reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona idealnie to ujelas

Agunia K kiedyś dostała dwa Lubisie, oczywiście się nie tknela. Chciałam ja zjeść, żeby nie wyrzucać, ale jak dla mnie totalnie niezjadliwe aromaty i spulchniacze.

K czasem zjada trochę wierzchu z ciasta typu kruszonka lub trochę biszkopta jak upieke. I to tyle słodyczy

U nas dziś rekord-zjadla jakieś 12 małych łyżeczek kremu z dyni który specjalnie dla niej ugotowalam szok i niedowierzanie.. nie mięso i zjadła ode mnie. Na jutro ma pełną miskę którą zapewne z niania zje do dna

reklama
Zapomniałam Wam napisać że rano chciałam być dobrą mamą i ugotowałam chłopakom kaszę manna na śniadanie i co? K dosłownie rosło w gardle i prawie zwymiotował a H pluł, płakał i kazał sobie wytrzeć buzię w środku pieluchą tetrową :eek::-D

I mogliby już pójść spać :confused2:

Katjuszka dobrze że o dyni przypomniałaś bo od kilku dni chodzi za mną krem z dyni :tak:

Zrobiłyście mi smaka na krem z dyni,też muszę zrobić

ANCONA no widzisz dałaś cos konkretnego i od razu chłopak sie wziął za jedzenie:-D,a twój K widzę reaguje jak mój młody na nowe smaki.

MIKA moja też osattnio lubi nie,jak młody się pyta mnie czy może na kompa albo coś to ona staje przed nim i krzykiem odpowiada NIE.Skoczka w końcu nie zamówiłam a by się przydał,siada na poduszce takiej z kanapy i skacze na niej a dziś młody leżał na podłodze to usiadła na nim i skakała:-p

KATJUSZKA masz spokój jak nie lubi słodkiego,ja mojej parówki zlikwidowałam chociaż bo choćby nie wiem jak mięsne to i tak największe g.... to jest:baffled:

Katjuszko ja mam dokładnie tak samo z teściową. Ostatnio jak pospalismy do 9:00 to do sąsiadów dzwonila czy nasze auta stoją bo ona się dodzwonić nie może. Na nic zdają się reprymendy. Caly kolejny tydzien M dzwonil do niej o 7:00 czy wszystko ok i czy się wyspala :)
No z tym biciem po głowie będę spokojniejsza bo bałam się, że zbyt nerwowy jest i jakas autoagresja się w nim obudziła.
Zinnej beczki to, że w moje dziecko od 3 dni diabeł wstąpił i próbuje mnie zniszczyć. Usypia po 1,5 h mordegi i za nic w świecie nie chce się kąpać. Tak jak Mika u Ciebie, wszystko jest na NIE. Ze spaceru z Tata musiałam iść ja go pomóc przynieść bo taki dał popis.Czy sa jeszcze jakieś skoki rozwojowe przed nami?
Jedyny pozytyw to, że pomazal ołówkiem teściowej ściany ( w domu tego nie robi) :) :)
Spokojnej nocy Wam życzę:)

Ostatnia edycja:
Myszka ty sie ciesz że teściowa policji nie wezwała,bo jak nie odbieracie to na bank coś wam sie stało :-D

Co do zachowań to myslę że to bunt dwulatka nadchodzi;-)

Milenka widzę że nasze starszaki to ten sam typ :-D a karty zaczął spisywać ale tyle tego ma że nie wiem kiedy skończy :baffled: szkoda że tak daleko mieszkacie :(

Mika pewnie F ma gorszy dzień albo mama lubisia nie dała :-p

Myszka nie wiem jak skoki ale bunty na pewno średnio co dwa lata :-D i brawo dla synka za ściany u teściowej :-p

Katiuszko dla mnie to nawet najbliższą przyjaciółka jak by co dziennie pisała to bym rady nie dała. Mama na łaska 2-3 razy w tygodniu lub rzadziej jeśli jestem zajęta... ale to już każdy po swojemu odczuwa potrzebę kontaktu.
Edysiek a jak walking dead?oglądasz tez fear of the walking dead? Juz 6 odcinek:)

Milenka30 policja jak policja ale jakby sama przyjechała? Ja tu do śniadania po jajka do lodówki a tam .... teściowa :)

Co do ząbków. My mamy juz komplet. Ale z myciem jest różnie. Generalnie sam i za nic sobie nie da pomóc. A ha co jakiś czas wpadam w histerię, że coś mu się robi na zabkach.
U nas dzis leje więc bzik będzie kompletny chyba, że do jakiejś sali zabaw pojadę. Milego dzionka :)

Witam :-)
Milenko ja nie chodzę z moją do kościoła, bo ona się nie nadaje.
A młody kiedy ma komunię? Nie mógłby sam chodzić, albo z jakimś kolegą?
Ja mimo mieszkania na wsi nigdy się nie stroiłam specjalnie, tak żeby wyglądać jak człowiek i tyle. U mnie też rewia mody, a ja mam to zwyczajnie gdzieś. Zresztą ja ogólnie mam gdzieś wszystko co myślą/mówią inni :-p

Katjuszko współczuję nadgorliwości. Nie znoszę tego i sama tego nie robię. Zresztą ja to mało kiedy przejawiam jakieś formy troskliwości i nie pytam jak ktoś się czuję, może przez to mnie też się nie pytają.

Kupiłam kiedyś małej lubisia, żeby miała co jeść w drodze powrotnej z zakupów. Wzięła gryza i resztę zjadła duża, a mała pożarła suchą bułkę :-D

Auliya WD oglądam :tak: A ten nowy serial to na razie pewnie tylko po angielsku, to ja musze poczekać aż w PL będzie ;-)

Co do oglądania TV to moja przejawia coraz większe zainteresowanie bajkami, ostatnio siedziała i oglądała Teletubisie. I to dłużej niż 5 minut. Taka ze mnie zła matka, że pozwalam dziecku bajki oglądać :szok::-p

reklama
Edysiek nie wyrzucaj sobie tv u nas tv jest na porządku dziennym że względu na starszego co żyć bez bajek nie może a i ja wieczorem lubię Walking Dead obejrzeć więc nie uniknione jest że H też ogląda i to dużo dłużej niż 5 min :szok: też jestem okropną matką :baffled:
A i tak mnie Auliya zainteresowała tym nowym serialem że sprawdziłam i online jest z napisami po polsku :cool2:

H jeszcze śpi mam czas na kawę w ciszy :-D

Dzięki dziewczyny za odpisanie w sprawie uzębienia :) bo już myślałam że tylko u nas patologia :-p :-D

Do góry