reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ja mialam dowcipnie, bo lekarka sprawdzila, ze tak lepiej widac i faktycznie, widzialam glowke i raczki, ale z tego co czytalam to duzo mialo przez brzuch.

maz nie wchodzil, na nastepnym juz napewno bedzie jak bedzie przez brzuszek :-)

reklama
Cześć dziewczynki melduje sie ze u nas wszystko ok byliśmy u lekarza i wszystko w najlepszym porządeczku;) na 21.10 mam wizytę na badanie przezierności karku itd..juz sie nie moge doczekać ..widzę ze dużo kwietniowek juz było na nim;) ja jestem ostatnia bo termin mam na 30-go;) mam troche lipę w pracy bo szefowa mnie wygania juz na zwolnienie bo pracuje w delikatesach spożywczych a tam sie dużo dźwiga i cały czas stoi a do tego mam humory;p przez moje wymioty jestem wykończona i czasami poprostu nie stoję z bananem na ustach i jej to przeszkadza;/ ale co mam zrobic takie życie.. Postanowiłam ze bede pracować do połowy grudnia wiec musi sie jeszcze ze mną troszkę pomeczyc;) a jeszcze na dodatek od 2 tygodni mam migrenowe bóle głowy! To jest okropność .. Wczoraj to juz myślałam ze wezmę apap ale wytrzymałam..;) pozdrawiam kwietnioweczki i zycze udanego weekendu;)

Hej dziewuszki:-)
melduję, że u nas już chyba ok. Syn biega i krzyczy i robi mega bałagan, więc wraca do normy:tak:
U mnie rano mdłości:szok::szok::szok: Dziwne to, ale co tam takie mdłości to nie mdłości.

Gratuluje kopniaków;-)

Gaga ja w pierwszej ciazy miałam dopochwowo a teraz przez brzuch, sprzęt ten sam, lekarz inny. Przy pierwszej był mąż a teraz sama :)

Dagmar super kopniaki, czad! ja już nie mogę sie doczekać :)

a poza tym miłego weekendu

MIsiarka

wiesz czego sie wczoraj apropo luxmedu dowiedzialam....ze jesli polozna w placowce zalozy ci karte prowadzenia ciąży to daja ci rowniez taka kartke z typowymi badaniami w ciąży i nawet jeśli lekarz z po za lux medu wypisuje ci skierowanie na badanie ktores z tej listy mozesz na nie iść z pakietu bez dodtakowego skierowania od nich:)
może o tym wiedziałas ja sie dowiedziałam wczoraj dopiero....

Cześć dziewczynki melduje sie ze u nas wszystko ok byliśmy u lekarza i wszystko w najlepszym porządeczku;) na 21.10 mam wizytę na badanie przezierności karku itd..juz sie nie moge doczekać ..widzę ze dużo kwietniowek juz było na nim;) ja jestem ostatnia bo termin mam na 30-go;) mam troche lipę w pracy bo szefowa mnie wygania juz na zwolnienie bo pracuje w delikatesach spożywczych a tam sie dużo dźwiga i cały czas stoi a do tego mam humory;p przez moje wymioty jestem wykończona i czasami poprostu nie stoję z bananem na ustach i jej to przeszkadza;/ ale co mam zrobic takie życie.. Postanowiłam ze bede pracować do połowy grudnia wiec musi sie jeszcze ze mną troszkę pomeczyc;) a jeszcze na dodatek od 2 tygodni mam migrenowe bóle głowy! To jest okropność .. Wczoraj to juz myślałam ze wezmę apap ale wytrzymałam..;) pozdrawiam kwietnioweczki i zycze udanego weekendu;)

Ranhita nie martw się ja też mam termin na 30 kwietnia a badanie przezierności dopiero 23 października:tak:

Kroczek_k dobrze ze mamy termin na tem sam dzien bo nie czuje sie samotna;)inne dziewczynki juz po badaniach a my cierpliwie musimy czekać na swoją kolej;* pozdro ze słonecznego Wrocławia ;) a tymczasem lecę do pracki dzis zmiana do 23;/ nie wiem jak to wytrzymam ale przynajmniej migreny troszkę ustąpiły;) czy któraś z was ma migreny? I jak sobie z nimi radzi? Ma ktos jakies naturalne sposoby?

Ja też chodzę prywatnie do lekarza, teraz będe miała u niego wizytę na NFZ (terminy co 5 mcy) i mam nadzieje, że wizyta będzie wyglądała tak samo jak prywatnie :)
Dagmar - ale zazdroszczę kopniaczków, faktycznie szybo się u Ciebie pojawiły, ja mam nadzieje, że do miesiąca też już poczuję moją dzidzie w brzuszku.
Miłej soboty :)

Oj chyba wcale nie tak szybko :) Już czekałam od ok. tygodnia na nie :) niech kopie, będę spokojniejsza :D

Zwykle chyba między 16 a 20 tc. się czuje więc już nie długo będziecie nażekać, że tak was skopały, że nie spałyście :D

Dagmar, może dzidziuś zacznie tak kopać, że Ci wykopnie wkładkę ;)
A tak serio, to pewnie dlatego zaczął tak szybciutko wierzgać, żeby dawać Ci znać, że z nim wszystko dobrze :) Jakie mądre i kochane dzieciątko masz!

Mam nadzieję, że ta wkładka się wreszcie odsunie, ale niech lepiej jej nie kopie :D

Tak, tylko moja ginekolog jest bardzo fajna, mimo tego, ze wlasnie kolejka czekajac na wizyte jest spora i wchodze z godzinnym opoznieniem itp, tylko lipa, ze ona nie robi usg w gabinecie, tylko daje skierowanie i w tej samej przychodni tylko pietro nizej robia usg.
A ja bym wolala, zeby to moja doktor robila mi usg i ona miala wszystko pod kontrola, ehh ale nie wiem, czy teraz jeszcze wszystko zmieniac, juz tam mam karte ciazy itp

No właśnie, mój gin też nie robi usg ale to najlepszy lekarz tutaj, więc chyba nie mam co marudzić

Cześć dziewczyny:) Chciałam się tylko przywitać bo nie mam dziś za bardzo humoru:( Mój mąż miał przyjechać na weekend ale nie naprawili mu w warsztacie auta i nie przyjedzie:( Smutno mi z tego powodu strasznie.

Dziewczynki współczuję takich "koleżanek" w pracy:/ Ale ludzie to są mało inteligentni jednak.
Ciesze się że wszystkie wizyty są w porządku:) oby tak dalej.

Gratuluję pierwszych kopniaczków:) .

No i życzę udanego weekendu.

To kiedy teraz twó małż przyjedzie?

Mój w pracy a dzisiaj mamy zbierać zabawki z ogródka i pochować do piwnicy. Czeka nas kupa roboty a nie wiadomo o której A. wróci.

Babcia mnie barrrdzo zdenerwowała aż mnie brzuch boli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Dagmar, ale Ci zazdroszczę, że już czujesz ruchy.

Dziewczyny bardzo się cieszę, że wszystkie badania wyszły wam dobrze. Oby dalej los nam tak sprzyjał :tak:

Do góry