reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Ale naprodukowały że z moją sklerozą nie wiem co komu :confused:
Marcia dziękuje za odpowiedź :) zrobiliśmy dzisiaj wyniki i powiemy tak jak pisałaś że młody był chory itd. Płaczu było co nie miara, na szczęście babeczki w laboratorium są spoko zachowują się jak dwie ciotki klotki :-) robią co muszą ale są mega przyjemne i miłe. Jedna zaklepała Hubcia na zięcia dla wnuczki :-D.

Kroczku my już 3 miesiące czekamy na kolejne ząbki wszystkie o objawy są myślę że to już i klops w paszczy jak były tak są tylko dwie sztuki :baffled:

Sprzątanie... bardzo bym chciała ale ktoś musi popilnować Huberta bo z nim nie da rady. Pakuje te łapcie wszędzie dzisiaj prawie go przycięłam zmywarką w ostatniej chwili łapkę włożył. No wszystkiego się czepia a teraz jeszcze to wstawanie masakra jakaś :baffled:

Hmmm każda chwila z mężem ? Lubię kiedy jest, dobrze się rozumiemy, dzieciaki go uwielbiają tylko jak ja jestem spokojna i opanowana to mężu jak nikt inny (no jeszcze teściowa) potrafi wyprowadzić mnie z równowagi bo tak jak potrafi być kochany to tak samo potrafi marudzić i narzekać :angry:

Iii już nie wiem co jeszcze miałam napisać. ..

Pewnie spokojnej nocy bez gorączek, pobudek i marudzenia :tak:

Wczoraj chwaliłam dziecko, że nie ma problemu z jedzeniem to dziś F się obraził na korytko :/ zupy tylko z 5 łyżeczek bleeeee , flacha to może ze 120 ml bleeeee, kaszka rano weszła ale szału nie było, jedyne to zjadł słoiczek gruszki ze smakiem.

Kroczku - mój mąż też tak reaguje jak F jest niegrzeczny, "a może chory, a może głodny, a może go coś boli, a może ....,a może", idzie zwariować.

Loka - mój nie siada, ale widzę, że chce i czasem mu sie uda ale to tak dziwnie bokiem i musi sie czegoś trzymać a potem leciiiiiii.

Madzikm - F dużej gorączki nigdy nie miał ale jak się teraz to przeziębienie przyplątało, czy też przy pierwszym szczepieniu to kąpaliśmy normalnie.

Na Mikołaja F dostał całą torbę ciuchów, fajne rzeczy, wszystkie laski na "stricie" bedą Jego :D

Dzisiaj wykorzystałam dobry humor dziecka i w wolnej chwili (czyt. Po praniu, gotowaniu, sprzątaniu i prasowaniu) zaakcentowałem dom świątecznymi ozdobami. Czuć już klimat.

Dobranoc ;)

Ostatnia edycja:
Moje dziecko zwariowało od ponad godziny nie śpi :angry:
Wstaje, śmieje się, szczypie, ciąga za włosy, gryzie, gada i robi wszystko co tylko potrafi a o spaniu mowy nie ma. .
Super :dry:

Hulanki trwały do 5.10 , matka musiała wstać o 7.00 żeby starszego do szkoły ogarnąć a młody teraz sobie smacznie śpi :cool:

Ostatnia edycja:
Znowu coś było w powietrzu bo mój też nie spał dobrze, co chwila się budził, raz płakał, raz się śmiał, to znowu mruczał. Od 3 spał z nami, oczywiście jak to można spaniem nazwać.

A moj ma kaszel taki mokry odkrztusny, na 11.15 lekarz :-(
Mam jeszcze pytanie, ma wew budki wozka bialy materal, ktor troche pozolkl- czym to odprac? Tylko jest - bo daszek sie nie zdejmuje

Witam i przyłączam sie do grona nie wyspanych:zawstydzona/y:.Moja lala wstała po 23 i dopiero po 1udało się ją uspać na mnie i tak do rana co jakiś czas pobudki ale chociaż wstawać nie musiałam.Ale cos jest na rzeczy,kupki rzadsze już 2dzis były i nie śpi tylko jeczy mimo że oczy jej się zamykają.

TRUSKAWKOWA mi właśnie absurdalny pomysł z porządkami przeszedł,mysle jak obiad zrobić z bachorem na rękach:cool:

MIKA F nawet w worku jutowym zrobi furorę a co dopiero w modnym ciuchach:tak:

ANCONA ja też miałam problem wstać rano do szkoły wyszykować młodego ale ile to łatwiej jak musze tylko jego a nie jeszcze młodą i siebie bo już chodzi sam.

Hej.
Zauważyłyście , że większość dzieci popsuła się po Mikołajkach:-p. Wniosek - nie należy rozpuszczać bo takie później tego efekty:-D

My po wizycie w szpitalu. Poprosiłam Panią doktor i zbadała Emmę z racji tej temperatury, wszystko jest w porządku, gardło, uszy czyste, oskrzela też. Ponoć mnóstwo dzieci w Galway jest teraz podziębionych, jakiś wirus krąży, ale niegroźny, zazwyczaj dziecko ma tylko podwyższoną tempkę i ewentualnie katar. Mamy jej podać paracetamol ale doraźnie, jakby temperatura była grubo ponad 38, tak to organizm sobie dam poradzi. Lubię lekarzy, którzy na siłę nie wciskają w dzieci lekarstw.:tak:
Emma wg Pani doktor rozwija się świetnie. Następna i zarazem ostatnia wizyta w szpitalu dopiero jak Emma będzie miała 18 miesięcy:-)

Madziolina - spróbowała bym wyprać w tym środku do wybielania firanek. Innego pomysłu nie mam.

Mika - mam nadzieję, że nie tylko na "stricie" będziesz się chwalić Filipem w nowych ciuchach.;-)

Milenko - czyżby najgrzeczniejsza dziewczyna na forum zaczęła pokazywać prawdziwy charakterek? :-D

Jako, że w tym roku nie robimy sobie z mężem prezentów pod choinkę, zadecydowaliśmy, że za bonusowe pieniądze, które każde z nas dostało od firmy na święta, a które co roku wydawaliśmy po prostu na jedzenie, każde z nas kupi sobie co chce a drugie nie będzie kwestionować wyboru :-). Więc mąż...oczywiście.... zakupił sobie nową "zabawkę" :confused2: w postaci nowego tableta (ale przynajmniej sprzedał starego to na szczęście cenowo jakoś przeżyłam), a ja zaopatrzyłam się w nowy gadżet kuchenny, moje marzenie od jakiegoś czasu które mam nadzieję przyspieszy mi znacznie gotowanie, tzn w elektryczny garnek ciśnieniowy :-)
Instant Pot Stainless Steel Automatic Electric Pressure Cooker, 6 L, 1000 W, 0.8 Bar:Amazon.co.uk:Kitchen & Home

Mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania :-)

reklama
Do góry