reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka dla mnie weekend to jedzeniowy horror. Jak weekend nadchodzi to ja mam już dość w piątek wiedząc jakie będą batalie o jedzenie. Wczoraj i dziś prawie bez śniadania, obiad skubniety a kolacja parówki. Jak miała fazę na bułki ziarniste tak już przeszła. Ze mną to jeszcze owoce zje ale wybiórczo, najlepiej winogrona, odrobinę banana, a jeszcze lepiej jak głupia matka gdzieś truskawki zdobędzie.. nawet już kotlet czy nóżka gotowana są passe.
W tygodniu zje z nianią dosłownie wszystko. Co by jej tamta nie dała to ta siedzi i paszcze otwiera. Jak siedzę obok to jest ok. Jak tylko chce ja jej dać to wrzask, że ciocia i koniec. Naprawdę mi to beret ryje już :-(

reklama
Katjuszka ale moja je tylko wszystko bezwartościowe,bo obiadu odmówi ale dorwie sie i zje druszlak makaronu albo wyje pod lodówką i jedynie ok jest słodki serek.Nie do pomyslenia że jeszcze 2miesiące temu zajadała się pomidorami z cebulą i sałatką grecką

EDYSIEK fajnie że impreza udana ale teraz niewyspania przy młodej Ci nie zazdroszczę:rofl2:

Ostatnia edycja:
F na śniadanie zjadł pół bułki maślanej i mały jogurt i to z wielkim bólem. Wczoraj wcinał brzegi pizzy z pikantnym keczupem. Cieżko za nim nadążyć smakowo [emoji15]

Kroczek - wstyd to kraść a Ty jak masz czas nawet od czasu do czasu to skrobnij coś żebyśmy wiedziały, że jest ok. Prawda jest taka, że ja też jestem uzależniona od BB.

Edysiek - a jednak było fajnie [emoji6]

Katjuszka - wydaje mi sie, że Z weźmie Cię z zaskoczenia.

Właśnie rozwalilam talerz od kompletu. Shit.

Milenka a to faktycznie ciężko z tym słodkim. A jakiś pełnoziarnisty makaron choć? Ja wczoraj wcisnelam jej gryza chleba z nutella i się obraziła, jakbym ją otruc chciała...

Edysiek to ciężki dzień dzisiaj przed wami..

Katjuszka ten talerz to na szczęście :-)

Milenka, Mika bo za dziecięcymi smakami ciężko nadążyć :-)
H na śniadanie zjadł (wypił) butlę kaszy, później danonka a teraz o dziwo sam zjadł miseczkę pomidorowej :biggrin2: najchętniej wrzuciłabym go teraz do pralki cały jest zalupany no ale zjadł.

Jednak sprawdza się z tym spaniem u nas: wczoraj 3 godziny a dzisiaj poszliśmy na dłuższy spacer myślałam że zaśnie a tu nawet powieka mu nie drgnie czyli potrzebuje drzemki co drugi dzień :-D

Julko je dzisiaj super. Na śniadanie talerz owsianki na mleku, na spacerze banana, a przed drzemka miseczkę krupniku. I to wszystko bez jakichs większych histerii. W nagrodę na obiad pojedziemy tramwajem i będzie mógł podjeść trochę moich frytek.

Dziewczyny fajnie, że zabawa udana.

Zimy miło Cię czytac z powrotem. Korzystaj z pobytu u rodziców i pisz jak najwięcej.

Kurde Julek mi wyrasta z kurtki zimowej, a jeszcze jest za zimno na wiosenną. Zaraz się okaże, że będę musiała kupić mu kurtkę pod koniec zimy.

Udało m się przespać 2 godziny razem z małą i źle nie jest. Poszliśmy na spacer i zaszliśmy do znajomych. Kinga pobawiła się z koleżanką.

Moja dzisiaj zjadła parówkę na śniadanie, na obiad krupnik, potem jeszcze ziemniaczka ze schabowym, a teraz wciągnęła jogurt.

Dzisiaj krupnik na topie,u nas też był ale młoda podzxiękowała po 3łyżkach.Na drugie zjadła bo były ziemniaki polane sosem i mięso miękkie prawie do połykania.Oczywiście danio już pochłonęła.

AGUNIA a może kup cieplejszą na wiosnę,na polarku,wiatroszczelną,pod spód cieplejszą bluze ubierzesz i bedzie.
Ostatecznie jak kupisz zimówkę to teraz ceny dobre a może młodszy brat skorzysta potem.
Frytki moja kocha,kiedyś zrobiłam młodemu i przychodzi mamo zrób mi jeszcze raz bo tamte milena zjadła:oo2:.Teraz młody frytki po kryjomu je:zawstydzona/y:
Czekam jak młoda pójdzie spać i ide razem z nią,zasypiam dziś

reklama
Też mam dzisiaj senny dzień. Idzie po łączach nie tylko na dzieci.

Młody na obiad nawet palcem nie ruszył frytek, ale za to wyżarł mężowi prawie całe mięso. Później pojechaliśmy do galerii i kupiłam mu w reserved parkę idealną na okres przejściowy i w bardzo dobrej cenie. Biorąc pod uwagę to jak wolno rośnie to pewnie jeszcze na jesieni będzie w niej śmigać. A kurtkę wiosenną ma, bo mu kupiłam jesienią.

Edysiek ładnie Kinia wcina. A schabowego całego zjadła, czy tylko kawałek?

Do góry