reklama
marcia331
Fanka BB :)
Viltitti my tez mielismy z Tymkiem problemy z nocnikiem bo on z tych duzych. Do tego stopnia ze sikac nauczyl sie na stojaco. A co do nocnikow to sa wersje takie dla chlopcow w ktorych lepiej sie siusiak miesci. Musi byc taki wyzszy z przodu i bardziej podluzny. A co do wysadzania to bylam jego przeciwniczka, bo dziecko dopiero ok 1,5 roku jest fizycznie gotowe do kontrolowania potrzeb fizjologicznych. Ale poniewaz Ignas robi wszystko zdecydowanie szybciej, a nocnik jest super zabawka to byc moze posadze go wczesniej tak dla oswojenia. Ale nie mam w tym wzgledzie zadnej presji. Tymek jeszcze w nocy spi w pampersie, bo wieczorem wypija butle mleka i nie wytrzymuje bez dumania do rana. Pewnie za jakis czas jak juz bede widziala ze wszystko ma opanowane to bede chciala go oduczyc od mleka wieczornego.
Oj ja mam dwojke dzieci i Tymek od poczatku jadl super i w duzych ilosciach. A z Ignasiem mam wiekszy problem, bo zje troche i zaciska zeby. Tylko jak mu daje cos do reki to sie na to rzuca. Dzisiaj byl zachwycony ze mogl sie bananem pobawic i pociamkac.
Oj ja mam dwojke dzieci i Tymek od poczatku jadl super i w duzych ilosciach. A z Ignasiem mam wiekszy problem, bo zje troche i zaciska zeby. Tylko jak mu daje cos do reki to sie na to rzuca. Dzisiaj byl zachwycony ze mogl sie bananem pobawic i pociamkac.
Dziewczyny babcia się spóźniła na pociąg. I faktycznie zatęskniłam za nią jak tylko wsiadła z mężem do auta, ale przeszło mi od razu jak wróciła do domu.
Spóźnienie na pociąg celowe czy przez przypadek ?
Milenka - mój starszy synek był niejadkiem i w sumie teraz tez malutko je. Powiem ci ile ja łez wyplakałam z nerwów ze nic nie je cały dzien. Jemu wystarczała 1 łyżeczka zupy która i tak jadł ok 1 godz. nakarmienie jego i pozniej posprzatanie kuchni zajmowało mi pół dnia. Mleka MM nie wziął tez do buzi, ale za to liczył sie tylko cyc;-) Do 2 lat głownym jego pozywieniem był cyc. Ale nie chorował, wyniki miał dobre wiec taki typ.
Zawsze mówiłam że niczego nikomu nie zazdroszcze jedynie matkom których dzieci jedza
A młody tez na cycu ale juz mu daje jakies obiadki i wcina, owoce i warzywka tez chetnie:-) wiec 2 braci i widze juz róznice.
Zawsze mówiłam że niczego nikomu nie zazdroszcze jedynie matkom których dzieci jedza
A młody tez na cycu ale juz mu daje jakies obiadki i wcina, owoce i warzywka tez chetnie:-) wiec 2 braci i widze juz róznice.
AguniaGR
Spóźnienie się nie było celowe, bo moja mama to już taki typ kobiety, która zawsze na wszystko ma czas i w rezultacie wszystko jest po czasie. Pamiętam z dzieciństwa, że zawsze na wszystko się przez to spóźniałyśmy
Oliwia faktycznie posiadanie niejadka jest strasznie stresujące.
Oliwia faktycznie posiadanie niejadka jest strasznie stresujące.
madzikm76
Kurczę. Nie wiedziałam, że dziś się czas zmienia. Dobrze, że człowiek ma smartfon, który jest mądrzejszy od niego.
Zresztą jakie znaczenie ma godzina snu dłużej przy szóstej już pobudce Emmy.
W zasadzie to nie wiem co mi tak wesoło, albo się uwaliłam tą lampką wina albo już mi odbija
Zresztą jakie znaczenie ma godzina snu dłużej przy szóstej już pobudce Emmy.
W zasadzie to nie wiem co mi tak wesoło, albo się uwaliłam tą lampką wina albo już mi odbija
reklama
madzikm76
Kurczę. Nie wiedziałam, że dziś się czas zmienia. Dobrze, że człowiek ma smartfon, który jest mądrzejszy od niego.
Zresztą jakie znaczenie ma godzina snu dłużej przy szóstej już pobudce Emmy, a dopiero jest 5 nad ranem.
Zresztą jakie znaczenie ma godzina snu dłużej przy szóstej już pobudce Emmy, a dopiero jest 5 nad ranem.
Ostatnia edycja: