reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

LOKA to nie fajnie że tak pózno idzie spać,a dał chociaż rano odespać?

NIUNIA moja na noc zasypia sama,w dzień zasypiała sama do 5miesiaca,potem sie skończyło i trzeba było zacząć lulać.Syn też na noc sam zasypiał i nie mogę sobie przypomnieć jak to sie stało że wyladował ze mną w łóżku do 6roku życia!chyba jak sie zęby zaczęły,skończyło sie spanie.

Mdzikm jak nocka?

Mamy starszych dzieci,mam dylemat,przekonuje syna że już jest za duży na zabawki i zeby coś pożytecznego napisał w liście do mikołaja,było ok,wymyslilismy globus podświetlany ale zaczęły sie reklamy tv i już widzę ze mu łezki w oczach stają bo chciałby zabawkę:zawstydzona/y:,rozmawiałam wczoraj z rehab ona ma 11 letniego syna i mówi że się nie dziwi bo ma z nim taki sam problem.Za dużo od mojego oczekuję?

Ostatnia edycja:
reklama
Niunia u nas do niedawna też tak było kąpiel mleczko i o 20.00 już spał to ostatnio coś mu się pokiciało i marudny się zrobił a czynniki za ścienne jeszcze wszystko utrudniają.

Dzisiejsza noc była wspaniała tylko jakieś 50 pobudek (mleko, smoczek, woda) czuję się jakbym z konia spadła ale piję kawkę i już dochodzę do siebie ;-). Póki młody grzeczny biorę się za prasowanie :-D

Milenka moja też jeszcze by chciała zabawkę. Ona w takim wieku, że już nie dziecko a jeszcze nie nastolatka i taka rozdarta jest. Niby się dogadałyśmy, że powiemy wszystkim żeby dali pieniądze (ona jeszcze ma urodziny 29), to sobie coś kupi np. smartfona. Niby ok ale ostatnio zapytała czy chociaż od nas dostanie jakąś zabawkę.
Jeśli wiesz, że syn będzie się tym jakiś czas bawił to kup zabawkę, to tylko dziecko a prezent ma sprawić mu radość.

Muszę uciekać, bo się na :ninja2:rozpisałam...

ale tylko Mielnka na szybko :) globus taki fajny jest koszmarnie drogi :( sama sobie chciałam kupić w zeszłym roku ;-) nie wnikaj ;-)
Natomiast jeżeli chodzi o zabawę - kurcze, ja pamiętam jako 10,11-latka jak wymiatałam z barbie i kenem i układaniem lego i puzzli... a to też zabawki :) w ogóle kocham zabawki :) a do dziś lego i puzzle to hit na który czasu brak. Mężowi na 30-stkę kupiłam wyścigówkę F1 z lego.. ślinił się jak pies do tych klocków i siedział nocami żeby złożyć :)

No właśnie to zależy od dziecka.
Ja sama lubiłam zabawki, pamiętam jak za pieniądze z komunii kupiłam sobie rodzinę Barbie :-D Moja pewnie po mnie to ma. Zresztą wolę, żeby była zbyt dziecinna niż żeby za szybko dorosła i głupoty jej były w głowie ;-)
Po za zabawkami uwielbiam bajki - kreskówki, do tej pory mogę siedzieć i oglądać. Co zresztą robię :-p W związku z czym starsza wychowana była na tv i pewnie ta też będzie.

Katjuszka faceci to duże dzieci :tak: Ale ja sama kupując zabawki córce cieszyłam się jak dziecko i potem z nią się bawiłam :rofl2:

EDYSIEK no właśnie on sie szybko nudzi tymi zabawkami,po 2dniach przeważnie ladują na półce,ale z drugiej strony nie chce żeby mu było przykro to jednak jeszcze dziecko.Chyba będzie trzeba coś kupić.
A wiecie co on na reklamie upatzrył?jakaś mata w smyku dostępna rysuje się pisakami i taki wałeczek to zmywania jest,to razcej dla małych dzieci:sorry:,ale w sumie Milena za rok już by się mogła tym bawić to nie stracone pieniądze.

