reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam dziewczynki. Jestem w ciąży :) po raz drugi (pierwszy niestety poronilam ;( ). Mam 23 lata, termin według OM mam na 10,04,2014r a według USG 09,04,2014r. Mam nadzieje ze mnie przygarniecie :p

reklama
Witam :-)

Goga takie doły to chyba normalne u ciężarnych. Ja też wieloma sprawami się przejmuję i nawet ryczę na głupich filmach (co mi się nie zdarzało).

ja to na horrorach placze:szok: wogole moj D. to ma ubaw ze mnie jak film jakis ogladamy,:cool2:

Witam dziewczynki. Jestem w ciąży :) po raz drugi (pierwszy niestety poronilam ;( ). Mam 23 lata, termin według OM mam na 10,04,2014r a według USG 09,04,2014r. Mam nadzieje ze mnie przygarniecie :p

witamy:-)

ja wkoncu dzisiaj zakonczylam 6-cio dniowy tydzien pracy:eek: masakra terazbdwa dni wolnego.

synek mi sie rozchorowal i teraz bedziemy razem odpoczywac:tak:

Witaj Katix2604 :)

A ja swiezo z wizyty u gin z recepta na trucizne na gronkowca ;) Dzidzia tak brykala w brzuszku, ze ani jedno zdjecie z USG sie nie udalo, wiec nie mam sie czym napawac :p Na koniec odwrocila sie rewersem i tyle ja bylo widac ;) Ale serducho jak dzwon i rozrabia az milo :)

Co do poduszek uniwersalnych do spania i karmienia, gdzies mi mignelo cos takiego w gazecie, zaraz sprobuje poszukac.

Hejka
Ja też bede chciała kupić taki rogal który teraz posłuży mi do spania, a potem jako poduszka do karmienia, ale jeszcze się nie rozglądałam specjalnie.
Katix witaj :)
Vittuti - no to fajnie w pracy rozpowiedzieli o Twojej ciąży, ale z tym , że specjalnie zaszłaś w ciąże to już przesada....
Joululato - Fajnie, że z maleństwem wszystko w porządku :) szkoda tylko, że nie dała się sfotografować :)
Niunia - no to odpoczywaj teraz ile się da :)
Madziolina - pierwszy dzień po urlopie nie należy do przyjemnych :) ja też go mam za sobą 1,5 tygodnia temu, teraz już nawet nie pamiętam, że na urlopie byłam :-):-)

piszecie o rybach wędzonych..... ehhh chyba bym nie przełknęła....
teraz pije kakao i jem sucharki, to moja obiado-kolacja, na nic innego nie mam ochoty, jutro wizyta.. trzymajcie kciuki.

witam wszystkich.
ja dziś tylko się odmeldowuję i znikam.
Rano miałam jednorazowe plamienie-powiedzmy beżowe- wystraszyłam się i pół dnia przeleżałam i ze stresu przepłakałam. Od rana nic się nie pojawiło, więc czekam no rozwój wydarzeń ( a raczej jego brak). jak coś się jutro pojawi to gnam do gina. Ale powiem Wam, że boję się okropnie:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Wy się pracą stresujecie... więc ja opowiem krótką historię o tym, jak mój pracodawca dowiedział się o moim błogosławionym stanie :)
W piątek po południu dostałam zwolnienie na tydzień, z powodu kłopotów z ciśnieniem i pracą serca. Mój mąż w poniedziałek z samego rana zawiózł L4 do zakładu pracy i złożył w biurze podawczym, skąd miało trafić do rąk kadrowej. Zanim zdążył wrócić do domu, panie z biura podawczego rozszyfrowały kod "choroby" i znęcone sensacją pobiegły do mojego kolegi z pokoju badać stan ciąży... Jak wróciłam wczoraj do pracy po tygodniu nieobecności to zdał mi relacje jakie miał pielgrzymki. Ponad to, zostałam między wierszami posądzona o celowe zajście w ciążę aby zatrzymać etat...
Kiedy zaszłam w ciążę, byłam w trakcie półrocznego stażu, po którym nie było wiadomo czy i na ile zostanę zatrudniona, ale biurwy wiedzą lepiej :p
Zatrudniono mnie, na pół etatu ( nieco ponad 500zł na rękę miesięcznie :cool2:) na okres powyżej 3m-cy ( dokładnie 3m-ce i 1 dzień... :D ) i faktycznie wczoraj się dowiedziałam że pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi umowę do dnia porodu. Cieszy mnie to, ale posądzenie mnie że specjalnie zaszłam w ciążę żeby się ustawić (będę pracowała 4m-ce dłużej, czyli zarobię na dziecku AŻ 2tys!!!) wkurwia mnie do łez...
Zastanawiam się, czy nie rozkręcić w pracy afery na temat ujawnienia informacji poufnych, i przyczynić się aby ktoś za to bekną solidnie...

powiem ci, że zrobiłla bym jazdę, co za baby :O

witamy :)

witam wszystkich.
ja dziś tylko się odmeldowuję i znikam.
Rano miałam jednorazowe plamienie-powiedzmy beżowe- wystraszyłam się i pół dnia przeleżałam i ze stresu przepłakałam. Od rana nic się nie pojawiło, więc czekam no rozwój wydarzeń ( a raczej jego brak). jak coś się jutro pojawi to gnam do gina. Ale powiem Wam, że boję się okropnie:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

nic nie będzie, jak się zatrzymało, to już będzie ok :)

jolulatoper, super, że u ciebie też dobrze :)

reklama
Dagmar, przykro mi ze gin nie mial dobrych wiesci :( Ale najwazniejsze zebys starala sie mimo przeciwnosci myslec pozytywnie, niech dzidzia czuje, ze wszystko musi byc dobrze.

Nie myslalas moze zeby skonsultowac sie jeszcze z innym lekarzem? Skoro Twoja sytuacja jest tak nietypowa, moze warto by bylo pokazac sie komus innemu, a nuz swieze spojrzenie cos pozytywnego wniese?

Ostatnia edycja:
Do góry