reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ale miałam dzisiaj irytującą sytuację w pracy :wściekła/y:
Zaczepiła mnie na korytarzu kobieta z płac i zastrzegając sobie, że to czysto służbowe pytanie spytała czy kod B na moim ostatnim zwolnienie jest zasadny. W sumie uznałam, że nie będę nic ukrywać i powiedziałam, że tak. Na co ona z domyślnym uśmiechem na ustach odpowiedziała, że pyta, bo raz już miałam takie zwolnienie. Jakoś głupi babsztyl nie pomyślał, że nie wszystko w życiu szczęśliwie się kończy. Ale ja tego nie skomentowałam, a tylko uśmiechnęłam się doniej najszerzej jak potrafiłam. A niech se myśli, że skombinowałam lewe zwolnienie żeby na wakacje pojechać. Mądry zawsze głupiemu ustąpi!

reklama
AGUNIA szkoda nerwów,co za baba powinna się zastanowić zanim coś klepnie,bo może zranić takim głupim gadaniem.Ja jak powiedziałam pani dyrektor że jestem w ciąży to stwierdziła że nie wie czy to dobry pomysł po poronieniu:wściekła/y:,noż k... to chyba ja o tym decyduje.

Agunia - co za baba - to ona myśli, że w ciaże zachodzi się tylko raz w życiu?? moje l4 po poronieniu widziała tylko koleżanka z działu kadr i płac więc na szczęście nigdzie się nie rozeszło, że byłam w ciaży.

Truskawkowa zdrówka dla synka
Moja córcia była dzisiaj na wycieczce rowerowej, no i wywaliła się i poobdzierała. Dobrze, że tylko na tym się skończyło.

Aniołek fajnie Ci :tak: mój co nieco w domu robi, posprząta, tylko obiadu nie ugotuje.
Jeszcze tylko ogródek musi mi skopać przed zimą. Tak to już na ogrodzie prawie wszystko porobione. Trochę teściowa porobiła, bo twierdzi że i tak nie ma co robić.
A ja jeszcze tylko czosnek na zimę muszę wsadzić.
Mojeboje udanego wypoczynku :-)
Agunia lepiej nic się nie odzywać i olać głupią babę :no:

Ja dzisiaj normalnie cały dzień chodzę głodna :baffled:
Ale może w końcu się najem, bo właśnie piekę drożdżówkę :-)
Ogólnie jestem padnięta, normalnie wykończył mnie ten tydzień. Dobrze, że już weekend. Jutro jedziemy na zakupy a później idziemy do mojego brata.

hej!
ja juz po wizycie- usg. Robilam w przychodni, wiadomo panstwowej i nie robi tego moja ginekolog, tylko inny lekarz.
Pan w wieku ok 60 lat kazal zdjac ,,majteczki" i sie polozyc.
Zaczal mnie badac przez pochwe, a ja myslalam, ze bedzie po brzuszku :-(
Wlaczyl glos i serducho bilo, wiec odetchnelam, widzialam glowke i raczki. Najsmieszniejsze bylo to, ze ja lezalam trzymajac rece przy glowie i dziecko tez mialo do gory, hehe lekarz stwierdzil, ze tak jak ja, ale mial jakies glupie docinki, olalam to, trudno, napewno nie jest tak jak u prywatnego, ale trudno.

Oczywiscie zadnego zdjecia mi nie dal i opisu tez, doczytalam na kompie, ze serce ma 4 komory, ze widoczne narzady wewnetrzne, ze jakis plyn owodniowy w normie i ze przeziernosc 1,9 i powiedzial, ze jest male prawdopodobienstwo, ze dziecko moze miec jakies wady i.... to slowo ,,male" juz mnie zdenerwowalo!!!!!!!!!!

Ogolnie powiedzial, ze co mogl dojrzec to dojrzal i jest ok, ale nie mowil nic o kosci nosowej itp. Nie wiem... powiedzial, ze wyniki daje mojej lekarce i zeby sie niczym nie martwic. Mam wizyte 22.10 i chyba poczekam, nie ma co isc chyba do prywatnego. Tak mysle...

A jak tam u kolezanki, ktora dzis miala usg?

AAA, czy uwazacie, ze 1,9 to dobry wynik?

Madziolina z tego co się orientuje, to norma przezierności jest do 2,1 ale podobno to też zależy od wielkości dziecka, ja miałam przezierność 1,5 a długośc maluszka od główki do pupci to 6,5 cm.

Madziolina z tego co się orientuje, to norma przezierności jest do 2,1 ale podobno to też zależy od wielkości dziecka, ja miałam przezierność 1,5 a długośc maluszka od główki do pupci to 6,5 cm.

no wlasnie,a ja mialam- mowie z tego co przeczytalam na kompie, bo mi nic nie powiedzial, ze ta dlugosc to mialam 6,7 chyba, a przeziernosc taka, ale chyba nie powinnam sie martwic, bedzie dobrze, kurde nie lubie lekarzy, co nic nie powiedza, gbury takie, jeszcze taki szydzadzy, ehh

Ale miałam dzisiaj irytującą sytuację w pracy :wściekła/y:
Zaczepiła mnie na korytarzu kobieta z płac i zastrzegając sobie, że to czysto służbowe pytanie spytała czy kod B na moim ostatnim zwolnienie jest zasadny. W sumie uznałam, że nie będę nic ukrywać i powiedziałam, że tak. Na co ona z domyślnym uśmiechem na ustach odpowiedziała, że pyta, bo raz już miałam takie zwolnienie. Jakoś głupi babsztyl nie pomyślał, że nie wszystko w życiu szczęśliwie się kończy. Ale ja tego nie skomentowałam, a tylko uśmiechnęłam się doniej najszerzej jak potrafiłam. A niech se myśli, że skombinowałam lewe zwolnienie żeby na wakacje pojechać. Mądry zawsze głupiemu ustąpi!

Co za baba normalnie koszmarna jak można być taką wredną

AGUNIA szkoda nerwów,co za baba powinna się zastanowić zanim coś klepnie,bo może zranić takim głupim gadaniem.Ja jak powiedziałam pani dyrektor że jestem w ciąży to stwierdziła że nie wie czy to dobry pomysł po poronieniu:wściekła/y:,noż k... to chyba ja o tym decyduje.

ale hasło masakra głupia czy co
ludzie niektórzy to w ogóle nie wiedzą co powiedzieć to chyba o małej inteligencji emocjonalnej świadczy

reklama
Dziewczyny ja się tylko melduję, przeczytałam, że wizyty ok. to mnie cieszy :)

Ja chciałam powiedzieć, że od dzisiaj moja dzidzia kopie :) Fajnie, już czekałam na te ruchy :) Wreszcie są.
Papa dziewczyny.

Acha Agunia GR weź jej walnij!!!!!!!!!!!!!

Do góry