reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina - głodnemu chleb na myśli;-)

Wczoraj byłam właśnie w sklepie gdzie mają buciki firmy emel i naprawdę fajnie wyglądają. Są lekkie i miękkie a przede wszystkim każde posiadają wkładkę która profiluje podeszwę stopy. Ja się na takie zdecyduję, mimo że cena to 180-190 zł no i jeszcze razy 2. Ale myślę że zainwestuję teraz w dobre buty a nie potem w ortopedę i leczenie płaskostipia itp. Na razie chłopcy mają jakieś plastikowe buble ale biorąc pod uwagę że w końcu ich wypuszczę z wózka bo już ładnie chodzą to czas na zakupy.

reklama
Moja daje tak popalić że dopiero pierwszą kawe piję bo zasnęła,no ale jak się pół nocy nie śpi to drzemkę po 9:crazy:
Temat butów dla mnie odległy,u nas służą tylko do ozdoby i tak będzie przez kilka miesiecy.
A rozmiar ma teraz 19,kompletnie nie pasujący do gabarytów reszty ciała,w ogóle ma krótkie nogi+duży brzuch oj będzie mieć laska kiedyś przesrane z utrzymaniem linii.

A powiedzcie mi jak to jest,dzieci z biednych rodzin noszą buty szmaciane za 20zł i mają proste zdrowe stopy?A te dzieci co mają buty za 200stówy z atestami i tak potrafią wykrzywić no i oczywiście to wina buta:sorry2:Mój syn miał zawsze buty wyprofilowane a i tak ma koślawe,może to być uwarunkowane genetycznie bo m i jego brat też tak mają.

eDYSIEK te białe sandałki wczoraj wypatrzyłam bo muszę na komunię jej kupić,nie pójdzie wielka baba o gabarytach 2latki w eleganckiej sukience i trzewikach;-)
Kinga waży książkowo,tak myślałam że nie waży tak dużo jak ci sie zdawało bo jest sporo szczuplejsza od mojej.

AULIYA skromne masz wymagania,heh ale piaskownica super:happy:

Matko, 150 zł za buty to dla mnie kosmos. Młodemu ostatnio kupiłam buty ortopedyczne, bo dopiero jakiś rok temu zauważyłam, że kosi buty. Wcześniej tego nie było. Zapłaciłam za nie 85 zł. Pomyślałam o Młodej, ale ona nawet rozmiaru 19 nie ma. Jak byłam z nią na kontroli u ortopedy to wspomniał tylko o butach za kostkę. Takich zamierzam poszukać, ale w jakiejś rozsądnej cenie.

Może jestem wyrodną matką, ale dla mnie jest nieco przesada, żeby wydawać po 200zł na buty w których pochodzi ze 2 miesiące. Owszem, nie kupię jakiejś taniochy śmierdzącej gumą za 20zł, ale wydaje mi się, podobnie jak Milence, że większość problemów jest po stronie genetyki i jeśli wszystko jest prawidłowo u dziecka, to nie ma co przesadzać.
Jedynie nie jestem fanką używanych butów dla dziecka, bo myślę że to zdecydowanie może źle wpływać na sposób stawiania stopy.

DJMka a gdzie ortopedyczne za 85 znalazłaś? My kupowaliśmy sandałki memo to powyżej 100 były
Viltutti ja też używanych nie uznaję tym bardziej że wiem jak to wyglądało u starszaka i jak nierówno podeszwy zdzierał a wszystko zgodnie z wadą niestety...
Milenka30 Ty o moich wymaganiach do ładnego dnia się odnosisz (kazali się w końcu nie przemęczać) czy co do piaskownicy?
nie mogę jej znaleźć poniżej 210$ a jeszcze dolar najdroższy od 11 lat akurat. w UK jeszcze drożej wychodzi a u nas tylko na limango ją widziałam i też 930zł :( tam jest jakiś system poleceń to może 50 by się ścięło ale tyle za piaskownicę :szok: to już trampolina powinna być w cenie od razu. myślę że na marzeniach się skończy bo rokefelerem to raczej nie jestem

znalazłam w moim obuwniczym 93-110 ale to już lepiej niż 150. Dziś wycieczkę do deichmana zaplanowałam po sandałki zobaczymy czy uda się coś upolować.

A z dworu nici bo było zimno jak małego kładłam i siedzimy w domu :(

Ja też nie chcę zakładać małemu bucików po starszaku (jeszcze te pierwsze to ok bo nie chodził) a teraz to mowy nie ma bo starszak koślawił butki i nie chcę małemu krzywdy zrobić. Wolę kupić porządne no ale na dwa miesiące wydawać 200 to dla mnie sporo i dlatego szukam w outletach i na wyprzedażach.
Ma dwie pary z naturino (jedne chyba 70zł w tkmaxx a sandałki na limango ok 80zł) także jak za dobre buty to cena jest ok.
20150417_103945.jpg20150417_104023.jpg.

Załączniki

• 20150417_103945.jpg
    20150417_103945.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 29
  • 20150417_104023.jpg
    20150417_104023.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 33
Genetyka to podstawa, to fakt i w związku z tym że od strony mojego m mają płaskostipie, to właśnie stąd moja decyzja. A cena? Chora, bo przyznam że jestem fanką kupowania butów, ale często za swoje płacę mniej.

reklama
AULIYA o piaskownicy pisałam,o nocce się nie wypowiadam bo ja nie śpię prawie wcale od kilku dni,wczoraj nawet szwagierka przysłałą mi sms czy cos sie stało bo bardzo zle wyglądam.Jestem tak dzieckiem umęczona że teraz śpi a ja siedzę bo nie mam siły na nic.
A nie masz kogoś żeby ci zrobił taką piaskownicę?Może warto by jakiegos stolarza taniego poszukać.My mamy po starszaku ale mój m jest taki zdolny że po prostu zbił prostą z desek i pomalował na kolorowo;-)
A co do nocy to myslę że w tej kwestii juz wymagajaca nie jesteś bo nie masz już takiej potrzeby;-)
DJMKA dla starszaka coś takiego chce kupić na lato tylko skórzane.

Viltutti ja też zamierzam skupić sie przede wszystkim na usztywnionej piętce i żeby w miarę stabilne były.

Ostatnia edycja:
Do góry