reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

He, repertuar kościołowy znam dobrze, bo kiedyś dużo udzielałam się w takich klimatach ale na szczęście zmądrzałam i teraz w kościołowni bywam na obowiązkowych imprezach, czyli ślubach i pogrzebach w bardzo bliskiej rodzinie.
Olo jednak coś tam wyssał z mlekiem matki, bo jednak kościółek był beee, nawet przedsionek więc pogrzeb spędziliśmy pod drzwiami kościoła oglądając ptaki :D
Ale cmentarz jest super, bo podobnie jak na 1 listopada, Olcio sobie kimnął. Grobowa atmosfera mu służy jednym słowem :d
Teraz tatuś lula a ja nadrabiam zaległości w praniu ( i forum :D )

reklama
VILTUTTI tak właśnie nie pasowałaś mi do pobożnej katoliczki siedzącej w pierwszej ławce;-),dobrze że Olo zachował się na poziomie:-p

KROCZEK ja wyszłam z młodą na taras ale akurat sąsiedzi w piecu palili i smród taki że trzeba było wracać,taaak świeże wiejskie powietrze:szok:.
Co do porównań to na wątku ogólnym też codziennie piszą dziewczynki co i w jaki sposób dziecko robi,o ile czyta się uważnie.Też staram się nie porównywać ale takie spostrzeżenia przyszły mi do głowy.

U mnie dzisiaj ładna pogoda, więc większość czasu spędziłyśmy na dworze.
Śpiworek super o tak się prezentuje WP_003236.jpg

Ja mam bardzo różny repertuar od dziecięcych Fasolek, piosenek harcerskich a kończąc na starym polskim rocku :tak:

Załączniki

• WP_003236.jpg
    WP_003236.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 57
Menko może i masz rację:) Ale to chyba zależy też od temperamentu:) Kubuś np zaobserwowałam jest mega wesoły ale bardzo ostrożny. Mrurzy oczka i wystrasza się przy byle szybszym ruchu np z mojej strony. Dlatego też chyba i ostrożniej podchodzi do nowych umiejętności:) Ale cóż tam każde dziecko prędzej czy później zdobędzie wszystkie umiejętności:)

A ja jutro Kubusiowi mam zamiar dać serka białego nat Bieluch z owockami:)

A dymy z komina to u nas niestety też zmora wsiowego życia:)

Edysiek piękny śpiworek:) Czekam z niecierpliwością na swój od Emilki:)

Dziewczyny dziękujemy :)
Dotarliśmy szczęśliwie, F był grzeczny, troche spał, trochę obserwował. Nie ukrywam, że jesteśmy zmęczeni. Tata się cieszy bo Dzieć go poznał :D

Przywitała nas angielska pogoda :( leje jak diabli.

Pozdrawiam padając na pysk.

Milenka może i coś w tym jest, że grzeczne wolniej się rozwijają. Moja spokojna to i spokojnie się rozwija.
Ja również staram się nie porównywać jej do innych, bo przecież każde dziecko ma swój rytm. A czytając o wyczynach innych wcale się nie martwię, że np. jeszcze dobrze sama nie siedzi, a raczej uspokajam się czytając, że są maluchy które są na takim samym etapie jak ona, czyli wszystko z nią ok.
A dzisiaj zauważyłam, że leżąc na brzuchu unosi do góry dupcię więc jakieś postępy są.

Kroczku - Fajne z jednej strony takie ostrożne dziecko, pod warunkiem że nie jest aż nadto strachliwe. Emma nie ma żadnej samokontroli, wszędzie wlezie, wszystkiego musi dotykać i spróbować, wszędzie się wspiąć. Nie ma trzech minut spokoju z nią, chyba że śpi i to w ciągu dnia, bo w nocy śpi niespokojnie:baffled:

Edysiek - piękny ten śpiworek. Super się w wózku prezentuje:-). A co to za tajemnicza Emilka?

Emciś pół dnia dziś rozwija swój zasób słów. Aba, baba, ała, bła, i ulubione słówko "nie" są na porządku dziennym. Za to postanowiła że skoro mordka zajęta gadaniem to jeść nie będzie. Tylko poranna kasza jej weszła i mleko, reszta....bunt, nie je i jeść nie będzie:angry:

Ostatnia edycja:
Madzik ja zamawiałam na allegro. To Kroczek zamawiała u naszej forumowej koleżanki Ermilki. Ma ona swoją stronę na Fb z wyrobami minky.

Dopiero co pisałaś, że Emma nic nie mówi a tu proszę. Widać jak dzieci rozwijają się skokami.
Moja jak się rozkręci to nawija jak katarynka, a ulubione to lala.

Ostatnia edycja:
EDYSIEK bardzo ładny śpiworek,jak Kinga pupę podnosi to za parę dni już ruszy do przodu;-),moja ma za ciążką:-p

Madzikm fajnie że Emma już tak ładnie gada.Odmowa jedzenia,u nas by się przydała na parę dni.

MIKA odpoczywajcie

reklama
Mamy pierwszego ząbka i był ogromny płacz, nie mogłam go uspokoić bo przeciął język na nim.

MILENKA - dzieki ;)

Do góry