reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Czyli wszystko u nas w normie :)
A wiadomo co u Dagmar??

Dagmar opuściła nas po wielkich przebojami więc raczej nikt z forum nie wie co u niej. Ale może nas poczytuje i przemówi ;-)

Ancona, ja to radzę Ci przygotować się na więcej takich "atrakcji".

Tak coś mi świta, że chyba na forum nie ma odpieluchowanego dzieciaka? O. jak popołudniu biega z gola pupa to załatwia się na nocnik, ale myślę że jakby założyć mu gacie i portki to lałby w majty.

U nas chyba zapowiada się pierwszy dzień bez drzemki... Jest prawie 14 a mały niezbyt chętny do spania. Więc chyba skuszę się go przytrzymać. Bo jak pójdzie spać o 14 to wstanie dobrze po 16 i wtedy będzie lazil do 23. A nie ma opcji żebym pozwoliła mu pójść spać tak późno.

reklama
Milenka u nas prawie dwa tygodnie były bez nocnego mleka a ostatnio znowu się budzi na butlę. A za Wasze odbutlowanie trzymam kciuki :-)

Viltutti nie strasz ;-). H co drugi dzień bez drzemki i nie ma różnicy czy śpi czy nie i tak się wścieka do 22.00 wczoraj tylko padł 19.30.

Jak robi w pieluchę i wystarczy że spojrzę na niego to odrazu mówi nie, nie i głową kręci :-D. Teraz śpi malutki.

Dziewczyny zobaczcie na :ninja2: może któraś ma pomysł na zmianę opatrunku?

Jodełka witaj ponownie.

Ancona, ale miałaś przeżycia. Gratuluję trzeźwego rozumu, bo ja bym chyba na zawał padła.

Viltutti u nas tak jak i u Ancony brak drzemki w dzień nie przekłada się na szybsze i dłuższe spanie w nocy. Konsekwencją jest najwyżej gorszy humorek.

Edysiek pewnie będzie fajnie. Grunt to dobre nastawienie.

Ancona - no to H zafundował mamusi ekscytujący dzień...Tak żeby się nie nudzić nie ma to jak wizyta na SOR. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło

Hej Agmaa/Jodełka - miło mi, że nas pamiętasz :) . Mam nadzieję, że zostaniesz tym razem na dobre:)

U nas nocnik dalej be, wszystko idzie w pieluchy. Mała ewidentnie nie czuje na razie potrzeby załatwiania się inaczej a zmuszać nie zamierzam.

Idzie kolejny sztorm, szaro, biuro, leje, wieje...oszaleć idzie w tym roku:no:. w ogóle nie da się na spacery wychodzić, dziś E na kulki wzięłam bo już po ścianach w domu chce chodzić.

MaDziKm - masakra jakaś z tą pogodą. Wiatr taki okropny, że patrząc na samoloty jak podchodzą do lądowania i jak nimi gibie w każdą stronę to zaczynam bać sie latać. Dodatkowo strach pod drzewami spacerować bo tylko skrzypią [emoji33].

Truskawkowa, Edysiek - bawcie sie dobrze [emoji6]

Truskawkowa, Edysiek poszalejcie ile macie ochotę :-)

K już śpi, nie wiem co się dzieje, ale od ponad tygodnia o 18:00 zaczyna się awantura, że chce iść się kąpać. Zazwyczaj jakoś przetrzymuję do tej 19:00- 19:30, ale dziś o 18:40 zaczęła po prostu wyć, a potem zasnęła w 10 min. Na pewno wraca silnie temat zębów, bo jedna z trójek w końcu zaczęła być wyczuwalna pod palcem pod dziąsłem, ale nie rozumiem tego, że tak wcześnie chce spać... aż strach o której wstanie rano.

Mam pytanie - jakie macie propozycje zabaw/ zabawek do kąpieli? U nas królują kredki i bańki, ale czasem to już nudne i jakaś odmiana by się przydała, a ja mam tak stępiały umysł, że nic wymyślić mądrego nie umiem.

Katjuszka - F totalnie nie jest zabawkowy i ma do kąpieli tylko plastikowe piłeczki oraz różnego rodzaju zakrętki, przelewa sobie wodę z jednego do drugiego i tak bez końca. Bańki sie w kąpieli nie sprawdziły, a kredy muszę dopiero zakupić.

reklama
Do góry