reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Djmka- ja byłam na stażu i przez 4 miesiące to co zrobiłam, oddałam niani. Ale nie żałuje, bo to że wyszłam do ludzi wyciagnelo mnie z ogromnego dołka psychicznego i odpoczynek od dziecka przez 8h pozwolił mi go bardziej docenić, mieć więcej cierpliwości i zatesknic. A robotę też mam dosyć parszywą. 4 miechy stażu, 3 wymaganego zatrudnienia i prawdopodobnie zatrudnią mnie na stałe. Ale to będzie wiadomo na dniach.
Tak więc ja widzę same pozytywy w Twojej sytuacji. Poza tym ciesz się, że nie będziesz robiła archiwizacji dokumentów, bo to najgorsza robota z jaką miałam doczynienia w UM :p

reklama
Hej.

Milenko mnie tez pominelas! Papryczki czad :-))
Wszystkiego najlepszego dla Emmy.
Jejku jak ten czas leci.
U nas bajki tez sa, pingu, vzy stacyjkowo. Nie widzę powodu do ograniczenia jesli dziecko dobrze się rozwija.
My ciagle w podrozy, wracamy w niedziele.

Viltutti Ty oddawałaś niani, a ja muszę jeszcze dołożyć do biznesu ;) ja stażu mam 6m-cy i miesiąc zatrudnienia, ale tu było wspomniane o połowie etatu albo umowie zlecenie. W moim urzędzie tylko "wybrani" dostają zatrudnienie. Ja do nich nie należę ;)
Fakt oddechu psychicznego przeważył nad wysokością wynagrodzenia, ale lekko nie będzie.

Milenka na umowie mam 997,40 :D

Myślałem że gorzej heh, do prywatnego żłobka młoda chodzi? Ale zgadzam się w twojej sytuacji to warto bo mała wycisk dawała a jeszcze do cv jeden punkt więcej. Ja w swoim zawodzie jestem w pełni wyszkolona więc do pracy tylko dla zysku mogę iść, nawet mam certyfikat zarządzania ludźmi heh

Do prywatnego, bo nie ma innej opcji teraz. Wolałam to rozwiązanie niż opiekunkę.
Na stażu w papierach mam inny dział, a w rzeczywistości jestem w innym, więc nie do końca mi się to pokryje.
Ja nie chcę pracować w zawodzie, dlatego też robię kurs, by próbować iść w innym kierunku.

49d635ac653e7b6950612f65c1369afc.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Madzikm 100 lat dla Emmy :)

Ja mam dola bo pozegnalam w tym tygodniu swoja sunie :( 15 lat ale bardzooo sie rozchorowala i męczyła już.

Mlody dzisja mega wymagający i baaardzo żywy. Dużo nowych słów dzisiaj mówił: śnieg, pingwinki ( pokazlam mu Pingu). Nawialam z domu przez to wszystko i mialam 1 godzinę dla siebie.
A teraz siedzę nad papierzyskami. :(

reklama
Jeszcze ja się dołączam - 100 lat dla Emmy! I lekkiej zmiany dla Ciebie Madzik

Katjuszka - mój egzemplarz o dziwo dużo śpi, ale jak już się budzi to zaraz krzyczy. A głos ma naprawdę niezły. A najgorzej ma mój mąż, bo N najbardziej się drze w czasie, kiedy usypiam dzieci. I nic a nic nie działa, żadne szumy, bujania, zmiany pozycji itp itd. Tylko cyc (nawet jak nie jest glodna).
Co do przyrostu to u nas też jest sporo, bo po dwóch tyg jest +600g, ale jakoś mnie to nie martwi.
A za nie usypianie cycem szczerze podziwiam. Ja jestem za wygodna ;-)
Bajek moja O też nie umiała oglądać, dopiero po 2 urodzinach się jakoś dała przekonać. Ale teraz mogłaby godzinami oglądać. Misiek oczywiście przy siostrze znacznie szybciej załapał o co chodzi. Ale więcej niż 10 min nie usiedzi.

DJM - odetchniecie od domu jest na pewno warte, ale kasa faktycznie śmieszna. Tak w temacie to ja dziś zostałam uświadomiona jakie dochody musielibyśmy mieć jako 5 osobowa rodzina, żeby mieć jakąkolwiek zdolność kredytową :-|

Do góry