reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny. Julek czuje się super i nawet już nie ma gorączki, bo marne 37 st. Za to odbijał sobie dzisiaj wczorajszy stracony dzień, bo wręcz rozpierała go energia. Biegał, krzyczał, śpiewał, tańczył, gotował, sprzątał, rozwalał, itd. Padam przez niego na twarz ze zmęczenia.

Katjuszka tak patrzę na Twój suwaczek i trochę Ci zazdroszczę, bo mi nie dane było dotrwać do tego tygodnia ciąży. A teraz pewnie będzie podobnie.

L-oka no właśnie, o której w końcu M poszedł spać?

Milenka coś nas ostatnio zaniedbujesz.

Mika poprawa w zachowaniu nadal trwa?

Katjuszka a wit. C na zagęszczenie kataru dajesz?

reklama
M.wstal po dziesieciogodzinnej drzemce o 23:20, pobawil sie 3h i poszlismy spac. Dzis rano obudzil sie normalnie, w dzien nie spal juz ale za to jiz chrapie :-)

Agunia - zachowanie jego trochę odbiega od ideału ale nie będę narzekać bo w porównaniu z tym co było to teraz jest bajka.

Agunia z jednej strony fajnie, że donoszona itp, ale naprawdę nie miałabym nic przeciwko gdyby się już urodziła. Ciężko juz strasznie. Siedzę to brzuch na udach, schylic się nie mogę bo brzuch blokuje. A młoda w nocy się tak przeciagała ze czułam nogi prawie między piersiami i czułam jak jej kostki strzelają... wit c daje. Jakby jej zaczęło przechodzić popołudniu.. ma takie ataki zalewajace a nie non stop.. dziwne to wszystko

Loka ja byłam przekonana, że jakaś literówke zrobiłaś z tymi godzinami i myślałam że dziewczyny się nabrały na to spanie. W szoku jestem :-) ja po dwóch godzinach wyrzucam z łóżeczka ;-)

Haha..no nic, ja uwazam ze mial powod do snu. Widocznie tyle pot Rz ebowal, ponieważ normalnie nie spi ze mna wcale w dzien. Przespalam sie z nim kilka godzin to i nie bylo to takie bolesne :-)

Wreszcie mogę spokojnie napisać,wykąpana relaksuję się z Jackiem Danielsem:rofl:

LOKA jesteś chyba jedyną idealną matką co aż tak troszczy sie o potrzeby syna i pozwala mu na drzemkę do 23 kosztem nieprzespanej nocy:-D,ja też bym brutalnie potraktowała moją i przerwała drzemkę po 2h:-p.Dobrze że to jednorazowy incydent i nie pomylił na stałe dnia z nocą.

MIKA skoro F się poprawił to chyba ta afera była związana z kolejną zmianą domu,ja to widze tak'młody widział zamieszanie pakowanie walizek a że umie liczyć to policzył kiedy wyjazd:rolleyes:

KATJUSZKA przykro mi że nie poratowałam odnośnie leku ale Zuzanka nadeszłą z odsieczą.Moja ma dalej katar,tydzień dawałam sinupret i zatoki chyba oczyściło bo nie słyszę ale katar dalej jest,chyba jednak alergia się potwierdzi.Póki nie kaszle i temp nie ma to czekam i nic już jej nie daje,Za to mi zatoki puściły a byłam pewna że po antybiotyk bede musiała iść.Atakuj męża a może Z wyjdzie szybko;-) ;)

AGUNIA dziękuję za pamięć,czasu nie miałam.Ponawiam pytanie Miki,wybrane imię dla Juniora??A Tobie choróbsko przeszło?

KROCZEK nogi mi sie ugięły ,nie przyjmujemy żadnego pożegnania,choćby raz na miesiąc ale skrobnij coś do nas,może na grupie nawet bo tam mniej postów.Miałam Cię kiedyś pytać co z tym klubikiem i jakoś mi uciekło,także musisz być z nami.

Mój syn ma ferie i każdy dzień zorganizowany,od poniedziałku był kuzyn u niego[ten nadpobudliwy ]więc miałam kosmos.Dziś syn wyjechał do soboty do mojego brata więc troszkę luzu będę miała:happy2:.A jeszcze jestem zła bo na ferie im babka nazadawała tyle że jeszcze trzeba było w ksiażki zaglądać:growl:.U nas już po zimie,ciapa okropna,dobrze że młody w tamtym tygodniu skorzystał z szaleństw na śniegu u kuzyna:tak:.

Milenka to chyba jako pierwsi zaczynacie ferie. Co do imienia to na razie obstawiamy imiona Tadzio, Stasiu i spuścizna po Julku - Ignaś. Choroba powoli mi odpuszcza. I dobrze, bo jutro mam babską imprezę i muszę być na chodzie :biggrin2:

U mnie też jest ciepło, ale mi to akurat pasuje.

AGUNIA tak jako pierwsi mamy ferie i chyba najlepiej wyszliśmy na tym,bo tydzień zimy białej było a najbliższe 2tygodnie na plusie ma być.Też wolę ciepło i już odliczam do wiosny,jak tak dalej będzie to niedługo będę krokusów wypatrywać:-p.
Ignaś bardzo ładnie i nawet do Julka pasuje;-) ;)

Ja szukam w necie co na jutro na obiad bo pomysłu mi brakuje.

reklama
Agunia - wszystkie 3 imiona mi sie podobają. F ma na drugie Staś ( po dziadkach - obaj Stasie) .

Mielnka - jak będę na spacerze po drzemce to specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie prawie wiosennego L [emoji6]

Ja mam dzisiaj na obiad ogórkową, a jutro chyba jakaś rybę zrobię chociaż chodzi już dobra chwile za mną żurek z jajkiem. F tez by skorzystał bo lubi. Nooo i to nieszczęsne jajko. Dzisiaj pół godziny jadł jajecznice i zjadł tylko połowe.

Do góry