reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

wow, ale dzisiaj napisalyscie :)

witam wszystkie nowe mamusie :)

Dagmar - dobrze przemyslcie sprawe mieszkania/domu. Ja nie doradze bo sama nie wiem co bym zrobila, ale moze rozwazyc mieszkanie z mniejszymi pokojami ale jednak np. 4 pokoje?

Madziolina - mi brzuch rośnie i juz widze ze raczej nie od jedzenia.

Agunia gratuluje :) mam nadzieje ze po jutzrejszej wizycie z równie wielkim entuzjazmem napisze ze wszystko z dzidzią oki

Dziewczyny ja też jestem z pod Warszawy, wlasciwie mieszkam w Markach, zaraz przy M1.

Dzisiaj bylam z wynikami u endo ale jutro mam wizyte i usg i skonsultuje zalecenia endo :) tak na wszelski wypadek jakby czasem sie w czyms pomylil :p Generalnie jest lepiej niz myslalam z wynikami. Juz sie nie moge doczekac jutra.

Ja nadal spac nie moge, brzuch mnie czasem pobolewa i niestety objawy zamiast malec to mi sie chyba nasilily. Mam mdlosci, spie jak niedzwiedz na zime, a w nocy nie moge spac. Na mdlosci migdały albo miodek polecam :) Wszystkim przeziębionym zycze szybkiego powrotu do formy!

Pozdrawiam

reklama
Pierwsza:-)

Dzień dobry ja własnie wcinam śniadanko i kawkę popijam, ale sie w nocy masakrycznie czułam nawet do meża mówiłam ze rano do lekarza a teraz wstałam i już lepiej gardło tak bardzo już nie boli.

Niunia- mój synuś też budzi się w nocy i nas woła ale z niego taki cwaniak że jak jest sam ze mna to zasypia sam w swoim pokoju bez problemu ale jak jest maż w domu to nie popusci i chce zeby K. spal z nim. Też myślałam jak to bedzie jak się dwójka obudzi w nocy a ja sama będę i po prostu wtedy wezmę 2 do swojego łóżka.

L-oka- kciuki za wizytę zacisnięte

A u mnie w sumie dolegliwosci ciążowych juz brak, czasami mnie zmorzy spanie no i cycole na maxa nabrzmiale tylko dzisiaj sie obudziłam z takimi jakimiś "lużniejszymi" i już łapie jakieś filmy. niech ten tydzien szybko zleci bo już sie nie moge doczekać wizyty.

Miłego dnia ja zmykam na targ.

Ja skrotowo, bo chwilowo skazana jestem na internet w roamingu :/

Witam wszystkie nowe dziewczyny :) I pozdrawiam cieplutko te z przygodami, oby juz do porodu nie byly potrzebne zadne szpitale!

Co do sposobow na mdlosci, mi pomaga wachanie torebek z mieta i masci vick na przeziebienie ;) Ale moje mdlosci sa tak lekkie, ze jakby ich wcale nie bylo.

Hej dziewczyny, się opisałyście!! Pogubiłam się, pozwólcie więc, że tylko się przywitam w ten zimowy :p dzień. A ja mam nowy objaw, cera wygląda strasznie, zaskórniki takie bolące mi się robią, głównie na linii żuchwy i na policzkach, walczę z sobą, żeby ich nie dotykać bo ostatnio po takich niespodziankach zostają mi straszne blizny.

