reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas standard.
Młoda pospała spokojnie 2,5 godziny i oczywiście zaczęła się wędrówka na śpiocha po całym łóżku, stękanie, podpłakiwanie.
Półleżę w łóżku z nią na rękach i mam nadzieję, że w końcu się uspokoi, choć zazwyczaj śpi niespokojnie do około 4ej - 5ej, budzi się na mleko, i potem znów śpi spokojnie jakieś 2-3 godziny:no:

reklama
U nas też noc do dupy... Padam na twarz, u nas ciepło ale coś ciapie, a musimy wybrać się do miasta po zakupy a małego musimy wziąć ze sobą. Później pogrzeb i też z małym i jego podłym humorem. Ciężki dzień wyczuwam.

Witam :-)

Noc ok, tylko małej się przestawiło i obudziła się na mleczko dopiero o 3. Oczywiście myślałam, że przez to wstanie później niż zwykle. Ale obudziła się po 5, jednak zasnęła na mnie i tak przetrwałyśmy do 6:30.

Madzik a jak u was?

Kroczek jeszcze nie robiłam budyniu, a przepis znalazłam taki Budyń mleczny z żółtkiem po 7 miesiącu | osesek.pl - serwis dla mam, ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Kinga gardziła nie tylko obiadkami, ale kaszki łyżeczką też nie chciała jeść, więc nawet nie robiłam jej budyniu.
Powoli jej się poprawia, wczoraj zjadła ładnie obiad - cały duży słoik, z tym że musiałam dać szczyptę soli.

Mi nawet na myśl nie przyszło, żeby mieszać mleko 1 z 2, od razu dałam 2. Tylko ona 1 mało jadła, bo 2 opakowania i przeszliśmy na 2.

Nocka też do bani, pobudki najpierw co 1,5h, potem już nawet co 40 minut i przed 6 już po spaniu. Marzą mi się 3h przespane bez przerwy. Kurczę, jako noworodek budziła się 1-2 razy, a teraz taka kicha z tym spaniem:baffled:

My też z marszu na mleko 2 przeszłyśmy, 1 wypiła jedno opakowanie raptem, też nawet mi nie zaświtało takie stopniowe przechodzenie:zawstydzona/y:.
Szaro buro u nas
Viltutti oby dzień był lepszy niż przewidujesz

Nad ranem mi sie dzieci popsul i budzil czesciej i poplakiwal. Obstawiam brzuszek i kupe ktorej juz dwa dni nie robil, bo pryka w nocy bardzo. Musze mu dzisiaj starte jabluszko dac, albo kupie sloiczek ze sliwkami to moze go ruszy.

U nas tez pogoda do bani. Szaro buro i mzawka leci.

Viltutti oby Olek spisal sie dzisiaj dobrze.

Mam nadzieje że mnie nikt nie zlinczuje,wstalismy po 8, mleko było o 3, kilka pobudek na podanie smoka ale tego nie liczę bo nie wstaje wtedy. Pogoda u mnie też fatalna, pada i co tu robić, mąż w pracy oczywiście.
MADZIKM jak u Was?

Dzien dobry my jakos dotrwalysmy do rana oczywiscie mleka wypila wiecet niz zwykle no ale chyba dojesc sie musiala. Vilutti oby dzien nie byl tak okropny jak sie zapowiada.
Milenka ktos musi sie wysypiac, dzisiaj padlo na Ciebie :-D
Marcia wspolczuje braku kupki, dwa dni temu u nas to bylo I jak juz szla wieczorem to mloda az plakala :-(
Musze ten budyn niedlugo sprobowac jak mloda zachce znowu jesc:-p ide na kawke dopoki sie bawi .

reklama
Do góry