reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Współczuję nocki, nasza nie była taka zła nawet się wyspałam. Młoda spała ze mną od 23, bo mąż ma nocki. Jęczała tylko na cyca, ale nawet nie wiem ile razy.

Kupiłam dziś siateczkę. Znalazłam w Biedronce za całe 3,99 :-Djak nie pod pasuje, to żalu nie będzie ;-)

reklama
Dziewczyny ja na chwile

Ta pogoda mnie wykończy, od 3 dni boli mnie strasznie głowa, tabletki juz nie pomagaja, ja bardzo reaguje na pogode, a wczoraj wiało a dzisiaj pada. No i chyba niewyspanie tez daje swoje. Młody nie chce mi spac, wczoraj jak wstał o 6 rano, to zasnal ok 12 na 1h i pozniej dopiero o 20, i co z tego jak pobudki non stop. I tak tylko na rekach i ciagle nic mu nie pasuje.
Mam dość. Marzy mi sie aby go ktos chociaz na chwile wział odemnie na spacer. Wczoraj z bólu głowy to łzy mi leciały jak nigdy.

Kurcze duze te wasze dzieci, my pomimo naszych ponad 8kg, to nosimy ciuchy na 68, owszem załozyłam mu wczoraj body na 80 i tez był dobry, ale spokojnie na 68 wchodzi.

DJMKA - to w Biedronce teraz sa te siateczki? bo chciałam kupic dzisiaj na Allegro ale moze pojade do Biedronki

Hej
U nas noc już lepsza, bo 2 pobudki ale....musiał zasnąć u nas i to po długiej walce......
Głowa mi pęka, Młody spać nie chce, starszak wyprowadza mnie z równowagi.....a tatuś siedzi jak oaza spokoju.....rodzinka.pl normalnie:-D:-D jedyny plus to, że starszak na 13:00 do przedszkola idzie to to tatuś go zawiezie, więc mamusia dziś się nie maluje:-)

Aha w biedronce siatek nie widziałam(nie wszędzie jest to samo) za to chusteczki Dady są w promocji 15zł ( 3X72 sztuki i 2 małe paczuszki po 20 sztuk-takie do torebki). I pamperki Dady jeśli któraś używa.

Ja w tym tygodniu nie wożę starszej do szkoły, bo szwagierka ma 2 zmianę i wiezie swoją to i moją i też normalnie zapominam o makijażu :szok: Dopiero niedawno mi się przypomniało, że jeszcze nieumalowana jestem, co do mnie niepodobne :eek:

U mnie noc kiepska, ale ogólnie nie mogę narzekać. Rano mąż trochę przypilnuje małą, teściowa też ją niemal codziennie bierze na godzinkę na spacer, więc mam chwilę by coś zrobić czy odetchnąć. Wczoraj mnie natchnęło na sałatkę jarzynową, więc zrobiłam. Oczywiście dałam trochę teściowej za to, że z Kingą siedziała :tak:

A i moje dziecko jakoś wyjątkowo nienażarte ostatnio. Wieczorem wypiła 180 ml kaszki i było mało, ale nie wiem czy mogę dawać jej więcej?
Na obiad dzisiaj też zjadła cały mały słoiczek i był krzyk, musiałam ją chrupkami przekupić. Może pora na te większe 190 g porcje:baffled:
Nie wiem czy to nie dlatego, że cyca coś ostatnio od niechcenia ciągnie, kilka minut i dość. Zastanawiam się czy nie nadszedł czas na pożegnanie z kp :hmm:

Jejku te Wasze pociechy zabkuja, a moj co prawda sie slini, wpycha rece do buzi i wszystko inne, ale nie placze i noce przesypia cale.
Juz mlody je regularnie konkretne posilki i narazie sie to sprawdza:
Ok 7-8 - 180 ml mleka
Ok 11-12 - ok 120 ml kaszki z polowa sloiczka deserku- daje lyzeczka
Ok 14-15 - obiadek- ok 150 ml (3/4 duzego sloiczka)
Ok 18- 180 ml mleka
Ok 20.30 kapanie po ktorym daje mu 180 ml mleka przy ktorym zasypia i tak do rana!
A oto i on!

Załączniki

• 1412786921159.jpg
    1412786921159.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 55
  • 1412786985341.jpg
    1412786985341.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 46
To ja tez sie pochwale moim lobuziakiem. Oto czym skutkuje zostawienie na 3 minuty mojego dziecka (poszlam do kibelka) z nowo zakupionymi kablami.
Zauwazcie ze na ostatnim zdjeciu Ignas staje na nogi!!!

Załączniki

• 1412788518198.jpg
    1412788518198.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 62
  • 1412788540818.jpg
    1412788540818.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 60
  • 1412788572196.jpg
    1412788572196.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Mam pytanie na szybko.

Otóż moje dziecko dostało dziś maksymalnej fiksacji chyba przez zęby bo innego powodu nie umiem znaleźć..
Udało się ją uspokoić dopiero po czopku z ibuprofenu. I tu moje pytanie. Na ulotce jest napisane żeby podać gdy niemożliwe jest podanie syropu. Czy któraś z Was wie czemu? Zawsze wydawało mi się ze czopek jest lepszy bo mniej wpływa na narządy typu wątroba itp. Czy całe życie się mylilam?

My dziś tylko dwa spacery bo baliśmy się gdziekolwiek dalej ruszyć... teraz wieczorem dostała drugi czopek i śpi od 18:40 bo prawie cały dzień jeczala i nie spała :(

Przeczytałam ale się nie odniosę bo wszystko juz mi wylecialo taka jakaś skolowana jestem...

reklama
Marcia faktycznie torpeda,będzie pierwszy chodził jak nic z dzieciaków naszych.
Moja nawet nie chce nogami stawać na ziemi a wstawiam fotkę mojego syna jak miał nie całe 7miesięcy

KAtjuszka Ja nie lubiłam wciskać czopków,w innych krajach podobno wogóle tego nie praktykują,u mnie sprawdza sie ibum w syropie.

EDYSIEK jak nie ulewa to daj jej więcej skoro się domaga,ona jest drobna może ma skok jedzeniowy

Załączniki

• Obraz 086.jpg
    Obraz 086.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Do góry