reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

A ja przekonałam babcię, że koniecznie musi nacieszyć się wnuczką przed sobotnim wyjazdem na urlop i na zakończenie roku idę na luzaka:-)
Poszłam na całość i jeszcze zaliczę nieoficjalne zakończenie w pizzerii

Pojechaliśmy z O do Decathlonu, żeby jej kupić na obóz bieliznę termoaktywną. Taaa, patrzyli na nas jak na kosmitów. Jakąś bluzę tylko udało nam się nabyć. Oj bo jakie normalne dziecko w lipcu na łyżwach będzie jeździć:rofl2:

reklama
Próbowałam odpisać w dzień ale zostałam nawiedzona przez teściów :confused2: postanowiłam schować honor do kieszeni i wykorzystać ich :-p babcie zagoniłam do prasowania rzeczy M swoje i dzieci ja poprasowałam, dziadek biegał za H a ja wstawiłam trzy prania, kuchnia na błysk i zmieniłam pościel. Teraz przygotowałam chłopaków do snu jeszcze inhalacja i może będzie 5min spokoju.

Dzięki za odpowiedzi widzę że większość śpi w swoich łóżeczkach a tobie Auliya trafiły się wyjątkowe egzemplarze pozazdrościć :tak: ja H musiałabym wynieść odrazu do jego pokoju bo w sypialni nie mam miejsca na łóżeczko jak wózek wstawię to już się ruszyć nie ma jak :baffled: a że M jest dwa trzy dni co dwa tygodnie to H śpi ze mną :-p

Agunia kontrola nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza. Ciekawa jestem co lekarz Wam powie o stulejce bo ja ze starszakiem miałam problem ale maść wystarczyła tylko do tej pory jeszcze trochę mu się nie odkleiło od spodu i zastanawiam się czy jeszcze z tym iść czy poczekać aż sam odklei i dlatego martwię się czy później u H też nie będzie bo narazie nie czepiam się.

Milenka Truskawkowa ja też biorę H w piątek na zakończenie :sorry: mam nadzieję że będzie grzeczny hehe

Truskawkowa - dobrze że wiesz co i jak. Najważniejsze żeby nie kumulować alergenów. Astma powinna minąć jak odstawisz to co mu szkodzi. Najgorsze są początki, potem będzie lepiej. Wiem po sobie. Poza tym pewne rzeczy z biegiem czasu mijają.
Ja mam odkurzacz wodny Zelmer, on nie jest do prania dywanów tylko po prostu ma pojemnik z wodą i wszystkie brudy są zatrzymywane właśnie tam. Po każdym odkurzaniu trzeba ten pojemnik i dwa filtry myć. To co jest w środku po 3 dniach od ostatniego odkurzania przyprawia o dreszcze. Ja jestem mega zadowolona z niego. Zawsze odkurzanie to była dla mnie katorga bo jestem uczulona na kurz, teraz jest super.
Ani raz nie kichnę, oczy nie swędzą, czuć świeżość a nie smród. Jak potem zmywam podłogę to szmata jest praktycznie czysta. Korzystam odkąd chłopcy się urodzili.

Ostatnia edycja:
Ancona brawo:) Prawidłowa postawa:tak: Częściej musisz teściów angażować to może odechce im się tak Cię nachodzić:tak:

Rila fajny ten odkurzaczyk i aż zamarzyłam żeby mój stary się zepsuł :-D A poważnie to wkurza mnie ten smrodek który się pojawia po kilku odkurzaniach. Winna jest sierść mojego kudłacza:no: Worek ledwo zapełniony a ja już go wymieniam bo się nie da wytrzymać. Poza tym mój M smarka cały rok więc zakładam że będzie uczulony na kurz lub roztocza.

Niech te ząbki już w końcu wyjdą K bo od kilku dni znów nic nie chce jeść poza mlekiem i ewentualnie parówkami i owocami.

ANCONA w końcu teście sie przydali,jak chętni do pomocy to wykorzystuj;-)

KROCZEK mojej wychodzenie ząbków nie przeszkadza na pikniku pożarła kawałek drożdżowego ciasta z truskawkami,kiełbasę z grilla i kromę chleba

Mój wstępnie w piątek ma wolne,więc zostawiam małą i ide ze starszakiem,u nas najpierw msza swięta w kościele na zakończenie potem muszę lecieć kwiatki odebrać i do szkoły na akademię i na końcu rozdanie świadectw;-)wolałabym bez małej to robić.

Dziś jak wracaliśmy z placu zabaw spotkaliśmy dziewczynkę z klasy młodego,moja ją zapamiętała z pikniku i ręce wyciagła żeby ta ją wzięła:-D
Moja córcia jest bardzo przytulaśna i całuśna nie mogę narzekać.Rano jak leżymy wszyscy to półgodziny jest tulenie i całowanie na przemian z mamusią i bratem:-D

reklama
Anacona - ja O. od razu z naszego łóżka przeprowadziłam do jej pokoju. Bo chciałam od razu osiągnąć efekt. Na szczęście poszło łatwo. Z M. tak samo zrobiłam ale jest trudniej bo często się w nocy budzi.
Choć gdybym mój był w rozjazdach to pewnie spała bym z dwójką ;-)
Dobrej nocy

Do góry