reklama
Witam się serdecznie!!!
Chciałabym do Was dołączyć i zostać po raz drugi kwietniową mamą :-) (mam już synka z 1 kwietnia 2007) a teraz termin z kalkulatorów wychodzi mi również na 1 kwietnia tylko że 2014.
U gina jeszcze nie byłam ale 06.08.13 beta hcg wynosiła 19740,7 a 08.08.13 była 30318,0 także mam nadzieję że jest wszystko Ok.
Chciałabym do Was dołączyć i zostać po raz drugi kwietniową mamą :-) (mam już synka z 1 kwietnia 2007) a teraz termin z kalkulatorów wychodzi mi również na 1 kwietnia tylko że 2014.
U gina jeszcze nie byłam ale 06.08.13 beta hcg wynosiła 19740,7 a 08.08.13 była 30318,0 także mam nadzieję że jest wszystko Ok.
Ni_kusia jak możesz to dopisz mnie do tej tabelki bo mi to w ogóle nie wychodzi, już nie mam siły na tą tabelkę ;-)
a w dodatku jest mi tak strasznie nie dobrze i jeszcze ten upał robi swoje..
A wy jak się czujecie? Bo mnie to mdli od rana do wieczora, na słodkości i mięso nawet patrzeć nie mogę - rano wszystko wyrzuciłam z lodówki , jem tylko pomidory z mozarellą i coś bardzo lekkiego z warzywek bo inaczej jest masakra...
A wy jak się czujecie? Bo mnie to mdli od rana do wieczora, na słodkości i mięso nawet patrzeć nie mogę - rano wszystko wyrzuciłam z lodówki , jem tylko pomidory z mozarellą i coś bardzo lekkiego z warzywek bo inaczej jest masakra...
Ni_kusia jak możesz to dopisz mnie do tej tabelki bo mi to w ogóle nie wychodzi, już nie mam siły na tą tabelkę ;-)
To podaj dane do tabelki, to Cię dopiszę ;-)
Ja mdłości przerabiałam w 1wszej ciąży, od ok 6 tygodnia do 18-19. Z tym, że nie mogłam wymiotować, nawet palec w gardle nie pomagał...(przepraszam za obrazowość). Jadłam to na co miałąm w danej chwili ochotę, np - pizza, zamawiałam i modliłam się, żeby w momencie dowozu jeszcze mi się chciało ją zjeść. Nic nie pomagało, jedynie picie coli Dasz radę, później będzie już tylko lepiej
Ja bym chciała poczuc te mdłości, bo na razie jak w ciąży to się nie czuję...
Dane do tabelki:
Ancona 28 lat, OM - 25.06.2013, TP - 01.04.2013
To ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko beż żadnych mdłości i wymiotów, tylko niektóre zapachy mnie drażniły, a teraz mdli mnie cały czas (ale nie wymiotuję bo nie potrafię ) chociaż może byłoby lepiej wszystko z siebie wyrzucić niż tak się męczyć, wszystko mi też śmierdzi zwłaszcza jak ktoś pali to aż mnie skręca. Blee
Ancona 28 lat, OM - 25.06.2013, TP - 01.04.2013
To ja w pierwszej ciąży jadłam wszystko beż żadnych mdłości i wymiotów, tylko niektóre zapachy mnie drażniły, a teraz mdli mnie cały czas (ale nie wymiotuję bo nie potrafię ) chociaż może byłoby lepiej wszystko z siebie wyrzucić niż tak się męczyć, wszystko mi też śmierdzi zwłaszcza jak ktoś pali to aż mnie skręca. Blee
Ostatnia edycja:
Witam się i przyłączam do kwietniowych Mam
Ja jeszcze nie byłam u lekarza, wybieram się za 2 tygodnie. Na teście 2 kreseczki ujrzałam 3 sierpnia. Na razie wszystko ok więc czekam. Jestem już mamą Antosia który urodził się w październiku 2012. Postaram się Was nadrobić ale z moim Słoneczkiem może być ciężko
Portia- witaj, bardzo się cieszę że Cię tu spotykam.
Spokojnych 9 miesięcy dla wszystkich!!!
Ja jeszcze nie byłam u lekarza, wybieram się za 2 tygodnie. Na teście 2 kreseczki ujrzałam 3 sierpnia. Na razie wszystko ok więc czekam. Jestem już mamą Antosia który urodził się w październiku 2012. Postaram się Was nadrobić ale z moim Słoneczkiem może być ciężko
Portia- witaj, bardzo się cieszę że Cię tu spotykam.
Spokojnych 9 miesięcy dla wszystkich!!!
Dopisane ancona, tylko nie skopiowała mi się ramka, nie wiem czemu...
A masz racje że mdłości są gorsze, od ciągłego wymiotowania....ale jak przechodzą, to szybko się o nich zapomina, chętnie bym je od Ciebie zabrała ;-)
Kasikd też witaj - i dopisuj się ładnie do tabeleczki
A masz racje że mdłości są gorsze, od ciągłego wymiotowania....ale jak przechodzą, to szybko się o nich zapomina, chętnie bym je od Ciebie zabrała ;-)
Kasikd też witaj - i dopisuj się ładnie do tabeleczki
niciaa
Aktywna w BB
Witajcie Trzy dni temu zrobiłam dwa testy które pokazały dwie kreseczki jestem jeszcze trochę w szoku, bo udało się w pierwszym miesiącu starań. To moja druga ciąża, mam już 1,5 roczną córeczkę. Póki co podchodzę do tego na spokojnie, poczekam na pierwsze usg i będe się ciszyć. Wstępnie termin wyliczyłam na 13 kwietnia (a tak się składa, że to data urodzin mojego męża). Pozdrawiam wszystkie Kwietniówki
reklama
Ancona - witaj
Kasikd - super! Mam nadzieje, ze tym razem dotrwam spokojnie (w miarę) do daty porodu;-)
Pani doktor zaleciła brać luteine i jeśli nic się złego nie będzie to wizyta za dwa tyg. A i mam iść na 10 dni na L4, odpoczywać.
Teraz nie mam żadnych mdłości, poprzednim razem namiętnie jadłam serek z rzodkiewką. nic innego nie wchodziło
Oprócz pobolewania w brzuchu, brak innych objawów.
Kasikd - super! Mam nadzieje, ze tym razem dotrwam spokojnie (w miarę) do daty porodu;-)
Pani doktor zaleciła brać luteine i jeśli nic się złego nie będzie to wizyta za dwa tyg. A i mam iść na 10 dni na L4, odpoczywać.
Teraz nie mam żadnych mdłości, poprzednim razem namiętnie jadłam serek z rzodkiewką. nic innego nie wchodziło
Oprócz pobolewania w brzuchu, brak innych objawów.