reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
z takim malym brzdacem to chyba faktyznienajlepsze rozwiazanie ;-) tym bardziej, ze dzieci czesto wymiotuja szczegolniew upaln dni ;-)

Ja sie ciesze,ze termin na kwiecien - idealnie ;-)

Witam nowe ciężaróweczki kwietniowe :) Bardzo dziękuję dziewczyny za podpowiedzi w sprawie wyjazdu :) przed samym wyjazdem mam wizytę u gina i na pewno się wszystko wypytam a teraz jak byłam na pierwszym USG to tak wstępnie się pytałam i lekarz nie miała żadnych przeciwskazań :) więc nic tylko się cieszyć na wycieczkę i powoli pakować :)Moje samopoczucie jest w miarę ok, troszkę szybciej się męczę i zaczynam mieć ochotę dosłownie na wszystko więc muszę się strasznie pilnować :p aaa no i bardzo szybko się denerwuje :p mąż się śmieje że to dopiero początek a co to będzie dalej hihi :pTrawa - my teraz na początku lipca byliśmy w Zakopanym (700km) i autostradą zajęła nam trasa 7h :) i wcale nie szaleliśmy :) korzystaliśmy natomiast z autostrad :))))Nikusia SUPER beta :)))))Pozdrawiam Was dziewczynki bardzo serdecznie :) miłego wieczorka :)

Witam miłe Panie!
Mam nadzieję zostać kwietniową mamą. Termin z kalkulatora to 08.04, termin od ginekologa poznam dopiero podczas kolejnej wizyty, 02.09.
Jestem już mamą 3 letniego synka.
No i jestem pełna strachu, bo mam skończone 35 lat, więc do najmłodszych nie należę.

barefood - witaj i gratulacje, nie martw sie 30-stek jest tu więcej. Ja mam 34 i jestem pełna dobrych myśli!
Miłego dnia wszystkim życzę!

Hej słoneczka
Ja od wczoraj plamie na brązowo , pojechałam do szpitala na ip ale kazali mnie przyjąć na oddział. Zrobiono mi usg i zbadano , lekarz powiedział , że żadnej ciąży nie widzi :( . Wypisałam się na własne żądanie i pojechałam prywatnie do lekarza. O 20:30 miałam wizytę zaczęłam plamić żywą krwią. Lekarz mnie uspokoił i powiedział ,bym nie panikowała bo na wczesnym etapie krew nie zawsze musi oznaczać jedno. Biore dupka , dzisiaj dalej na brązowo plamie , jeśli moja wczorajsza beta będzie ok to w poniedziałek mam zrobić następną , jeśli nie przyrasta odpowiednio to mam odstawić dupka. Walczymy o tą fasolke bo jest szansa na uratowanie. Trzymajcie kciuki słoneczka:)

Cześć z rana - i to chłodniejszego rana ;-)

barefoot - witaj i nic się nie martw, wszystko będzie dobrze ;-)

jaga - trzymaj się, będzie dobrze!! Zaciskam mocno kciuki ;-)

Ja ciągle boję się umówić do lekarza, chyba w przyszłym tygodniu zadzwonię i się umówię. Powiem dokładnie o mojej sytuacji (niedawne poronienie) i pewnie mi doradzi kiedy najlepiej przyjść ;-) Ale jakoś mi się nie spieszy i odwlekam to póki mogę....

Trawa - ja około 10 godzin z moimi maluchami jadę do Amsterdamu. Wystarczy po prostu więcej przystanków robić i będzie ok. Ostatnio jak bylo gorąco to zrobiliśmy dodatkowo cztery połgodzinne przystanki, żeby się trochę rozprostowali. I daliśmy radę. Ale niestety byliśmy dwie godzinki później.

barefoot - w takim razie trzymamy kciuki aby było wszystko ok. Głowa do góry i witamy na pokładzie ;-)

jaga - trzymamy kciuki, oby wszystko z fasolką było dobrze.

ni_kusia - szybko umawiaj się do lekarza. Nie ma co czekać. Zwłaszcza jeśli miałaś wcześniej poronienie.

Evelinkaaa - ja też mam ochotę na wszystko i właśnie o to wczoraj pokłóciliśmy się z moim mężem - dodatkowo jeszcze w rocznice ślubu. Także rewelacja. No i dziś się rano nie odzywaliśmy. Zobaczymy jak długo to potrwa...;-)

Miłego dzionka kochane:-)

reklama
Ale mi się chce spać, masakra jakaś....

Dziewczynki, czy wiecie co jest dobre na zaparcia w ciąży?? Sam początek ciąży, a takie dolegliwości mam...W 1 ciąży to miałam nawet rwę kulszową w 7m-cu, to zaparcia przy tym to pikuś ;-)

Do góry