reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszko mój raczej skacze przy tej muzyce. Też staramy się, żeby nie oglądał TV itp. My mamy tylko tvp abc i to w zasadzie babcie mu czasami pokaza. A piosenki są z zajęć rytmicznych dla dzieci. U nas najlepsze tany tany są z babcią, ja się czasami śmieje, że muzykoterapia babci.

Madzikm jesteś tu forumowa optymistka, więc nie załamuj się nam. Trzymam kciuki, żeby sprawy sie poukladaly i za wygraną w totka ale tym ostatnim musisz się z nami podzielić ;)

reklama
Katjuszka - ostatnia rzecz która bym się martwiła to niechęć dziecka do tv. Moja Oliwka tez tak miała i też tańczy sama z siebie, a jakie figury potrafi wymyślić.. . Ale było minęło ;-) teraz jest wojna jak tv trzeba wyłączyć. No i Młody zapatrzony w siostrę więc też się bajek domaga. Muzyka u nas raczej z radia.

Auliya - teletubisie u mnie w ogóle nie mają szans. Za to często jest na tapecie klub myszki miki (dla O) i jak słyszę Kaczora Donalda to od razu mam nerwa.

Myszka - jakbym czytała o swoim - to Nie, tamto Nie, on Chce i juz... Do tego jeszcze jest chory wiec juz zupełnie przegwizdane...

Milenka - jak pralka?

Madzik - trzymam kciuki, żeby się to wszystko lepiej ułożyło. A wesele w Portugalii dla mnie też brzmi świetnie (choć jak sobie wyobraża logistykę niezbędną do takiego wyjazdu to trochę też współczuję ;-) )

Witam :-)
Po raz kolejny wychodzi na to, że starsze rodzeństwo sprowadza młodsze na złą drogę ;-) Nie sposób uniknąć oglądania tv przez malucha jak ma się w domu większego telemaniaka :-D
Moja nie ogląda niczego na laptopie, woli większy format :rofl2: Teledyski z piosenkami mam wrzucone na pendriva i podpięte do tv. Sama do mnie przychodzi z pilotem, żeby jej włączyć.

Madzik trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało jak należy.

Edysiek ma racje- nie da sie przeskoczyć pewnych spraw. Starszy długo nie jadł np lizaków itp generalnie wielu słodyczy, a młodszy- wczoraj rypnął starszemu mambe i wszamał. Potem był ryk bo chciał jeszcze:-)
Ja już żurek mam gotowy- komu nalać??

Madzik oby wszystko poukładało się po Waszej myśli :tak:

Milenka jak pralka?

Truskawkowa jak po przeglądzie?
Mmm żurek pycha :) zjadłabym :)

A ja właśnie od fryzjera wróciłam i odrazu humor lepszy :-)

TRUSKAWKOWA po tym uwaga uwaga myslałam że jakiś news bedzie;-)

ANCONA jakaś diametralna zmiana czy odświeżenie?

EDYSIEK u mnie bajki chodzą bo ja tv cały dzień prawie mam włączony,leci tvp ABC i w naszym przypadku korzystnie to wpłynęło na młodego bo zrezygnowała z pingwinów z madagaskaru[teksty obłędne]na korzyść bracia Koala czy reporterka Nela.A te bajki są bez przemocy i głupich tekstów,moja jak kiedyś leciał tomi jery na puls to płakała ze strachu bo cały czas walili się po łbach albo ścianach.

MADZIKM zdrówka dla wszystkich,na zatoki ostatnio mi pomogły inhalacje z soli i amolu.Co do finansów,cóż u nas wyjścia nie było m pracuje prawie wszystkie weekendy po 12h +dojazdy więc nie ma go cały dzień.Święta pewnie znowu sama z dziećmi spędzę,tylko u nas ledwo starcza to na życie a reszta potrzeb z oszczędności,a jak sie skończą to oddam dzieci do rodziny zastępczej bo tam państwo da ponad tysiaka na utrzymanie za sztukę a rodzinom biologicznym jakieś 60zł[my nawet tego nie mamy teraz].Oczywiście żartuję ale tak u nas polityka prorodzinna działa.

Pralka skończyła swój żywot,wodę trzeba było wylewać ręcznie z bębna.Mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu dojedzie nowa bo prania się zbiera.

reklama
Do góry