reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja dla odmiany dzisiaj nie wyspana,znowu ją pochwaliłam i budziła się co chwilę no i 2butle w nocy poszły:crazy:

VILTUTTI daj znać jak po wizycie.

EDYSIEK u nas w nocy też nie palimy,jak zasypia to pod kocykiem bo jest ciepło a ona i tak rozkopuje a jak ja idę spać ok 23 to ją kołderką przykrywam.Właśnie dziś do mnie dotarło że zima idzie,jak mnie chłodek otrzezwił po wyjściu z łóżka :-(.Mojej w niedzielę planuje podać pierwszy rodzinny rosołek z makaronem:tak:,bo wywar z mięsa też już można.

MARCIA twój ma prawo słabo szorować bo jest mały a mój koń leniwy okropnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Marcia331 w moim wypadku na ząbki pomogła maść Bobodent 3 razy smaruje i widocznie przynosi ulgę.
Milenka30 . Dla wiki kupiłam elektryczną dziecięcą i się sprawdziła wręcz 100% , zwykła tak szczotkowala ze lepiej nie pytaj , obecnie używa colgate , a oral b zwykła może być za mocna i pokaleczyc może dziąsła zamiast zachęcić może to przynieś odwrotny skutek. Tak mi dentysta powiedział ze nie poleca szczoteczek dla dorosłych. no fakt ma szybsze obroty i inne włókna sczotki a jednak dziecko ma delikatniejsze dziąsła.
VILTUTTI . POWODZENIA NA WIZYCIE☺

Ostatnia edycja:
matko, ale dziś u mnie zimno było :szok: rano przed 8 miałam -5 na termometrze, brrr...
Wczoraj odkryłam, że Młodej na górze dwie jedynki się pchają, masakra... a do tego to jej przeziębienie. Na razie bez antybiotyku, bo osłuchowo ok, ale ciągle coś tam w nosie i pokasłuje.

Milenka moja znajoma swojej 6-latce kupiła wersję dziecięcą szczoteczki.

Zimno, ale mega slonce- az chce sie zyc. Wlasnie w parkwt jestem i babeczka miala w spacerowce super spiworek! Z zewnatrz ortalion a w srodku taki baranek- super. Wlasnie weszlam na tablice i allegro i szukam. Mj oczywiscie otwory na szelki.

Sandra,DJMKA dzięki,zdecyduję się na początek na dziecięcą zawsze to i tak lepiej niż to jego mycie.

U nas słońce wyszło na 15minut a tak to zimny wiatr,nieprzyjemny a najgorszy jest ten smród,ludzie palą w piecach czym popadnie i wiatr roznosi to dziadostwo.Moja zmarzła dzisiaj i muszę jutro wysłać meża żeby poszukał śpiworka do wózka na strychu,mam granatowy podszywany misiem po synku. Taki

Załączniki

• Obraz 098.jpg
    Obraz 098.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 59
Madziolina nowe widzialam w świecie dziecka - ceny byly od ok 90 do 300 zł w zależnosci od firmy i spiworka, nie wiem czym za bardzo sie rózniły bo wszystkie wygladały ok jak dla mnie, rózne kolory byly.

Hejka! Chcę pochwalić się, że jestem WYSPANA!!!
Może ktoś mnie wyśmieje ale było tylko 5 pobudek i bez płaczu: pojadł, wykręcił się dupką i spał. Budził się co 2 godziny, wstał o 6 :D
Chyba muszę go szczepić częściej ;) W ogóle wczoraj był mega grzeczny przez cały dzień :)

No i jak było do przewidzenia, lekarka nic nie dała nam na spanie, bo dla tak małego dziecka nie ma nic bezpiecznego poza homeopatią i ziółkami...

Wymyśliłam ostatnio, że zacznę Olunia uczyć nocnikowania :) na początku to i tak nie ma co liczyć że będzie się do niego załawiał, ale niechaj się zaprzyjaźnia i oswaja, bo wiele razy słyszałam że dzieć żywił niechęć do owego dobrodziejstwa.
Ale z moim syniem nie ma tak łatwo - ściągnęłam ze strychu całkiem nowoczesny nocnik po moim mężu, wyszorowałam, sadzał Olesia, a tam co? Duuuupka za duża i ptaszek sobie wesoło fruwa poza nocnikie... A jak podniosłam go po jakiejś niecałej minucie, to miał strasznie czerwony i wygnieciony tyłek.
Wczoraj zrobiliśmy rundkę po sklepach w poszukiwaniu jakiegoś sensownego nocnika i wszystko na maluchy. W związku z tym moi rodzice zamówili nam taki tron BABYBJORN - nocnik fotelik - niebieski 117,00 zł | scandinavianbaby.pl miała któraś? Chyba większych sraczyków nie ma już.

Ostatnia edycja:
reklama
Viltutti moj Tymek mial to samo, pupa mu sie odciskala od nocnika. Sa rozne modele, trzeba patrzec zeby byl to model chlopiecy, taki bardziej podluzny i wyzszy z przodu zeby sie wlasnie siusiak zmiescil. Ale poniewaz i tak mu bylo srednio wygodnie to zrazil sie do siadania na nocniku a sikac nauczyl sie na stojaco. Na kupe siada ale jeszcze mamy nie do konca wyuczone robienie jej do nocnika. Musze mu nakladke na sedes kupic.

A ja za to niewyspana. Nie wiem ile pobudek bylo, oczywiscie z wielkim placzem. Od ok 3.30 spal z nami, niby troche lepiej ale caly czas sie krecil, jeczal i przebudzal. A na wieczor dostal nurofen.... nic nie pomaga.

Ostatnia edycja:
Do góry