reklama
Edysiek
odkrywca
Milenko nie dziwię się, że nic Ci nie proponowali. Ja w tej firmie pracuję ponad 10 lat i nie mam 2 tys.
milenka30
Fanka BB :)
zuzanka bo w PL to teraz jesteś za bogata na socjal a za biedna na kredyt,najgorsza kategoria to klasa średnia
edysiek ja celowo tak podałam bo do kumpeli wydzwaniali codziennie z ofertami za najniższą krajową i się wyrejestrowałą w końcu.Ja za 2tyś sobie prace znajde ale niani poniżej tysiaća nie mogę znalezc a pracować na sama nianię nie bede bo jeszcze ok 300zł na dojazdy muszę dać.Co innego pracować za nic kilka miesiecy z możliwościa podwyżki a inaczej w firmie która podwyżek nie daje.Zresztą licze że Polska kiedyś [skoro tak dąży do Europy]zamknie handel w niedzielę bo oboje w weekendy pracujemy i w niedzielę nikt mi do dzieci nie przyjdzie[chyba że za stawkę 20zł za godzinę].Planowo młoda miałą iść do przedszkola jako 4latek i dodatkowo miałam wziąśc kogoś do reszty godzin[przedszkole 5h]ale wycofali się ze szkoły dla 6latków i miejsc nie będzie,więc dopiero jako 5latek może isc do tego przedszkola i do tego czasu planuje być w domu.Do listopaDA 2018 mam odprowadzane składki emerytalne więc nie jest to w żaden sposób stracony czas dla mnie.
KATJUSZKA jak nocka?
edysiek ja celowo tak podałam bo do kumpeli wydzwaniali codziennie z ofertami za najniższą krajową i się wyrejestrowałą w końcu.Ja za 2tyś sobie prace znajde ale niani poniżej tysiaća nie mogę znalezc a pracować na sama nianię nie bede bo jeszcze ok 300zł na dojazdy muszę dać.Co innego pracować za nic kilka miesiecy z możliwościa podwyżki a inaczej w firmie która podwyżek nie daje.Zresztą licze że Polska kiedyś [skoro tak dąży do Europy]zamknie handel w niedzielę bo oboje w weekendy pracujemy i w niedzielę nikt mi do dzieci nie przyjdzie[chyba że za stawkę 20zł za godzinę].Planowo młoda miałą iść do przedszkola jako 4latek i dodatkowo miałam wziąśc kogoś do reszty godzin[przedszkole 5h]ale wycofali się ze szkoły dla 6latków i miejsc nie będzie,więc dopiero jako 5latek może isc do tego przedszkola i do tego czasu planuje być w domu.Do listopaDA 2018 mam odprowadzane składki emerytalne więc nie jest to w żaden sposób stracony czas dla mnie.
KATJUSZKA jak nocka?
Ostatnia edycja:
TruskawkowaMamba
Moj 6latek zrobil mi sniadanie do lozka- kanapka z serem zoltym;-)
katjuszkaa
Mała ma chyba zaczątki kolek. Obserwowałam ją wczoraj dokładnie i te płacze zaczynają się od mega burczenia w brzuchu (głośniej niż np mnie, pod ręką czuć), potem prężenie, a na koniec ryk, który cięzko uspokoić. Prawdopodobnie położna wykrakała, bo mówiła, że przez to, że mam tyle pokarmu i przez łapczywe jedzenie będzie miała problemy... no to ma. Wczoraj o 23 poszło w ruch żelazko i pieluchy tetrowe. Wczoraj też Espumisan kupiłam i daję i jest spokojniejsza.. jak nie urok to.. Muszę to jakoś sama rozkminić i rozwiązać, bo doświadczenia z chodzeniem z bolącym brzuchem i K po lekarzach wspominam jak najgorszy koszmar. Bo wszystko wina mojej diety, bo mleko, bo owoc bo sramto.. i kombinowanie z lekami i mlekami mm.. nie wiem od kiedy można jakiś probiotyk podawać, muszę pogrzebać, bo wiem, że K dostawała taka mała, ale nie wiem ile miała dokładnie.
Zuzanka no tak, bo u Was karta dużej rodziny już ;-) uświadomiłaś mi, że u nas też per głowa spadło, a ja cały czas o kredycie na budowę myślę..
Zuzanka no tak, bo u Was karta dużej rodziny już ;-) uświadomiłaś mi, że u nas też per głowa spadło, a ja cały czas o kredycie na budowę myślę..
DJMka - my też o mdm myślimy i najśmieszniejsze jest to, że mamy spore oszczędności, no i dotacja też jest bardzo wysoka przy trójce... No ale żeby dostać dotację trzeba mieć kredyt, a żeby dostać kredyt na trochę ponad 100tys, na 30 lat, musimy mieć ponad 5 tys na rękę. Dobry żart.
I oczywiście w banku połowy dochodu Ci nie uznają, a w MOPS policzą nawet to czego de facto nie masz... Bo z drugiej strony na 500 zł na pierwsze dziecko też liczyć nie możemy.
Milenka - a obowiązek zapewnienia miejsc przedszkolnych dla 4 latków został też zniesiony? Bo w zeszłym roku coś takiego było.
Katjuszka - masz szansę zostać niezłym detektywem. Trzymam kciuki, żebyś znalazła metodę na Z
I oczywiście w banku połowy dochodu Ci nie uznają, a w MOPS policzą nawet to czego de facto nie masz... Bo z drugiej strony na 500 zł na pierwsze dziecko też liczyć nie możemy.
Milenka - a obowiązek zapewnienia miejsc przedszkolnych dla 4 latków został też zniesiony? Bo w zeszłym roku coś takiego było.
Katjuszka - masz szansę zostać niezłym detektywem. Trzymam kciuki, żebyś znalazła metodę na Z
DJMka - tyle musi być razem, tylko właśnie nie jestem pewna czy 5 czy 6 tys, no i orientowalismy się tylko w jednym banku, a to w szczegółach może się różnić (u nas było liczone bez żadnych dodatkowych zobowiązań, że stałymi opłatami = 500 zł) . I w sumie osiagniecie takiego pułapu może i nie byłoby jakimś strasznym problemem, gdyby nie to, że wielu źródeł dochodu się nie wlicza. U nas np. problemem jest to że własną działalność musisz miec być ponad 2lata żeby się liczyła (dg męża odpada), a jeśli już masz to przez 12 mcy nie może być zawieszona (moja dg odpada, bo miałam 2 miesiące wychowawczy), a macierzyński liczą tylko jeśli jest z umowy o pracę (czyli mój z dg też odpada). Ale oczywiście jeśli masz stratę na firmie to się liczy bez względu na to jak długo ją prowadzisz ;-)
reklama