Hej.
Zauważyłyście , że większość dzieci popsuła się po Mikołajkach
. Wniosek - nie należy rozpuszczać bo takie później tego efekty
My po wizycie w szpitalu. Poprosiłam Panią doktor i zbadała Emmę z racji tej temperatury, wszystko jest w porządku, gardło, uszy czyste, oskrzela też. Ponoć mnóstwo dzieci w Galway jest teraz podziębionych, jakiś wirus krąży, ale niegroźny, zazwyczaj dziecko ma tylko podwyższoną tempkę i ewentualnie katar. Mamy jej podać paracetamol ale doraźnie, jakby temperatura była grubo ponad 38, tak to organizm sobie dam poradzi. Lubię lekarzy, którzy na siłę nie wciskają w dzieci lekarstw.
Emma wg Pani doktor rozwija się świetnie. Następna i zarazem ostatnia wizyta w szpitalu dopiero jak Emma będzie miała 18 miesięcy:-)
Madziolina - spróbowała bym wyprać w tym środku do wybielania firanek. Innego pomysłu nie mam.
Mika - mam nadzieję, że nie tylko na "stricie" będziesz się chwalić Filipem w nowych ciuchach.;-)
Milenko - czyżby najgrzeczniejsza dziewczyna na forum zaczęła pokazywać prawdziwy charakterek?
Jako, że w tym roku nie robimy sobie z mężem prezentów pod choinkę, zadecydowaliśmy, że za bonusowe pieniądze, które każde z nas dostało od firmy na święta, a które co roku wydawaliśmy po prostu na jedzenie, każde z nas kupi sobie co chce a drugie nie będzie kwestionować wyboru :-). Więc mąż...oczywiście.... zakupił sobie nową "zabawkę"
w postaci nowego tableta (ale przynajmniej sprzedał starego to na szczęście cenowo jakoś przeżyłam), a ja zaopatrzyłam się w nowy gadżet kuchenny, moje marzenie od jakiegoś czasu które mam nadzieję przyspieszy mi znacznie gotowanie, tzn w elektryczny garnek ciśnieniowy :-)
Instant Pot Stainless Steel Automatic Electric Pressure Cooker, 6 L, 1000 W, 0.8 Bar:Amazon.co.uk:Kitchen & Home
Mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania :-)