reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zuzanka czyli trzeba przekombinować że firma przynosi straty?;-) ;)
Z tego co kiedyś było to jak kumpela była na macierzyńskim[umowa o pracę]to jej dochody też nie liczyli bo dla banku ona nie zarabiała a brała pieniądze od państwa[zus].Trzeba obejść kilka banków i szukać bo ciężko z małymi dochodami dostać,choć z drugiej strony nie wyobrażam sobie z dochodu 3tyś np spłacać jeszcze kredyt mieszkaniowy,z tego dochodu to mogę co najwyżej plazmę na raty wziąć :-D.A działalność to wogóle szczególnie jak bank ma ocenić możliwości dochodowe jak np za 2lata działalności to ze 3miesiace pracy a reszta l4 i macierzyński?Przecież wielu kombinatorów tak włąśnie robiła,3miechy dg z wysoka składką a potem 1,5roku łądna kasa płynie na konto bo l4 i macierzyński.

DJMK Przy 4osobach na pewno dochód mniejszy trzeba mieć,a jak dostaniesz stałą pracę to szansa wzrośnie na własne M
Dzięki za ino o przedszkolu,poczytałam i muszę dorwać dyrektorkę szkoły i zapytam z ciekawości jak oni to widza w2017r.U nas jest problem taki że prawdziwego przedszkola nie ma,jest tzw dobudówka [podlega pod szkołe]z dwoma salami w której jest mix dzieci w wieku 4-6lat.Jest od 8-13 i dzieci przynosza drugie śniadanie ze sobą,nie ma możliwości dać na więcej godzin ani obiadów itp.Wyczytałam że gminy mają się tym zajmować więc może być tak że 3latki można będzie dać ale do gminnego przedszkola które jest 8km dalej,wiec dla mnie odpada.Jak by jednak było u nas to super.
MOJA śpi ,posciele poprałam a tu śnieg zaczyna prószyć:oo2:

Ostatnia edycja:
reklama
Milenka jeśli ja płacę odstepnego jakieś 400 zł żyjąc za 2 tys. To mogłabym płacić ratę dokładając trochę. O umowie na stałe mogę pomarzyć. Mąż ma na szczęście.

Ale dla banku to nie życie tylko wegetacja:huh:,a tak serio to nie ma takiego kredytu mieszkaniowego którego udziela się rodzinie która ma zarobki podlegajace pod zasiłki z mops typu rodzinne.Jezeli rodzina ma 800zł na osobę to żyje w ubóstwie i należy jej się pomoc od panśtwa jako dla najbiedniejszych[slogan pisu;-) ;)]więc dla banku takich ludzi nie stać na kredyt.
Umowa nie na czas nieokreślony ale taka z co najmniej rocznym przepracowaniem

Djmk ,zuzanka w sumie to mnie zaciekawiłyście trochę,są dofinansowania do mieszkań mając dzieci,jaka jest rata miesięczna takiego kredytu na 30lat?dobra inwestycja,kupić i wynająć a niech z wynajmu się spłaca i potem dla dziecka jest na przyszłość

Ostatnia edycja:
No życiem nazwać tego nie można :/ ja z mopsu nie mam rodzinnego, bo u mnie płaci to UM. Z mopsem też nic wspólnego nie miałam. W sumie gdybym spełniała kryteria dochodowe banku pozwalające na wzięcie kredytu to nie brałabym zasiłku. On ma od stycznia. W tym roku i tak nie mamy co startować. Będziemy prowadzic swoją wegetację ;)

Nie ważne kto płaci,rodzinne to zasiłek przy kryterium które prawie każdy przekracza,ja mam 9letnie dziecko a rodzinnego nigdy nie brałam bo zawsze byłąm za bogata według państwa [nadal tak jest]a nie mogę powiedzieć że nam się dobrze powodzi.
Ja jestem raczej oszczędna[staram się:oo2:]ale Ciebie to podziwiam w jaki sposób ogarniasz całą rodzinę za takie pieniadze:szok:,jeszcze wynajmując mieszkanie.I na pewno dalibyście radę spłącać kredyt jak jeszcze twoja pensja dojdzie ale dla banku inaczej to wygląda.Oczywiście życzę Ci żeby sie udało coś znalezć.

Mój syn wyczuł pismo nosem,zaplanowałam mu sprzątanie pokoju[jutro wychodne robimy]a dostałam telefon że po szkole poszedł do koleżanki:rolleyes2:
Młoda dziś nie pospała długo,jemy i idziemy na spacer.

KATJUSZKA a ty z małą już spacerujesz?

reklama
Moja wola mammi ;-)

Milenko nie wychodziłam jeszcze bo tu strasznie wieje u nas..

Mam katar, 37,5 st. Czuje się jakby mnie czołg rozjechal i robi się mi zastój w jednej piersi. Mam ochotę się pociąć chwilowo..

Do góry