reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Loka ja byłam dwa razy na Krecie. Baaardzo mi się podobało :) szczególnie ze pierwszy raz w podróży poślubnej.. będziecie jeździć i zwiedzać? Bo jak się autko pożycza to jest co zobaczyć.a w który rejon jedziecie?
Udanych wakacji !!

jedziemy do rethymno, ok 1 km od centrum miasta. Nie wiem czy bedziemy jezdzic bo Mlodemu bierzemy tylko wózek bez fotelika. Zobaczymy, głównie nastawiamy sie na zwiedzanie tego miasteczka i zabawy w hotelu, basen itp. jesziemy za 12 dni wiec jeszcze troszke , ale dzieki :)

Hejka przepraszam ze nie podpisuje ale padnięta jestem strasznie ale teraz wiem dlaczego :-) mojej Niuni wyszedł pierwszy ząbek na dole :-) dlatego taka maruda była :-)

Uciekam spać, jutro postaram się nadrobić wpisy :-)

o super, gratulacje!

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki i wszystkich uczniow. Oby jak najmniej stresu mieli. A przy tym i rodzice :-)

Edysiek ciekawa jestem jak Kinia pospi na mm. Ale ja obstawiam ze jej nie o jedzenie chodzi tylko o bliskosc i przytulenie. W koncu chcemy to nie tylko amu.

Evelinka gratulacje zabka! Ignasia mecza gorne juz jakis czas i wyjsc nie moga. Dzisiaj usnal ok 21 ale w ciagu godziny obudzil sie trzy razy. A wlasciwie to zaczynal plakac przez sen i dopiero potem sie budzil. Za trzecim razem dalam mu paracetamol i w koncu chyba porzadnie zasnal.

Loka ale Ci zazdroszcze tej Grecji. My z uwagi na budowe pojedziemy tylko do szwagierki w gory na chrzciny jej synka :-) ale wyjedziemy w czwartek wieczorem a wracamy w poniedzialek wiec pare dni relaksu bedzie. Aaa i potem na weekend do mojej rodzinki w dolnoslaskie pod koniec wrzesnia. No i na tym koniec.

Ide spac.

My dalej walczymy z biegunką... nie jest jakaś bardzo intensywna, ale nie jest jak być powinno. Wcina nifuroksazyd, smectę i probiotyk a do tego poję go marchwianką i karmię marchewką, kleikiem ryżowym i dostał kilka łyżeczek wywaru z jagód. Jak w ciągu dnia dzisiejszego nie dojdziemy do ładu to chyba jutro znowu lekarz.

marcia łączę się w bólu....nam też chyba ząbki dokuczają. Junior malo je, malo śpi, a w nocy budzi się z płaczem i dopiero maść przynosi ulgę. dziś wstał np o 6 i o śnie mogliśmy zapomnieć...

Miłego dnia kobietki:tak:

Ostatnia edycja:
Viltutti taka biegunka moze trwac 2-3 dni. Wazne zeby nie bylo gorzej.

Podziwiam te ktore musza wstawac po kilka razy w nocy. Ignas dzisiaj urzadzil pobudke o 1, 4.30 i 7. Do tego Tymek ze trzy razy sie wybudzal niby tylko na chwile ale i tak co troche bylam na nogach. Co przysnelam to trzeba bylo wstac.

Dzisiaj maz w domu

Przypomniałam sobie ze pisalyscie o wypadaniu włosów. Ja miałam z tym problem jakieś dwa lata temu i od tego czasu używam szamponu lubinowego z YVES Rocher. Teraz wypadają mi w normie wiec może to zasług a tego ze nadal go używam ;-) możecie spróbować bo kosztuje 14 zł a może się okaże że to złoty strzał ;-)

My dziś pobudki o 24.20 i zasnęła dopiero 1.20 a potem 2:20,4:10, 6.20 i o 7.30 wyspana jak nie osiwieje to będzie dobrze.. ledwo chodzę a dziś trochę załatwien przed chrzcinami..

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

My używany smoczka 3 a nie do kaszki bo one są takie dziwne i młoda nie umiała pić z niego. A patent na to żeby się nie przytkal to rozpuszczenie kleiku w ciepłej wodzie a potem po pół godz przetarcie przez sitko. My się bardzo meczylysmy żeby się nauczyła to jeść i żałuję że sitka wcześniej nie wymyśliłam. .

EVELINKAA ale super macie ząbka,u nas dalej się nie może przebić a czasem go czuć,zaczyna mnie to martwić.

KATJUSZKA ja daję 3łyżeczki kleiku ryżowego,kukurydziany mniej jej podchodzi.

Pisze z młodą na kolanach,wróciliśmy ze szkoły,kawe pije a za godzine nosidło i wjo na rehabilitacje,a ona bedzie zła bo nie spała:no:.
W NOCY SZAŁ O 22,30 JUŻ DAAŁAM NASTĘPNĄ BUTLE:szok:

reklama
L-oka ale ci dobrze takie super wakacje Was czekają :-) będzie na pewno cudownie :-)

Viltutti powodzenia z kupką oby gorzej nie było tylko lepiej :-)

Truskawkowa, Marcia trzymajcie się dzielnie :-) jaka to jest radocha jak się w końcu zobaczy takiego kiełka hihi :-)

Aaaa no i wszystkim szkolnym mamusią powodzenia ! :-)

A ja właśnie zauważyłam że mamy już przebite dwa ząbki na dole :-) to ta dobra wiadomość, a zła że od nocy Zuźka ma taki katar że masakra :no: całe szczęście tylko katar, gorączki nie ma i trochę kaszelku ale to dlatego ze te gluty ją zatykają i wtedy kaszle :no: umówiłam ja dzisiaj do pediatry niech zobaczy czy tam nic się nie rozwija. Ale się cieszę z tych ząbków :-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-)

Dziewczyny mam pytanko w jaki sposób przygotowyjecie maluszkom kaszkę manną, czy gotujecie taką normalną na wodzie lub mleku czy taką dla maluchów np. Nestle, BoboVita ? czy np. podajecie jakoś z mlekiem modyfikowanym ? Ja przez to że Zuza nie może nic mlecznego gotuje na wodzie i dodaję łyżkę dziennie do obiadku. A czy mogę jakoś do tego mleka modyfikowanego bo przecież jego się nie gotuje :confused: Muszę zagęszczać małej mleko bo ulewa nadal i chciała bym już przestać dodawać Nutriton a zagęszczać właśnie albo kaszką albo kleikiem, ale ryżany jest dość gęsty i duży przez smoczek nie przejdzie a kukurydzianego jeszcze nie próbowałam :baffled: Jakaś zielona jestem w tym temacie czy mogły byście mi coś doradzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry