reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Ja na szybko, bo jestem z dziewczynami u rodziców. Zostajemy tu do niedzieli. Z tym, że zabieram do siebie moją mamę, która będzie u mnie tydzień.
Zakończenie roku udane, mała dała popalić, bo nie potrafiła usiedzieć w miejscu. Oczywiście wszyscy nią zachwyceni byli, zwłaszcza nauczyciele :-D
Starsza dostała świadectwo z czerwonym paskiem :tak: I jako wzorowa uczennica stała w poczcie sztandarowym. Jednak było strasznie duszno, dużo ludzi a sala mała (nowa się buduje) i bidulce się słabo zrobiło. Tak więc większość przesiedziałyśmy w pokoju nauczycielskim, gdzie mała szalała i robiła porządki :-p

Normalnie rozbroił mnie tekst o chłopcu w różu, który miał zostać gejem. To moja mama ubierała mojego brata w sukieneczki (a było to ponad 40 lat temu) i nosił długie, kręcone włoski. Wyglądał jak laleczka a wyrósł na normalnego faceta.
Mama na szczęście mogła jednak dać upust swoim fantazjom i stroić w sukienki mnie, a urodziłam się dopiero jako trzecia :-D

reklama
Nie wiem co za święto ale H już śpi :-D

Mika :-D dobre, ja się postaram ale raczej nic z tego nie będzie :-p

U nas też zakończenie roku udane, H był bardzo grzeczny, śpiewał razem z dziećmi :-D a mi się łezka w oku zakręciła jak K odbierał świadectwo z czerwonym paskiem :).

H ma sporo nowych ubrań ale po domu i pod blok dodziera te po bracie. Dzisiaj sąsiadka w ogródku kwiatki przycinała a H na kolanach buszował :-D Różowych ciuszków nie ma ale i tak każdy mówi że to dziewczynka :eek:

Kupiłam odkurzacz o taki
bora-mod-11.png

Truskawkowa to będziesz latać ;)

Mika ja liczę na to, że będę najwspanialszą teściową i synowa czy zięć mają mi mówić po imieniu. Tak to sobie wymyśliłam ;) teraz wszystko zależy czy mi tego nie zepsują :D

Dobrze, że ten dzień się już skończył...

Truskawkowa wygląda na skomplikowany sprzęcior :-)

U mnie starszak 38,5 gorączki :baffled: wakacje rozpoczęte i chorowania ciąg dalszy...

Uuuu zmiana pogody się szykuje skoro Bąbelki dają nam popalić, bo mój od reszty nie odstaje ze swoim zachowaniem dzisiaj.
Co do ciuszków to u nas 3/4 ciuchland - ale nie które praktycznie nowe albo nawet nowe udaje mi się kupić. Ubieramy się po " męsku" a i tak za dziewczynkę go biorą czasami :) ma blond włoski i zaczynają mu się kręcić więc niby na dziewczynkę pasuje :):-)
U nas po poludni deszcze pospalismy sie wszyscy. Olo od 15:40 spal do 19 i o 21 przylozyl glowe do poduszki i bez marudzenia az w szoku bylismy. Starszy padl o 22 tez bez problemow wiec nawet jak na moje dzieci to wow.

Starszak uwielbiał róż. Ciuszkow różowych nie miał ale za to 2 wózki dla lalek posiadał i zabierał je na spacery po wsi. Uwielbial malować sobie paznokcie, nosić korale i moje sukienki. Na wszystko pozwalałam-przecież to dziecko. A jak bedzie gejem to przynajmniej zięcia będę miała:-D
Ha ha, a ja dopiero przypomnialam sobie jak w niebieski ubierano dziewczynki a w roz chlopcow i jakos nie mielismy samych homoseksualistow wszedzie. A dzieci w bialych sukienkach wszystkie lataly i tez bylo ok.
Ja jestem wredna baba wiec tez moge byc kiepska tesciowa, ale zobaczymy w praniu.
Wracam do kosci :)

reklama
Teraz mamy jakieś dziwne społeczeństwo, ale to pewnie z nadmiaru wszystkiego.

U nas Młoda oszalała. Wczoraj się darła w dzień, w nocy się darła. Pobudkę urządziła po 4. Zjadła jogurt i pospała ze mną do 7, więc o drzemce rannej mowy nie ma. Ciekawe, o której padnie na spanie. W czarnych barwach widzę ten dzień.

Do góry