reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Djmka tak we wtorek tydzień temu ale to było widać że go bolą bo nie dał się dotknąć a teraz miziania nie ma końca i tylko się nastawia albo jak widzi patyczki do uszu to też chce żeby mu pomiziać tam w środku i nawet głową nie rusza tylko słucha. .

Mika jutro sprawdzę mocniej za uszami.

reklama
Katjuszka to jest hulajnoga My Free z Decathlonu. Później podesle linka.
Ancona u nas na zabki sie czasem targa za uszka, ale moze lepiej żeby obejrzal to lekarz.
Agunia gratulacje dla Synka, super ze juz takie postepy.
U nas narazie nocnnik rekreacyjnie w uzyciu. Jak usiądzie to czasem cos zrobi. Ale sam jeszcze nie wola.
Maskotek ma kilka. Z czego 3-4 ulubione do zabawy ale one nie koja placzu itp.

Witam :biggrin2:
Mika moja też smoczkowa, używa go tylko do zasypiania, w dzień ją nie interesuje. Jakoś nie mam parcia, żeby ją oduczyć, na wszystko przyjdzie pora :blink: Starsza miała smoczka do 3 lat. Jak już pisałam wcześniej, zaczęła mówić szybko i ładnie, więc nie widzę związku.
Nocnik u nas jeszcze czeka, sadzam ją od czasu do czasu, ale bez skutku. Zresztą posiedzi minutę i już ucieka, a siłą ją trzymać nie będę.

Pfff cudowna noc za nami :-( Ledwo teraz siedzę.. K aktywowały się znowu zęby i uspokoiła się dopiero po nurofenie o 3:30.. najgorsze, że macamy z nianią, a tam nadal nic w miejscu trójek, więc nie wiem co tej lekarce po świętach popękało, ale na pewno nie były to dziąsła K :-( a mnie do kompletu nadal bolała głowa przez większą część nocy plus biodra tak, że nie mogłam się przekręcić z boku na bok, ani na żadnym z tych boków spać dłużej niż godzinę..
Tak Wam teraz będę narzekać, bo ostatni miesiąc to masakra ;-) Choć m wczoraj zażyczył sobie, że chciałby prezent na urodziny dostać w postaci Z ;-) A urodziny ma 19.01... Zobaczymy co gin powie w czwartek, choć raczej już wiem ;-) Szyjka długa, wszystko pozamykane, nic się nie szykuje.. choć w zasadzie może już pani rodzić.. :-D

Ehh
Jakieś pomysły dla dziadków na prezent od takiego małego berbecia? Ja chciałam zrobić jeden długi film z filmików z K, ale nie mam weny, więc pewnie nie zdążę :-(

Katjuszko mam nadzieję, że choć trochę Cię pocieszę jak napiszę, że u nas też kiepsko ze spaniem. Nie pamiętam kiedy Kinga spała normalnie w nocy, a już tak bywało. Teraz to chociaż wiem, że na zęby mogę zgonić.
No i wczoraj wieczorem wcale nie chciała zasnąć, poszła spać dopiero jak wróciłam z pracy, poszła jeszcze ze mną do łazienki jak się kąpałam, potem zjadła pół kromki chleba z masłem i poszła spać łaskawie przed 23. A ja zamiast iść spać z nią to jeszcze książkę czytałam :rolleyes: W nocy oczywiście pobudka, marudzenie i wiercenie.

Pomysłu na prezent nie mam, jedynie starsza będzie robić w szkole kalendarz to jeden będzie.

Niestety brak pomysłu na prezenty dla Dziadków

Dziewczyny czy Wasze dzieci piją kakao ? Bo F nie chce pić takiego "czystego" mleka z kartonu i tak sobie pomyślałam, że może jakby mu tak dorzucić z pół łyżeczki kakao do mleka dla smaku to by chętnie wypił......chyba.

reklama
Do góry