reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

E ... no może każdą wolną chwilę to nie:-pNa miasto wolę bez niego chodzić bo wybitnie przeszkadza w zakupach swoim marudzeniem w stylu,...a długo jeszcze będziesz grzebać w tych wieszakach? ;-)Ale lubię, że nie jest typem Jasia Wędrowniczka, raz na czas wychodzi sobie na piwko albo whisky z kolegami, a tak to domator, siedzi w domu, dłubie w tej swojej elektronice i nie narzeka jak trzeba coś zrobić.

reklama
Madzikm moja nie miewa gorączki,ale może być dalej od zębów.Co do spedzania kazdej wolnej chwili z mężem to chyba się miłość nazywa?;-),ja tam lubię być sama,jestem nerwowa a mąż wybitnie umie mnie z równowagi wyprowadzić.

KATJUSZKA fakt jak zacznie siedzieć to na pewno będzie lepiej,dla mojej leżenie to kara,najfajniej się siedzi albo sunie do tyłu jak rak;-),ale to już mniej bezpieczne bo albo włazi pod krzesło i wali głową albo przesadza kwiatki:rofl2:

TRUSKAWKOWA nic Cię ta tesciowa nie słucha,a co do zabawki polecam na 100% tą ,twój młodszy od mojego to wersja przedmioty,zabawa dla calej rodziny,wyglada nie pozornie.
Magic Jinn Przedmioty Zgaduje Nazwy Przedmiotów (4878189969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja mojemu już planszówkę kupiłam na gwiazdkę farmer ale to tez wiek 8+ bodajże
Musiałam dziś pudełko na zabawki wykombinować bo po mikołaju nie mam gdzie dawać.Moja spała popołudniu 2,5h i sie zastanawiam czy ją cos nie łapie i 3kupki były trochę rzadsze.

Madzik właśnie może to trzydniówka. Moja nie miała dużej gorączki coś koło 38 i myślałam, że to od zębów aż pojawiła się wysypka.
Aż taka zła żona nie jestem i też lubię jak spędzamy czas rodzinnie. Tylko mój mąż nie może za długo siedzieć w domu, bo się robi upierdliwy jak nie ma zajęcia, a teraz zima i za dużo do roboty koło domu nie ma. No nic jakoś to przeżyję :-p

Jeszcze porządków nie zaczęłam robić, ale mam ambitny plan jutro coś zacząć ;-)
Dzisiaj tylko naszykowałam i zapeklowałam szyneczki do wędzenia.

Moje dziecko śpi to pora się kąpać i można się zrelaksować z książką :-)

Eh wczoraj wieczorem wam odpisywalam i zasnelam z telefonem w reku!!

Po pierwsze pisalam do ancony. Infekcja moze zmienic wyniki morfologii i rozmazu bo zmienia sie ilosc i procentowy odsetek leukocytow. ALT tez moze byc podwyzszony po antybiotyku bo obciaza watrobe. Pozostale badania to immunologiczne i infekcja na nie nie ma wplywu. Ja bym zrobila te badania bo i tak pewnie najwazniejsze te immunologiczne. A przy interpretacji przez lekarza wspomniec o chorobie i lekach.

Madzikm ja tez juz wczoraj mialam pisac ze pewnie trzydniowka Emme zlapala. A jeszcze jesli pomiedzy goraczjami zachowuje sie jakby nic jej nie bylo to na 95% to :-)

Co do zebow to z trojkami to taki psikus natury i wychodza dopiero po czworkach. Oczywiscie istnieja odstepstwa od tej reguly ale zazwyczaj po dwojkach ida czworki. A tak jak madziolina pisze im pozniej zeby wychodza tym lepiej bo sa lepiej zmineralizowane i silniejsze.

Eh pisze tego posta na raty bo siedze z Tymkiem zeby usnal a on.co chwila wymysla - siusiu, kupe, nozka, raczka. Tak halasowal ze Ignasia obudzil. Teraz oboje usypiaja....ciekawe jak dlugo jeszcze.

