reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina ja byłam raz u państwowego lekarza i powiedziałam, że nigdy więcej!!! Nie dość, że wizytę miałam na 16:20 a weszłam dopiero o 20:00, myślałam że tam zejdę to jak już weszłam powiedziałam Pani doktor że jest to moja druga ciąża że pierwszą poroniłam, miałam już co prawda zrobione jedno usg bo wcześniej byłam prywatnie więc jej je pokazałam tylko że na tym usg lekarz nie widział jeszcze serca,był to 6 tydzień dziecko miało 3mmm ale serca brak. Bardzo się bałam bo przy pierwszej ciąży też serca nie było... myślałam że mi zleci jakieś usg a ona patrząc mi w oczy (a byłam w sierpniu u niej) wyznaczyła mi termin na 4 października!!! Idiotka jakaś myślała że ja będę dwa miesiące w stresie żyła czy dziecku pojawiło się serce czy nie:wściekła/y:!!! Pani doktor stwierdziła tylko nie wiem po czym że przy prawidłowej ciąży nie ma potrzeby robić dodatkowych usg, nie badając mnie i nie mając żadnych wyników bo nawet krwi nie miałam wtedy jeszcze robionej...

I od tamtej pory postanowiłam, że mam gdzieś państwową służbę zdrowia i chodzę prywatnie... Traktują mnie jak człowieka na wszystkie pytania odpowiadają często mam usg bo lekarka moja ma w gabinecie, a jak miałam robione te po 12 tygodniu to dostałam 8 zdjęć z czego dwa w 3D gdzie widzę bardzo wyraźnie swoje maleństwo :-)... A wykupiłam pakiet w MEDICOVER na rok i płacę 190 zł miesięcznie i mam wszystkie wizyty i badania w tej cenie i mam gdzieś użeranie się z NFZ...!!!

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się głupimi babami, bo teraz denerwować nam się nie wolno, a niech se głupie krowy pogadają i chociaż tyle z życia mają :) trochę zrymowałam ;)

Dagmar ale Ci zazdroszczę :) ja już się nie mogę doczekać kiedy poczuję pierwsze ruchy :)))))

Agunia, milenka co za baby macie w pracach!!! Nie rozumiem jak ludzie moga byc tak bezmyslni i mowic takie rzeczy. I to jeszcze kobieta kobiecie, gdzie powinna lepiej rozumiec.

Ja znowu padam. Dzisiaj prawie 12 godzin w pracy. Synka widzialam tylko rano, bo jak wrocilam to juz spal. Ehh dlugo tak nie pociagne. Zdecydowanie poswiecanie sie bez reszty pracy zawodowej to nie dla mnie. Trzeba miec jakies priorytety.

Kurcze znowu mi sie oczy zamykaja jak do was pisze. A leze juz w lozeczku. To do jutra dziewczynki

Agunia - na pewne osoby niestety nie ma rady - są niereformowalne. Cokolwiek byś nie zrobiła i tak wiedzą i powiedzą swoje.

dagmar - super, że czujesz ruchy. Ja już też od kilku dni czuję moje maluszki :-)

marcia - oszczędzaj się - długo tak nie pociągniesz.... Może pójdziesz na zwolnienie?

magda - w pełni się zgadzam co do prywatnego lekarza. Ja ogólnie chodzę prywatnie, mimo że mam wykupiony pakiet w luxmedzie. Po prostu mam super lekarkę:-)

Co do mojej wizyty, to tak po krótce opisałam Wam na wątku wizytowym. Miłego wieczorku kochane

Ja też chodzę prywatnie do lekarza, teraz będe miała u niego wizytę na NFZ (terminy co 5 mcy) i mam nadzieje, że wizyta będzie wyglądała tak samo jak prywatnie :)
Dagmar - ale zazdroszczę kopniaczków, faktycznie szybo się u Ciebie pojawiły, ja mam nadzieje, że do miesiąca też już poczuję moją dzidzie w brzuszku.
Miłej soboty :)

Dagmar, może dzidziuś zacznie tak kopać, że Ci wykopnie wkładkę ;)
A tak serio, to pewnie dlatego zaczął tak szybciutko wierzgać, żeby dawać Ci znać, że z nim wszystko dobrze :) Jakie mądre i kochane dzieciątko masz!

Tak, tylko moja ginekolog jest bardzo fajna, mimo tego, ze wlasnie kolejka czekajac na wizyte jest spora i wchodze z godzinnym opoznieniem itp, tylko lipa, ze ona nie robi usg w gabinecie, tylko daje skierowanie i w tej samej przychodni tylko pietro nizej robia usg.
A ja bym wolala, zeby to moja doktor robila mi usg i ona miala wszystko pod kontrola, ehh ale nie wiem, czy teraz jeszcze wszystko zmieniac, juz tam mam karte ciazy itp

Cześć dziewczyny:) Chciałam się tylko przywitać bo nie mam dziś za bardzo humoru:( Mój mąż miał przyjechać na weekend ale nie naprawili mu w warsztacie auta i nie przyjedzie:( Smutno mi z tego powodu strasznie.

Dziewczynki współczuję takich "koleżanek" w pracy:/ Ale ludzie to są mało inteligentni jednak.
Ciesze się że wszystkie wizyty są w porządku:) oby tak dalej.

Gratuluję pierwszych kopniaczków:) .

No i życzę udanego weekendu.

reklama
Do góry