reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć dziewczyny :-)

Misiarska - mam nadzieje że to milczenie długo nie potrwa :) mój mąż jak widzi że coś podjadam mówi " pamiętaj że to wszystko może zostać w boczkach ;) " hihi :* całe szczęście jeszcze z uśmiechem :p

Jaga - trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Barefoot - GRATULACJE ! :) witamy wśród kwietniowych ciężarówek :) pamiętaj że przede wszystkim trzeba mieć pozytywne nastawienie i wszystko będzie ok :) teraz tak wiek mamusiek się przeniósł :) ja mam 30 lat i dopiero pierwszy dzidziuś :) głowa do góry :)))

Nikusia - może lepiej idź do lekarza, jak coś przepisze jakieś leki czy cuś

A ja dzisiaj dziewczyny w końcu się wyspałam :) po pierwsze że w nocy było chłodniej a po drugi dzisiaj w nocy nie musiałam wstawać do WC hihi :-p:-p:-p:-p Fajnie że dzisiaj troszkę chłodniej :)

życzę Wam miłego dzionka :-):-):-)

reklama
Evelinka ja od paru dni wstaję codziennie siku 1 raz w nocy. Mogę nic nie pić na 3 godziny przed spaniem, a i tak wstanę. Ale faktycznie jest chłodniej i od razu lepiej się śpi ;-)

WITAJCIE.
Jaga trzymam kciuki żeby z fasolką było wszystko ok.
Masiarska podziwiam trójka maluchów,silna babka z Ciebie,ja właśnie jetsem sama w domu cisza spokój i myślę,rany po co mi to płacz,krzyki:szok:,chwila zwątpienia przyszła ale tylko chwila.

nikusia biegnij do gina niech sprawdzi czy wszystko ok po poronieniu czy jakiegoś zapalenia nie ma no i jakąś luteinę na wszelki wypadek może,ja mam za tydzień wizytę i poproszę o duphaston,pewniej będę się czuła.

barefood też mam termin na 8kwiecień według moich wyliczeń a ja urodzinki mam 9kwietnia i skończę wtedy 32lata.
Jak samopoczucie przyszłych mamusiek?powiem Wam że mnie to martwi bo nie mam żadnych objawów,wczoraj mnie brzuch pobolewał i tkliwość brodawek została a ja u Was?
nikusia na zaparcia może maślankę wypij jakiś jogurt z otrębami,koleżanka kupowała sobie słoiczek bobovita śliwki suszone i też pomagało,ja rano wypijam kawe a 10minut pózniej jestem w wc oby tak zostało bo w pierwszej ciąży też miałam taki problem.

Ostatnia edycja:
milenka, ja mam problemy z jelitami odkąd pamiętam. Ostatnio było lepiej i teraz troszkę gorzej. Pewnie taka moja uroda. Ale jak pójdę do lekarza to oczywiście powiem mu o wszystkim. Luteinkę kazała mi brać moja poprzednia gin, jak tylko zafasolkuję, ale cały czas mam obawy czy ją wziaść czy nie...W ogóle to przemknęła mi przez myśl taka sprawa, czy w związku z dużym skokiem bety nie będę miała bliźniaków, ale na to to raczej nie jestem przygotowana ;-P

A co do samopoczucia to też mam bardzo wrażliwe piersi, na myśl o karmieniu mnie ściska jeszcze bardziej....No i bolą mega po bokach, szczególnie jak zdejmuję stanik. Oprócz tego ciągle siusiu mi się chce i jestem głodna, szczególnie na mięsko :)

Ostatnia edycja:
spokojnie,na początku beta szybko przyrasta i kazdemu inaczej,100%podwyższona po 48h uważana jest za wzrost w normie.Czytałam też kiedyś ze przy dziewczynce beta przyrasta szybciej,także spokojnie ale do gina idz niech zobaczy czy wszystko ok.

Wszystkim przyszłym Kwietniówkom 2014 życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży i porodu. :-)
Oby Wasze Fasolki rosły zdrowo. Ciąza to taki piękny czas... :tak:

Bardzo chciałam zostać jedną z Was, jednak się nie udało :confused2:

Wszystkim przyszłym Kwietniówkom 2014 życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży i porodu. :-)
Oby Wasze Fasolki rosły zdrowo. Ciąza to taki piękny czas... :tak:

Bardzo chciałam zostać jedną z Was, jednak się nie udało :confused2:

Nie przejmuj się, jak nie teraz to za chwilkę ;-) Maj to też fajny czas na poród, rodziłam tak swoją 1wszą córcię ;-) Może na Dzień Matki zrobi Ci prezencik ;-) Kto wie, los bywa przewrotny ;-)

barefoot witamy ;-)

jaga trzymam bardzo mocno kciuki za fasolkę. Będzie dobrze.

ni_kusia wiem co czujesz i jednej strony mi bieganie tak wcześnie do lekarza wcale nie pomogło ale jednak warto sprawdzić czy wszystko OK. Może lepiej się poczujesz:tak:

Jeśli chodzi o objawy to jak ich nie ma w ogóle to źle a jak są to też niedobrze:-) Wczoraj jeden raz pojawiły się takie jakby różowe niteczki na papierze toaletowym. Ja oczywiście zielona od razu ze strachu:baffled: ale w miare szybko opanowałam panikę i postanowiłam obserwować. Więcej się nie powtórzyło. I teraz nie wiem czy już pisać do lekarki czy to przesada?...

reklama
ni_kusia - na zaparcia pij bardzo dużo wody niegazowanej (ja pijan około 3 litrów dziennie), śliwki suszone, czy np kawa. A gdybyś miała bliźniaki, to też pewnie byś szalała ze szczęścia - gorzej u mnie, wtedy bym miała czwóreczkę ;-)

Evelinkaa - w boczkach zostanie tak czy siak ;-)Ale jaka jest przyjemność wyżerania np. nutelli ze słoika (bo o to była afera) ;-) Ogólnie teraz jest w pracy - no i pierwszy zadzwonił. Także jesteśmy na dobrej drodze :-)

milenka - myślę, że dwójka dzieci, a niedługo trójka to kwestia organizacji. Zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę. A chwile zwątpienia dotykają każdego, nawet mnie ;-)

straciattella - głowa do góry - trzeba próbować cały czas. My z mężem staraliśmy się od lutego :-)

portia - napisać do lekarki niezaszkodzi. Pamiętaj, że masz prawo się przejmować i głowa do góry :-)

Do góry