Milenka wcale nie porządki. Ząbkowanie i katar i forma spędzania dnia pt siedzę stoję siedzę stoję nie pozwala mi nawet kompa włączyć. Ostatnio w piątek kompa używałam. Jak leżała to jeszcze jakoś dałam rade na komputer czy cokolwiek w kuchni. A teraz tylko i wyłącznie się mną posilkuje. Jak ja położę to jest taki wrzask ze Oszaleć można. Jak zacznie siedzieć sama to może trochę odetchne. Tzn prawie siedzi ale to jest taka Wariatka ze boje się ją jeszcze nie asekurowac. Puszczę, padnie i będzie się drzec kilka godzin znając ja. Ehh ponarzekalam :)

Z pozytywów to młoda mimo kataru od kilku dni jakaś inna. Zafascynowana mną ;) tzn ciągle na mnie patrzy i się uśmiecha. Do tego jak dostaje co chce to piszczy z zadowolenia. I jakoś tak śmiesznie gada. Bo normalnie tylko skrzeczy a teraz zaczęła inne dźwięki.

Kroczku współczuję tych jazd. Bo dla matki spokojnego dziecka to chyba szok.

Truskawkowa nie drażnij tym wstawaniem ;) my dziś o 6 bo katar nie dał jej spać mimo że próbowałem ululac. Odnośnie paczek to zawsze mnie kusi kupić cukierki dzieciom ale się powstrzymuje. Zazwyczaj kończy się na książeczce lub zabawce.

Edysiek o masakra ile wolnego. I fajnie i nie ;-) zależy od pkt siedzenia :)

Mika super ze się poprawiło :)

Ja zgrzeszylam lakomstwem i kupiłam wielką pake cukierków i wino mnie i mężowi na Mikołaja. Patrzą teraz na mnie z wyrzutem :( tzn cuksy patrzą ;) a Młoda ma zabawę no wyciąga i wkłada je do pudełka. Oczywiście siedząc na...stole...

Ehh bardzo podoba mi się określenie królowa matka ;) do mnie ma przyjechać w czwartek :( a ostatnio zadzwoniła z lekką pretensja czemu jej sms nie wyslalam ze drugiego zęba mamy.......

Katjuszkaa żebyś wiedziała jaki to szok dla mnie:-) ale jeszcze większy dla męża bo taki dziś poddenerwowany chodzi:-) On bardziej przeżywa wszystko niż ja:-D A tak poważnie to dałam na noc już Nuforen bo ani Dentonix ani smarowanie dziąsełek Nurofenem nie pomagało. Oby to nie trwało długo:tak: bo to co napisałaś dzisiaj o K to jakbym o swoim Kubusiu czytała:no:
Katjuszka i co rozmawiałaś z mężem bo to chyba Ciebie tak bardzo stresowały wizyty Królowej Matki?

Ale zabki Waszym maluchom rosna na potege! Moj nadal bezzebny ;-)
Od wczoraj maly mi kaszle i to takim kaszlem mokrym, odkrztusnym. Jutro pojde z nim do lekarza ;-)

A tak z innej beczki: czy usowala ktoras pieprzyka u dermatologa?

Madziolina ja wycinałam ale u chirurga a czemu pytasz?

Hej foremki

Faktycznie chyba wszystkie na miotłach po domu latają bo tak jakoś ciszej na forum:-p
Emma noc całą ze mną w łóżku "przespała" - wierciła się i była niespokojna ale w nocy podskoczyła jej temperatura do 38,7, dalej bez żadnych innych objawów. Za to rano obudziła się znów o 9:00, jak ja to lubię:-) i miała 36.2, potem trochę podskoczyło do 37.5 ale po dawce paracetamolu już nie rosła. Zobaczymy co będzie wieczorem. Na wszelki wypadek i prośbę męża, który się mocno zestresował pierwszą temperaturą córci, nie poszłam dziś do pracy. Nie ma tego złego, Emma teraz drzemie a ja po zarzuceniu na obiad wielkiej miski curry jagnięcego z bakłażanem, siedzę na forum i piję piwko:-D

Pytanie - wczoraj nie kąpałam Emmy bo mnie ta temperatura trochę zmartwiła i nie chciałam jej narazić na przewianie. Jak wy robicie u dziecka z temperaturą? Kąpiecie normalnie?

Zastanawiam się czy tylko ja na forum nie jestem normalna i autentycznie lubię jak mąż jest w domu:-D. Nie mogę się już doczekać świąt bo ja mam 17 dni wolnego a mąż aż 21 i cieszę się, że tyle czasu spędzimy razem, rodzinnie z córką.
Pewnie się złapiecie za głowę, ale od kiedy jesteśmy razem, tzn od prawie 16 lat, to tylko za wyjątkiem jakichś dwóch lat tu w Irlandii nie pracowaliśmy razem:cool2:. Dopiero jak wróciłam z macierzyńskiego, to na inny etat, żeby nie musieć niani zatrudniać:tak:. Takie to z nas od lat papużki nierozłączki:-p
Kogo zmuliło - bez krępacji może puścić pawika:-D

Madzikm ja Kubusia kąpałam nawet z temp ale nie miał jej za wysokiej zresztą gdzie nie czytam tam piszą, że jednym z czynników obniżających temp jest właśnie kąpiel. Woda musi być dwa stopnie niższa niż temp ciała:tak:

Ja mam męża na codzień w domu bo pracuje w domu i nie narzekam. Zawsze coś pomoże chociaż czasem marudzi i wydziwia. Lubię spędzać z Nim czas pod warunkiem, że nie siedzi cały dzień przed PS4. Czasem mu się zdarza zasiedziec to wtedy sprowadzam go na Ziemie bo o ile kiedys mi to nie przeszkadzało o tyle teraz mnie drażni bo ma syna i też ma z Nim spędzać czas.

Madzik właśnie może to trzydniówka. Moja nie miała dużej gorączki coś koło 38 i myślałam, że to od zębów aż pojawiła się wysypka.
Aż taka zła żona nie jestem i też lubię jak spędzamy czas rodzinnie. Tylko mój mąż nie może za długo siedzieć w domu, bo się robi upierdliwy jak nie ma zajęcia, a teraz zima i za dużo do roboty koło domu nie ma. No nic jakoś to przeżyję :-p

Jeszcze porządków nie zaczęłam robić, ale mam ambitny plan jutro coś zacząć ;-)
Dzisiaj tylko naszykowałam i zapeklowałam szyneczki do wędzenia.

Moje dziecko śpi to pora się kąpać i można się zrelaksować z książką :-)

Edysiek ja już zaczęłam porządki i mam okna pomyte i połowe szafek w kuchni;-) Dobrze że chociaż to bo teraz to nawet obiadu nie mogę zrobić z tą moją Marudą

madzikm zdrowka dla Emmy.
kroczku nie chce Cie straszyc ale u nas jedynki gorne szly jakies 1,5 miesiaca..
ja porzadków tez nie zrobilam i nie wiem czy wogole bede robic w tym roku.
co do meza - lubie jak jest z nami ale czasem zdarza sie nam tak klocic ze z tydzien odpoczynku by sie przydal.
napiszcie mi jak siadaja Wasze dzieci. Mlody zaczal siadac ale ani z raczkowania ani z boku z podparcia. Poprostu sie podnosi z lezenia.

Kąpiel zrobiona, wysypki nie widać, zębów nowych nie widać, ale temperatura mniejsza, Emma jakaś taka żywsza, więc się nie martwię.
Mąż się śmiał, że Emma po mnie odziedziczyła jednodniówki :-). Ja tak właśnie choruję. Raz albo dwa razy do roku mam przez jeden dzień wysoką gorączkę i tyle.

Edysiek - to tylko czekać na intensywne opady śniegu i niech mąż lata na szufli koło domu, będzie miał zajęcie ;-)

reklama
L-oka no to z tym optymistycznym akcentem kładę się spać;-)
Wolę swoją wersję, że wyjdą równie szybko co dolne:tak:

Do góry