reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ni_kusia fantastycznie :) kiedy masz wizytę u gina?

Tygryseczek podobno bóle podbrzusza jak na @ są normalne, też je miewam. Wszystko pulchnieje, pęcznieje i robi się bardziej ukrwione podobnie jak przy @, przy czym tuta się nie możemy denerwować, tylko relaks i pozytywne myślenie bo żadna @ nie ma prawa przyjść :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy. OM 25.06 ale akt, faktem cykle mam dłuższe niz 28 dni (31-33) więc liczę, że może jednak ciąza jest młodsza niż mi się wydaje. Pani doktor powiedziała, że jeszcze nie zleca wszystkich badań tylko nakazała ostrożność z surowym mięsem itp. Nie założyła też karty ciąży.

Tak w ogóle to witam nowe Mamusie na wątku:tak:

Co do podróżowania to akurat mam same znajome, które musiały podróżować w pierwszym trymestrze i wszystko jest Ok. Ale to sprawa dosyć indywidualna i myśle, że jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to w drogę ;-)

wiatr&woda nie wiem kiedy mam wizytę, bo z przychodni patologii ciąży chyba zrezygnuję, bo tam nie idzie się dodzwonić żeby się umówić, więc dopiero będę szukała sobie lekarza prywatnie. Ale najchętniej poszłabym jak najpóźniej, a luteinę zacznę brać bo tak mi lekarka kazała, jak tylko zaciążę. Zobaczymy jak pójdą mi poszukiwania lekarza....

ni_kusia - powodzenia w poszukiwaniu lekarza. Ja przy drugiej ciąży znalazłam lekarza bez problemu, jednak w siódmym miesiącu ciąży się przeniosłam do lekarki. I tym sposobem trzecią ciąże poprowadzi mi pani doktor.

wiat&woda, tygryseczek - bóle są normalne, czasami mocniej może zakuć. Ale raczej nie powinny to być ciągłe bóle. Ja także teraz miewam takie bóle. Choć gorsze są nudności dla mnie.

portia - ja kartę ciąży z synkiem miałam zakładaną dopiero w 9 tygodniu ciąży. Więc głowa do góry ;-)

A ja jestem ciągle głodna - nie wiedzieć czemu ;-)

misiarska - ja też jestem ciągle głodna. Wszyscy znajomi mówią, że nie mogą jeść w ten upał a ja mam ochotę na mięcho :)

Znalazłam już lekarza, prywatnie. Kwestia tylko kiedy się zapisać do niego. Ale przynajmniej kamień z serca ;-)

Już kwiecień 2014!
Gratuluje wszystkim mamusią i tym co już maja swoje pociechy i tym które bedą debiutowac w nowej roli
A za rok o tej porze bedziecie juz miały takie bobaski jak moja Lenka urodzona 16 kwietnia 2013 4 dni po terminie porodu ;-)

Załączniki

• 268901_647656365250284_1340806375_n.jpg
    268901_647656365250284_1340806375_n.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Nikusia super beta :)
Ja pp tej luteinie mam jeszcze większe upławy, podejrzewam, że to ta tabletka się rozpuszcza, masakra jakie upały i jak tu normalnie funkcjonować, jak i tak człowiek słaby ....
miłego popołudnia.

Dziękuje wszystkim za ciepłe przyjęcie!
Ja własnie wróciłam z pracy, a że stresu sporo to oczywiście brzuch trochę się odezwał i twardniał - muszę koniecznie wrzucić w pracy na luz...
Ja we wrześniu planuje jechać nad morze- Krakowa trochę sie niestety jedzie- mam nadzieję, że wytrwam podróż. Bardziej jednak martwie sie jak podróż zniesie moja córcia- ona raczej śpi w samochodzie maksymalnie 2 h a tu podróż prawie 10 godzinna. Zastanawiam się czy nie zamienic samochodu na pociąg- słyszał ktos cos pozytywnego o przedziałach dla mam z dzieckiem czy lepiej może kuszetkę wybrać?

miłego wieczoru wszystkim życzę!

reklama
Trawa,a nie spokojniej by bylo, jakbyś po drodze zrobila przerwe z noclegiem?? Pociag to jednak pociag,a autem wszedzie dojedziesz :)

A poza tym widze,ze mamy ten sam wiek ciazy ;)

Do góry