reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

EDYSIEK w zerówce był 5h i tyle to powinna być norma,na 3,5h w zimie to mi sie wózka nie będzie chciało targać:confused:

AGUNIA najgorzej to że musze iść o konkretnej godzinie,śpiącą ją przeniosłam do wózka,obudziła się i z wielkim rykiem prawie biegłam po młodego;-),ona wózka nie lubi a na rękach za daleko żebym ją niosła.

VILTUTTI może faktycznie po glutenie taka reakcja,ciekawe jak u nas zniesie.

A mój syn wyszedł rozgoryczony ze szkoły,bo największą atrakcją jaką pani im pokazała był sklepik szkolny ,a ja mu kasy nie dałam:szok:,kurczę myślałam że pierwsza klasa jeszcze po sklepikach nie będzie gonić,a tu sporo dzieci już słodkości dziś kupowało.
Tak sie kończy cudowanie ze zdrowym odżywianiem,przyjdzie szkoła i pierdoły.

AULIYA ja w tamtym roku na dwóch zebraniach nie byłam bo był zakaz przyprowadzania dzieci,a tekst o znalezieniu opieki to tylko skomentowałam że nawet z dziećmi u ginekologa byłam.Na rozpoczęciu byłam myślałam ze jakieś in formacjęprzekażą [mąż wolne wział i został z małą]a pani ze powie wszystko 15września na zebraniu i podziękowała za uwagę.Nie wiem czy pójdę 15tego jak nie będzie męża.

Ostatnia edycja:
reklama
Powiem szczerze, że nawet mi się podoba ta "popołudniówka" tylko....miało byc 15 dzieci...a jest chyba 7:szok: Ktoś zrezygnował, ktoś przeniósł dziecko na rano(widocznie same znajomości mieli bo jak ja chciałam aby mi starszaka na rano przepisali to absolutnie nie było takiej opcji ) I teraz mam dylemat czy ma chodzić do tak małej grupy czy dać sobie spokój....bo jak jeszcze ze 2 osoby zrezygnują???!!!! ale jestem dziś zła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Viltutti - możliwe, że to reakcja na gluten, a i po śliwce czasem rzadkulce lecą nawet u dorosłych ludzi. Będzie dobrze :-)
Wspomnę tylko, że jeśli trwała by trochę dłużej ta biegunka to wtedy warto podać dziecku dicoflor na odbudowę flory bakteryjnej i jakieś kropelki z laktazą, bo często po biegunach występuje u niemowląt przejściowa nietolerancja laktozy.

Viltutti dokładnie tak jak piszesz kucyk i nic innego. Nawet niepamiętam kiedy miałam ostatnio wymodelowane włosy:)

Własnie Auliya mnie ubiegla bo mialam spytac czy ta manna to zwykla z glutenem bo moze to to?

Jezu dziewczyny musze sie zabrac w koncu za becikowe bo jeszcze tego nie zalatwilam:)

KROCZEK to powodzenia przy becikowym,milion papierków żeby tysiaka dostać;-)

TRUSKAWKOWA ja bym nie rezygnowała,zawsze to jakieś towarzystwo do zabawy ma,pani wymysli gry i zabawy,prace plastyczne.A jak by ktos jeszcze zrezygnowała to może zrobia jedna grupę?nie będzie im się opłacało trzymać nauczycielki dla tylu dzieci chyba?

Ostatnia edycja:
U mnie też zebranie za tydzień i na pewno pójdę z Kinią. U nas raczej problemu z tym nie ma, jak na zebranie przyjdzie choć połowa rodziców to cud będzie. Zawsze przychodzą Ci sami a reszta olewa.

EDYSIEK skoro nikomu nie przeszkadza to spoko,ale pani w zerówce zakazała oficjalnie przychodzenia z dziecmi,zobaczymy jak teraz będzie,mąż będzie w domu nie będę miała problemu.

