reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMK moja od czerwca ją kocha nad życie:-) :),na urodziny już jej upatrzyłam drugą co gada i śpiewa.

AGUNIA moja początki miała dobre bo dużo spała,jedyny minus że długo trwało karmienie.potem był kosmos jak doszły rehabilitacje no i długo nie była mobilna.

KATJUSZKA taka jest prawda że to tylko teoria że dziecko je i śpi,jak ktoś ma więcej niż jedno dziecko to też wie jak potrafią sie różnić.Jedno robi 2 kilka razy dziennie a drugie raz na 5dni i obie sytuacje są normalne,to samo jest ze spaniem.Warto wypróbować wspomagaczy,jak Mika napisała aplikacje z bijącym sercem,szumem itp jak któreś się sprawdzi to kupić taką zabawkę.Jedynie cierpliwośći dużo potrzeba, bo wiem że słowa typu wyrośnie z tego nie sa żadnym pocieszeniem w chwili zmęczenia i zrezygnowania.Z czegoś wzięły się opowieści że dziecko to nieprzespane noce,tłuste włosy i chodzenie w dresach;-) ;)

reklama
Rośnie mi kolejne nieodkladalne dziecko chyba :-( od razu się budzi jak ja odkladam. A niestety nie mam jej jak piescic cały czas. Ona jak nie śpi to nie płacze pod warunkiem że coś się dzieje lub ma coś ciekawego na co może patrzeć. Tak. Patrzeć. Wiem ze dziwne, bo mała jest. Ale ona się tak gapi na różne rzeczy lub na nas jakby ze dwa miesiące miała. Niania mówi, że by nie uwierzyła, że ona ma dwa tyg.. a głowę trzyma po kilka minut.. jakbym badań nie miała to bym podejrzewala, że ją dużo przenosilam ;-)

A ze spaniem przy cycu to chyba musiałabym juz być na skraju załamania żeby pozwolić, bo nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić.. dla mnie cyc to jedzenie a nie maskotka, szczególnie, że brodawki nadal są w średnim stanie :-(

Kurcze K nadal żadne bajki nie ruszają.. puszczalam nie raz te co polecacie, dwie minuty i koniec. Albo zamyka laptopa, albo krzyczy ze nie chce juz..

Będę miała dwa małe dziwolagi w domu. Przysięgam, że jakby kiedyś trzecie to dostanie imię Julia i wtedy może będzie przeciętna :p

Wszystkie Julie które znam są grzeczne:laugh2:,moja tak ma na drugie ale u niej tak w 100%to chyba się nie sprawdza:rofl2:
A jak ją dasz do bujaczka z wibracjami albo na matę z zabawkami?jak taka ciekawa świata to jej zapewnij atrakcje.

AGUNIA a o której J chodzi spać na noc?bo widzę że drzemki podobnie jak moja koło 13

EDYSIEK moja z drugiego dania zjada już tylko mięso,reszta zostaje na talerzu
Dostałąm od kuzynki takiego linka,znowu różowo i bajkowo
Link do: Minnie HULAJNOGA Trójkołowa SKŁADANA Mondo

Ostatnia edycja:
Katjuszka - no to rzeczywiście ciężko. Ja pamiętam że moi rzeczywiście jedli i spali. Tylko oni co 3h jedli i zawsze wymierzone porcje. Nigdy nie byli lulani bo nie było jak. Ale interesować się światem zaczęli chyba koło 2 miesiąca.

Milenka - chłopcy chodzą spać o 20, wstają 6:30-7:00 a drzemka koło 12.

U nas dalej Teletubisie na topie. I jeszcze piosenki typu "wlazł kotek..." z teledyskiem.
Na temat chorób się nie wypowiadam. Dalej walczymy.

Fajna ta hulajnoga, ale faktycznie trochę cukierkowa.. ;-)

Właśnie wyjelismy karuzele, ale nie mogę drugiej namierzyć.. na razie noc odsypia...

K śpi 1,5 - 2 godz od 12 zazwyczaj. I idzie spać przed 20.

Moja włąśnie je zupe,wstała po prawie 3godzinnej drzemce ,strach się bać wieczora:rolleyes2:

RILA mojej do spania muszę śpiewać wlazł kotek i nic innego nie pozwoli:oo2:.Teletubisie lubi tylko słoneczko na początku bajki,ale cieszę się bo syn tylko to oglądał i śniło mi sie po nocach,THiNKY WHINKY[czy jak mu tam]dixi,lala ,Po:errr:,znam do dziś na pamięć chyba wszystkie odcinki.

KATJUSZKA może ona dzień z nocą pomyliła;-) ;)

DJMK jak po drzemce w żłobku?kiedy pracę zaczynasz?

Prawdopodobnie pomyliła, ale nie wiem jak to naprostowac u tak małego dziecka. Jak chce spać to się tak japi, że sarny w lesie uciekają ;-) no nic, wiedziałam na co się decyduje, choć po cichu liczyłam ze będzie mniej absorbujaca od siostry ;-) nadzieja matka głupich, nie? ;-)

Zazdroszczę teraz m nocek z Klara... choć i tak tylko słyszę jak jej jedzenie donosi i jak ona go z łóżka rano wyciąga.. może mnie m teraz doceni.. hehe jak tok było z tą nadzieja? ;-))))

haha dobra jesteś,tak nadzieja matką głupich u mnie się to sprawdza,dlatego wolę myśleć pesymistycznie i mile sie zaskoczyć niż niemile rozczarować:-p.A twój m po takich nockach do pracy idzie?Mój m w nocy nie sypia tylko jak jest w pracy ,w domu do żadnego dziecka nigdy nie wstał;-) ;)
A z tym nocnym jedzeniem to współczuję,ja zacisnęłam zęby i nie daję,wściekała się ale za dnia też tłumaczyłam że w nocy się nie je i sama sobie mówi nunu teraz.U bratanicy m mała teraz 3lata skończyła i dalej wstaje o 2 i 6 na kaszę z butli.

Hej
Bardzo, bardzo dziękujemy za wszystkie urodzinowe życzenia !!!! :)
Nie mogę uwierzyć, że ten mały wcześniak ma już dwa lata. Szok.
Poczułam się staro ;)
Niestety teraz mój czas na gnicie w pracy więc nie dam rady dużo napisać.
Emmiś dostała prezenty, namiot i pies zrobiły furorę :)
Aż zazdroszczę mężowi, że dziś siedzi z małą w domu:)
Postaram się coś więcej na przerwie napisać, może jakieś zdjęcie wkleić, teraz już niestety idę się zaprząc do kieratu :/

reklama
Milenka ja od wtorki pracuję. Mężowi trafił się wolniejszy zas w pracy i to on ogarnia z nią żłobek, bo ma urlop.
Młoda została bez krzyku. Panie wspomniały, że przed spaniem pojęczała, ale sama zasnęła bez większego klopotu. Sama wstała jako pierwsza po 1,5 godz. Jutro druga drzemka. W poniedziałek od 13-15 i we wtorek pełen etat. Mam nadzieję, że ze mną też taka będzie.

Do góry