura w pół godziny dobijała do 40 stopni. Generalnie karmienie piersią wspominam tragicznie.
A na kolki u nas działał termofor z pestek wiśni :-) grosze kosztuje, a jest lepszy niż prasowanie pieluch no i prawie nic nie waży, w przeciwieństwie do tradycyjnych.

Tak czytałam Wasze posty o kredytach itp i doszłam do wniosku, że powinnam na kolanach do Częstochowy pójść w intencji rodziców i teściów, za to że jesteśmy jedynakami. Bo to naprawdę ułatwiło nam start w życie. O nie chodzi o to, że jesteśmy cwaniaki bo niczego nie musimy się odrabiać, bo w tym państwie i tych czasach, nie wystarczy być rozgarnietym i wyksztalconym żeby godnie żyć.
Paranoja żeby dwoje pracujących ludzi nie było w stanie dorobić się mieszkania bez zażywania się na kredyty, które i tak żeby dostać, trzeba być bogatym...

Katjuszka to niekoniecznie kolki, z tego co pamiętam to niemowlaki maja poprostu niedojrzałe uklady pokarmowe. U nas tak bylo przez ok dwa miesiące, pomagają masaze brzuszka i ccieple oklady.
Tak czytam o tych kredytach i zarobkach i wkurza mnie to ze nie mozna w Polsce zaspokoic podstawowych potrzeb. My akurat na zadne świadczenia od państwa sie nie lapiemy bo przecież k**** jestesmy bogaci, ooo tak...stac nas na kredyt na srednie mieszkanie i sredniej klasy samochód. Do tego z kazdego zarobku płacimy mega podatki, skladki itp.
Zuzanka, djmka polecam kontakt z jakims biurem w ktorym przedstawia wam kilka ofert kredytowych. Expandera i open fonance odradzam.
Z tego co wiem to ma umowe o pracę czasami dla banku wystarczy potwierdzenie ze po urlopie macierzynskim przyjma na tych samych warunkach do pracy. Ale szczegółów nie znam.
Rila juz zdrowiejcie bo rzeczywiście dlugo Wam schodzi.
A my znowu wyjazdowo.

Spoko, ja mojego też pochwaliłam niedawno więc dzisiaj jest masakra. O wszystko się drze i płacze, nic nie pasuje. Drze się na dwór, a jak go ubieram to pisk że jednak nie chce.
Oby to był gorszy dzień, a nie jakiś dłuższy czas...

U nas też średnio.

Z ratuje espumisanem i delicolem. Jest lepiej, ale bez ekscesow.

K właśnie się kąpie z m bo od 17:30 się drze ze chce się kąpać.

Ogólnie ostatnio wieczory średnie.. K się włącza zazdrość, Z płacze bo brzuch..

Byłam dziś z k na spacerze to cała szczęśliwa, że miała mnie dla siebie. Kurde strasznie mi jej żal, że nie mam tyle czasu dla niej..

Katjuszka - przywykniesz i Ty i K do tego że jest jeszcze jedno dziecko. Ja nigdy nie miałam czasu tylko dla jednego w związku z czym ubolewam do dzisiaj. Zawsze byli razem a mimo to włącza im się zazdrość non stop. Jeden chce na ręce to drugi również. Niestety moment kiedy pojawia się drugie dziecko jest ogromną zmianą która niesie za sobą nie tylko same pozytywne aspekty. Z czasem będzie łatwiej.

Katjuszko mi kolezanka polecila WINDI kateter rektalny tzn. male rurki na odgazowanie. Nalezy je stosowac od razu jak sie zanosi na cos w brzuszku. Ja bylam do nich mega negatywnie nastawiona do momentu kiedy wszystko inne juz zawiodlo. Pozniej zalowalam ze tak pozno ich uzylam. Chociaz uzywalam ich w ostatecznosci. Espumisan podawalam w dawce podwojnej bo tak mi zalecila lekarka sugerujac ze to te same krople co slawne niemieckie kropelki. Tylko w niemieckich jest wieksza dawka zalecana.
Oby malej szybko przeszło.
Moj synek tez wola Mammi :)

Hej
Coś się wyrobić nie mogę ostatnio...doba się skurczyła czy co?

Katjuszkooo - słyszałam o tej rurce od paru osób, że ponoć daje radę. Nam nie była potrzebna więc doświadczeniem się nie podzielę w tym zakresie.
Myślę, że dużo jeszcze czasu minie nim Klara przestanie być zazdrosna o młodszą siostrę. Nie ma co wymagać od dwulatki, żeby dobrze znosiła taką konkurencję.
Ty na pewno nie możesz się zadręczać z tego powodu, jesteś super mamą dwóch córek, a Klara ma wspaniałych rodziców i siostrę do kompletu.
Jeszcze ja doceni, ale być może dopiero jako dużo, dużo starsza dziewczyna :)

Jutro mamy mini imprezkę dla Emmy, z tej to okazji "popełniłam" tort urodzinowy .... pierwszy w życiu....:/
Będę mieć jutro stresa jak będę go kroić
Już dziś przeżywam czy przeżyje noc w lodówce...

reklama
Madzikm udanej imprezki i czekamy na fotki i relacje :yes:

Katjuszka jak tam dzisiaj?

Wracając do kredytów to rozważają żeby 500 +wliczac w dochód przy braniu kredytu także większą szansa na dostanie.

Do góry