KATJUSZKA nie chce nawet wnikać co ty za globus upatrzyłaś buhaha,ja chce taki z lidla za 70zł;-).A mój nie lubi lego,nie płaczę w sumie bo wieksze zestawy to drogie jak fiks,kumpela kupiła teraz synowi na mikołaja za 400zł:szok:

Z wysadzaniem na nocnik u nas jest prosto, bo Olek poranną kupę robi zawsze o tej samej porze, więc go sadzam wtedy na nocnik, włączam bajkę i siedzimy i czekamy. Dzisiaj znów się doczekaliśmy :D
Nocnik mamy taki fajny, obszerny z oparciem więc mały siedzi bezpiecznie i wygodnie, chociaż sam już siedzi baaaardzo stabilnie.
A, papki to my 5 nosimy, co prawda w 4 też się mieści ale mam wrażenie że mu w 5 wygodniej.

Noc łaskawą była nawet :-) I oby dzień taki sam pozostał, bo mamy dużo załatwień w związku z remontami w mieszkaniu a będziemy musieli małego wziąć ze sobą.

wow super z nocnikiem. I widze ze wyspana :) wiec gratulacje dla Olka! powodzenia w zalatwianiu spraw.

LOKA to nie fajnie że tak pózno idzie spać,a dał chociaż rano odespać?

NIUNIA moja na noc zasypia sama,w dzień zasypiała sama do 5miesiaca,potem sie skończyło i trzeba było zacząć lulać.Syn też na noc sam zasypiał i nie mogę sobie przypomnieć jak to sie stało że wyladował ze mną w łóżku do 6roku życia!chyba jak sie zęby zaczęły,skończyło sie spanie.

Mdzikm jak nocka?

Mamy starszych dzieci,mam dylemat,przekonuje syna że już jest za duży na zabawki i zeby coś pożytecznego napisał w liście do mikołaja,było ok,wymyslilismy globus podświetlany ale zaczęły sie reklamy tv i już widzę ze mu łezki w oczach stają bo chciałby zabawkę:zawstydzona/y:,rozmawiałam wczoraj z rehab ona ma 11 letniego syna i mówi że się nie dziwi bo ma z nim taki sam problem.Za dużo od mojego oczekuję?

ze spaniem jest róznie. Dzisiaj wstal o 9 rano poszalał i znowu odsypia, a ja moge czyms sie zajac..no ale cicho raczej musze sie zajmowac :) wiec nie poodkurzam ani garani nie porzucam.
co do prezentu - ja nie mam starszych dzieci ale chyba jak Moj Mlody bedzie chcial zabawke to bede mu kupowac na swieta, moze da sie to jakos polaczyc? A jak nie to tak jak piszesz - w sumie Córa za rok czy dwa tez bedzie mogla skorzystac :)

Niunia u nas do niedawna też tak było kąpiel mleczko i o 20.00 już spał to ostatnio coś mu się pokiciało i marudny się zrobił a czynniki za ścienne jeszcze wszystko utrudniają.

Dzisiejsza noc była wspaniała tylko jakieś 50 pobudek (mleko, smoczek, woda) czuję się jakbym z konia spadła ale piję kawkę i już dochodzę do siebie ;-). Póki młody grzeczny biorę się za prasowanie :-D

50 pobudek to trzymaj sie Kochana, ciezki dzien przed Toba :) ja kawy ne moge pic bo Mlody pozniej przez tydzien oka nie zmuruzy a ja razem z nim.

U nas dzisiaj szaro buro i ponuro. Planuje jakis spacerek i wiekszosc czasu w koncu posiedximy w domu. Mam troche rzeczy do porobienia, pranie, prasowanie, a jak tata bedzie z Mlodym to ja moge swobodnie sobie porobic :) Milego weekendu!

reklama
Do góry