reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja tylko ba chwilke bo jutro wylatujemy :) wiec wszystko na wariackich papierach

Musze sie pochwalić, że bez żadnych objawów, z standardowym jego marudzeniem wychodzi nam dolna jedyneczka, już się przebija :D mam nadzieje, że tak zostanie i nie będzie cierpiał. Jedyne to nie gryzie na tą stronę bo mu ewidentnie "nie po drodze "

Ja też nie jestem przewrażliwiona na punkcie sterylizacji. Od samego początku nie byłam. Jeśli liźnie podłogi to jego szczęście a mój pech. Smoczek spadnie - nie wyparzam, pod kran i gotowe.

Do usłyszenia jutro już z L.
Spokojnej nocki.

Ostatnia edycja:
reklama
EDYSIEK z kad ja to znam,też mam przejściowy pokój tzn z kuchni i nosi się okropnie,a do tego parę lat temu zrobiłam sobie wyjście na taras z pokoju no i prosto z podwórka sie wchodzi i w nosi np świeżo z koszoną trawę;-).
Też nie fiksuje ze sterylnością,nawet czasu na to nie mam,odkurzam a podłogi myje mąż,raz w tygodniu przeważnie,mnie nie ma sporo w domu a potem gotowania mam masę bo każdy co innego:-p

MIKA bezpiecznej podróży.

Dziewczyny nie tyle że sterylność ale jakoś tak mam że nie lubię sierści na rękach:tak: a podłogę myję też raz w tygodniu:tak: To może dziwne ale sierści na jego rączkach nie znoszę ale jak dostanie od Hadesa mokrego całusa to mi to nie przeszkadza:-D

Mika udanego lotu:blink:

Cos jeszcze miałam napisać ale mi umknęło:sorry2:

Aaaa pytanie do Edysiek. Czy robisz Kindze domowe budynie? Jeśli tak to jak?

Katjuszka ja tak zmienialam mleko że zaczynałam np robię 180ml mleka na które wchodzi 6 miarek mm. Więc przez 3-4 dni dawałam 5 miarek mm 1 a 1 miarkę mm 2. Po kilku dniach zwiększałam porcję mm 2 do 2 miarek itd aż do całkowitego zastąpienia mm 1 na mm 2.

Milenka niewiem czy lepiej, narazie zasnela w sekundzie bo po poludniu spala 45 min, zobacze co bedzie jak sie obudzi na reszte mleka, jedno co mnie dzisiaj zmartwilo to jesc obiadu I deserku nie chciala, mimo ze dalam jej marchewke z ziemniaczkiem ktora uwielbia I buzke zamknela I tyle, deserek tez byl bleee. Zobaczymy dalej.
Co do sterylnosci ja tez za bardzo nie przesadzam odkurzam co drugi dzien ale to tez dlatego ze starszak robi syf na dywanie ostrzac kredki :O a podloge w kuchni bo tylko tam sa plytki myje raz w tyg :-p
Aha stwierdzam ze moje dziecko przestalo lubic lezec na brzuchu, dwie minuty I wrzask woli siedziec a wiec chyba do raczkowania jeszcze daleka droga:/ wogole leniwa jest jesli chodzi o nowe umiejetnosci:-D
Mam randke z zelazkiem wrrrr

Co do pneumokokow to ja polecam to szczepienia ale nie zawsze od poczatku. Przy pierwszym dziecku, niezlobkowym mozna sie wstrzymac i zaszczepic jedna dawka przed przedszkolem. I tak planowalam zrobic z Tymkiem ale mi jakos nie po drodze na razie. Ale od przyszlego roku chce go puscic do przedszkola wiec musze sie w koncu zebrac. Ignasia myslalam zaszczepic wczesniej ale nie wiem jak z kasa bedziemy stac. Teraz czeka nas jeszcze zalegla trzecia dawka 5w1 za jakis tydzien.

Sterylnoscia ja tez sie nie przejmuje. Ignas swoje pierwsze podlogowe podboje poczynal jak mieszkalismy jeszcze na dzialce a tam wszyscy wchodzili w butach, a glownie Tymek. Pelzal po czesci garazowej no tam mniej sie chodzilo. Zamiatalam codziennie (albo po kilka razy) ale z myciem podlogi juz bylo gorzej. Przezyl i nic mu nie bylo. Musialam wyluzowac bo inaczej musialby nie wychodzic z lozeczka albo tylko na rekach byc. A przy jego szybkim rozwoju to bylo niemozliwe.

Cos mi dzisiaj chlopaki nie chcieli usnac. Ale w koncu padli oboje. Jeszcze dofatkowo mamy bratanka na weekend wiec beda jutro chlopaki szalec.

Mika spokojnego lotu.

Mika udanego lotu :)

MadzikM właśnie mieszam tak jak piszesz. Ale jak zrobiłam pół na pół to się nie tknela :(

Ja nie wyparzam juz butelek ani smoczków. Robi to raz w tygodniu moja mama bo "ona tak nie może" ;)

W niedziele jadę do rodziców na tydzień... ale nie wiem czy odpoczne...

NIUNIA moja od kąd stabilnie siedzi to nie ma opcji położyć ją,przy leżeniu na brzucholu wzmacniają się ręce,które ma słabe,także dla zachęty leżymy razem;-).

Mika - niech was samolot dobrze przeleci:-D

Emma padła o 19:40 a ja czekam tylko aż się pranie skończy i idę wyłożyć zezwłok do łóżka bo właśnie dostałam okres i czuję się conajmniej bleeee :confused2:

A mi młody padł przed 22:00:wściekła/y:
Mika udanego lotu:tak:

Sterylność-a co to takiego;-) A poważnie to butelek juz nie wyparzam(no czasem przepłucze wrzątkiem-jak kawe sobie robie). Ze smoczkiem nie mam problemu bo dziecię moje bezsmoczkowe:-D Podłoga raz w tyg myta, no chyba, że starszak nabrudzi lub królowa matka sie zapowie to częściej:-D Pierwszy przetrwał w takich warunkach to i ten da rade.

Dobranoc

reklama
no u nas to samo lezenie na brzuszku jak starszak tez lezy ale to i tak tylko chwile:-p
obudzila sie juz dwa razy,teraz wypila kolejne mleko i spi mhhh moze jakos dotrwamy do rana:sorry2: ja tez zmykam bo tego prasowania bylo tyle ze nie ogarniam cztery osoby w domu a jak bym cale miasto wyprasowala:confused: spokojnej kobietki:tak:

Do góry