Mi dolegliwości ciążowe już tak nie dokuczają, wczoraj zero mdłości, nie wymiotowałam od soboty :p. Ale zanikały raczej stopniowo i w sumie nie wydaje mi się, żeby coś było nie tak. Odliczam dni do wizyty i USG (dopiero 14.10) bo na razie ciężko mi jakoś przyznać, że będziemy mieli dzidziusia. Czasami o tym rozmawiamy, ale jakoś tak gryzę się w język, chciałabym go w końcu zobaczyć. Coś mi się wydaje, że jak wrócę z tego USG to wpadnę w jakiś szał :D i już o niczym innym nie będę gadała :) nie mówiąc o nieodpartej chęci kupowania ;)

Pozdrawiam wszystkie kwietniówki i czekam na wyniki wizyt, wiem, że jedna ma dzisiaj, wybaczcie nie pamiętam która :) Trzymam kciuki !

ja tez Was witam z samego rana!

kolejny dzien w mojej okropnej pracy, aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzis po pracy mam wizyte na 17:10 u Pani doktor i wyniki badan krwi, zobaczymy co tam wyszlo, boje sie ale co bedzie to bedzie.

Nadal jakos dziwnie nie czuje, ze jestem w ciazy, ehh zastanawiam sie czy nie poszukac objawow np obumarcia plodu, ale chyba jestem jakas glupia!

Papillon u mnie to samo na twarzy tragedia jak bym okres dojrzewania przechodzila:O ale mowia ze dziewczynki urode zabieraja...;-)
Madziolina wez uspokuj sie to ze sie nie czujesz w ciazy nie znaczy ze cos jest nie tak jak bedziesz sobie tak wkrecac to faktycznie wywolasz tragedie:-(

Dzień dobry mamuśki:)
Dołączyłam do Was wczoraj ,dziękuję za przyjęcie do tak zacnego grona:)
Przepraszam ale przeczytałam po trochu .. bo moje wymioty znów sie nasiliły ja po prostu na sama myśl o wymiotach popadam w rozpacz i płacz bo już nie mam sił..ale podobno ma to trwać do 13 tygodnia wiec jeszcze trochę czasu przede mną.. jest to moja pierwsza ciąża więc jestem pełna paniki i obaw i mam tysiące pytań...jednak narazie walczę z mdłościami i wymiotami...i powiem szczerze ze juz nie mam sił..

GoGA- Tantum Rosa???:baffled: na przeziebienie??? przecież to chyba do higieny intymnej:-D pewnie Ci chodzilo o tantum Verde. Ja muszę pomęczyc moja ginke o skierowanie na toxo jak mi nie da to pójdę prywatnie.

Dzięki dziewczyny za info co na przeziebienie. akurat mam w domu Euphorbium a nie wiedzialam czy mogę używać no i z tym mniszkiem sie uspokoilam bo ja bardzo lubię teraz sobie popijać ciepła wodę z miodkiem a jak jeszcze ma pomóc na przeziebienie to super.

Kroczek- no my tez się cieszymy ze z nami jesteś im wiecej tym weselej.

Agutka- aaaaaaapsik witaj.

Oczywiście chodziło mi o Tantum Verde na gardło ;)) mdłości mi odbierają rozum :-)
A Euphorbium na pewno można, bo mi przepisała, jak byłam chyba w 7. tygodniu.
no i na przeziębienie oczywiście herbata z cytryną i sokiem z malin :)

reklama
Dzień dobry mamuśki:)
Dołączyłam do Was wczoraj ,dziękuję za przyjęcie do tak zacnego grona:)
Przepraszam ale przeczytałam po trochu .. bo moje wymioty znów sie nasiliły ja po prostu na sama myśl o wymiotach popadam w rozpacz i płacz bo już nie mam sił..ale podobno ma to trwać do 13 tygodnia wiec jeszcze trochę czasu przede mną.. jest to moja pierwsza ciąża więc jestem pełna paniki i obaw i mam tysiące pytań...jednak narazie walczę z mdłościami i wymiotami...i powiem szczerze ze juz nie mam sił..

Łączę się z Tobą w bólu :) mnie od ponad tygodnia codziennie mdli niemiłosiernie, od rana do wieczora. sposobu na mdłości niestety nie znalazłam :( więc też się męczę. dzisiaj spróbuję sobie zrobić herbatkę ze świeżego imbiru, więc zobaczę, czy podziała.

PS Jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży ;)

Do góry