reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti, Milenka każdy mierzy swoją miarą. Oczywiście, że to jest duży pieniądz jak na buty, które posłużą tylko przez chwilę i na etapie kupowania pierwszych bucików biłam się z myślami jakie kupić, ale podjęłam decyzję i twardo się jej będę trzymać (a przynajmniej przez jakiś czas, bo jak to się ładnie mówi tylko krowa nie zmienia zdania). Mam dostęp do butów ecco i geoxa po 120 zł i za tyle je kupię, ale kupię buty emela. Pomijając powyższe myślę, że w innym przypadku zapłaciłabym większą sumę. Jeśli mam wybierać to wolę kupić dobrze wyprofilowane buty i byle jaką bluzkę w pepco. A co do genetyki to ewentualnie wyjdzie ona dopiero w przyszłości więc póki co wolę zapewnić dziecku jak najlepsze warunki do rozwoju stopy, które w moim indywidualnym i nieobiektywnym odczuciu, przekładają się na dobre jakościowo buty. A dodatkowo mimo, że jest to temat niechętnie podejmowany i wszyscy udają, że w ogóle nie istnieje to podejmę go również - na chwilę obecną stać mnie na buty w tej cenie więc najzwyczajniej w świecie to wykorzystuję. Jak mnie sytuacja przyciśnie to kupię buty elefanten, bo też mają bardzo dobre opinie. O, takie mam zdanie i tyle w tym temacie.

reklama
Zgadzam się z Agunią w 100%. Jak my byliśmy mali w domu się nie przelewało ale buty zawsze mieliśmy dobre, skórzane. Mama miała takie podejście że spódnice czy spodnie sama nam szyła ale buty musiały być porządne.

Pierwsze butki kupiłam z tych droższych, ale następne już będą z ccc albo befado jakieś trampeczki. Każdej kupić co najmniej po 2 pary butów na sezon to ja dziękuję, a gdzie reszta garderoby?

Coś się porypało E dziś ze spaniem, już o 9 padła na drzemkę, bez drugiego śniadania i 2h już śpi

Agunia, ancona święta prawda :-) mnie tylko boli ze to na tAK krótko :-( w ogóle to ja nie wiem jaka jest zasada rosniecia stopy u dzieci.. I nie umiem znaleźć konkretów na ten temat. A odnośnie butów dla dorosłych to jak sie kupi jakieś porządne to potem problem, bo nie chcą się zniszczyć ;-) ale niestety cena przekłada się na jakość i komfort. Ja uważam, że dziecku można przez internet kupić i zawsze to taniej. Tylko u sprzedawców którzy dokładnie mierzą wkładki. Nie wyobrażam sobie zabrać K do sklepu i mierzyć ;-) chyba bym wylądowała w wariatkowie.

Auliya dokładnie, znajdź stolarza. A pomalujecie z M i będzie miał frajdę :-)

AGUNIA oczywiście każdy robi jak uważa i na ile go stać,ktoś te buty po 200zł musi kupować żeby firmy nie upadły ale fakt na pewno nie są to rodziny z 4 czy 5 dzieci żyjące za średnią krajową.Tylko dla mnie to że but nie ma ;metki'nie znaczy że nie jest dobry,nasza ortopeda powiedział że bez znaczenia jaka firma buta,ważne żeby był skórzany i dobra piętka i zapiętek,do tego może być obcas thomasa i jest zdrowy bucik za 80 zł.
Ja nosiłam tanie buty a mam zdrowe stopy,baa niejednokrotnie słyszałam że nogi są moją wizytówką.Oczywiście swoim dzieciom kupuję skórkowe i patrzę na jakość.
Tak jak napisałą Ancona istotne też gdzie sie te buty kupuje i czy w sezonie,bo jeden kupi sandały za 80 przez neta czy z wyprzedaży przed-po sezonie a inny w srodku sezonu w butiku te same za 150

MAGDA moja też po 9 padła i śpi ale ona nockę odsypia

Jeszcze dostałam wiadomość że moja ciocia dzis zmarła,ta co jej 4miesiace temu guza mózgu zdiagnozowali.

Ostatnia edycja:
Ja tak mniej wiecej czytam-raczej mniej bo dzieci....hmmm abiolki jak nigdy-skoncze w psychiatryku chyba. Wywioze starszego do przedszkola, mlodego uspie to sie odezwa .

Milenka nie chodzi mi o negowanie zakupu tańszych butów, bo oczywiście masz rację i w rozsądnej cenie można znaleźć dobre buty. Preferuję pewne firmy, bo są ogólnie znane z dobrej jakości i póki mnie stać tego się trzymam. I muszę tu podkreślić, że w żadnym miejscu swojej wypowiedzi nie napisałam, że but "bez metki" nie jest dobry.

Ostatnia edycja:
Magda to się pochwal jak coś kupisz,ja po niedzieli podjade moze do ccc bo na stronie upatrzyłam te co włąśnie Edysiek wstawiała,tylko musze je pomacać;-)

No właśnie Milenka zależy gdzie się kupuje, ja prawie wszystko kupuję przez internet . Jak mam iść u nas do sklepu i płacić nie małe pieniądze za byle jakie rzeczy to wolę online. Mam sprawdzone marki w których jestem pewna rozmiarówki i nigdy problemu nie było a jest taniej. W tamtym roku chciałam przyoszczędzić i kupiłam K sandały w ccc po miesiącu się rozpadły, kupiłam kolejne tanie i znowu nawet miesiąca nie wytrzymały (rzepy posiepane, ponadrywane) w końcu i tak kupiłam sandałki clarks na allegro za grosze i nawet nie widać śladu używania no oczywiście były brudne i myte a i tak się świetnie trzymają. W tym roku już nie eksperymentuje ;-)

reklama
A tak swoją drogą to w końcu jakaś dyskusja się rozwinęła, a nie tylko pierdoły o dupie marynie ;-)

Mój o 9 też już spał, ale w nocy dawał czadu to teraz musiał odespać.

Milenka wyrazy współczucia. Mój wujek zmarł z tego samego powodu i wiem jak szybko ta choroba uderza.

Do góry