reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia tak mało. Bo ona nie śpi, tylko czuwa u świat ogląda. Przecież to niemożliwe, żeby dwutygodniowe dziecko 6 godzin czuwalo.. coś tam poplakuje, trochę przysnie na kilka minut i od nowa. I ma fazę cyc nie, smoczek nie, wszystko nie.

Milenka no przybiera trochę za dużo. Albo na granicy za dużo.. bo urodzeniowa 3740. Ze szpitala wyszła 3760, a we wtorek miała już 4200..

reklama
Katjuszka to jeszcze pół roku i będzie ważyć więcej od starszej siostry heh. 1 kg na miesiąc to norma wiec myślę że ok. W dzien też tak mało sypia? Moje dzieci w nocy ładnie spaly, jedzonko i lulu młoda z cycem w buzi spała.

Ja jestem wyrodna ale z drugiej strony, teraz żebym mogła kawę ciepłą wypić to młoda pepe na laptopie ogląda. Wolę to niż być nerwowa i sfrustrowana trzeba sobie życie ułatwiać, zwłaszcza jak się jest samemu z dziećmi.
Moja miała niecały miesiąc taki że nie dało się jej odłożyć po cycu

Katjuszka dziwne to. Przecież takie małe dzieci powinny głównie spać.

Milenka ja też z tych ułatwiających sobie życie. Piję teraz kawkę, a Julko na tablecie ogląda Fergie. Zresztą to też trochę na pocieszenie, bo przed chwilą czyściłam mu nos z kataru i uryczał się przy tym jak bóbr. Później łamiącym się głosem powiedział z wyrzutem "mama idź do kuchni sprzątać" ;-) ;)

Katjuszka mój starszy sypiał po 5 minut w dzień. W nocy tylko przy cycu jak jazd nie miał. Ale ja tam przy cycu pozwalałam dzieciom kimać ;-)

Ha ja juz kawe wypilam-a chlopaki w tym czasie bajki w tv ogladali;-) Ja generalnie od poczatku ulatwiam sobie zycie. Mlody wisial godzine na cycku i wypijal do tego 120ml mm, wiec po co meczyc jego i siebie. Dostal mm na stale i zyje.

reklama
Buziaki dla pierwszej 2 latki:-) :)
Katjuszka wszystko się z czasem unormuje, te pierwsze 3 miesiące to niestety najczęściej droga przez mękę. Niezmienie podziwiam taką małą różnice wieku. E jest taka zaborcza i zazdrosna, jak tylko któraś siostra usiądzie mi na kolanach czy się przytuli, ta przylatuje, zgania, spycha.
Milenka nie miej wyrzutów z tą bajką, bez przesady, nie da się 24h dzieckiem zajmować. Mojej bajki nie interesują. Mnie na krok nie odstępuje, głównie w kuchni asystuje, staje na swoim stołeczku i patrzy. oczy dokoła głowy muszę mieć, bo sięga po wszystko, kilka razy z nożem ją złapałam, masłem się wymazała, ale generalnie ugotować i wszystko zrobić da radę

Do góry