Nie wiem czy przez tą szkołę ale strasznie mnie depresja jakaś łapie,zła jestem i wszystko mnie wkurza:no:.Trzeba się przestawić na inny plan dnia.

tak, kaszka z glutenem była, więc pewnie to zaszkodziło, postaram się znaleźć coś więcej na ten temat bo póki co nie rzuciło mi się w oczy nic o skutkach ubocznych, tak na start.
Ech, popołudniu ciemnozielona i wodnista kupa była :/ dostanie mały do picia marchewiankę i jagodziankę.

viltutti oby szybko przeszło,niech pije żeby się nie odwodnił.Tą kaszke nestle dawałaś?dziwne bo to delikatna dla niemowląt.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)
U mnie też noc jak zwykle, pobudek nawet nie liczę. Moje cycki nie wyrabiają. A karmienie w nocy wygląda tak, że mała trochę pociągnie i zasypia, a często ja razem z nią. Czyli tak jak było zaraz po powrocie do domu ze szpitala. Kapituluję i daję dzisiaj na noc butlę. Albo będzie lepiej albo nie, ale gorzej już być nie może.

Rano pobudka przed 7, a że leje deszcze to musiałam zapakować Kinię w samochód i odwieźć starszą do szkoły.
W końcu można podelektować się poranną ciszą w domu - do czasu aż mała wstanie z pierwszej drzemki ;-)
A wszystkim mamom i dzieciom zaczynającym przedszkole życzę powodzenia.

u nas nice podobne.

Witam z rana:)

Dziec moj spi wlasnie:) mama zjada sniadanie i bierze sie za sprzatanie.

Auliya no ja mysle ze mu przejdzie bo nie dosc ze dziamie o jedzenie co 2h to jeszcze jest strasznie marudny:( Zabki chyba mu dokuczaja chociaz ich wciaz niewidac:(

Viltutti no to Olo twardy zawodnik jak Julus Aguni:)

Dziewczyny jestem zalamana bo wlosy mi garsciami wychodza az mi sie zakola zrobily a ze nosze grzywke to dopiero wczoraj je zobaczylam:( Normalnie mam brak wlosow i tylko stercza takie nowo rosnace krotkie kikuty:( Musze cos kupic z suplementow bo wylysieje:(

mi wychodzily ok 3 miesiace i juz powoli przestaly

Ja z racji "trudnego" dziecka, zaniechałam jakiejkolwiek pielęgnacji włosów - cały czas kucyk, nawet w nocy i umyć 2 razy w tygodniu, bo nawet suszenie suszarką to luksus, więc ostatnio odkryłam że rosną mi nowe włosy i dodatkowo w miejscach gdzie ich nie miałam. Wcześniej po każdym myciu (codziennie) prostowałam szczególnie przy czole i dzięki temu porobiły mi się zakola, a teraz w tym miejscu mam kępy nowych włosów. Trochę śmiesznie to wygląda przy obecnej fryzurze, ale dobrze że rosną, bo wypada ich też sporo po ciąży.

Kurde, żyję dzisiaj w stresie... jak wcześniej pisałam, Olcio strzelił kupala o 4 rano, o 7 a później o 9 takiego całego pampka rzadkiej jajecznicy (sorki za opis) więc się wystraszyłam i dałam mu enterol - lek który dostaliśmy kiedyś od pediatry na wypadek biegunki. Nie pamiętałam dawkowania a na ulotce było mało precyzyjnie więc dałam mu saszetkę do mleka, które zaraz po wypiciu zwymiotował w bardzo spektakularny sposób... :-/ minęło już z 1,5h od tego czasu i niedawno dostał 60ml + 120ml mm i póki co zatrzymał to mleko dla siebie. Ale jak jeszcze odda to w podejrzany sposób to będziemy zmuszeni wybrać się do lekarza :zawstydzona/y:

I nie wiem co mu nie podpasowało, o ile rzyga podejrzewam że był przez lek, to ten nadmiar kup nie bardzo wiem po czym. Raczej nie po kaszce, może po kilku łyżeczkach śliwki ze słoiczka?

najwazniejsze zeby sie nie odwodnil.

EDYSIEK skoro nikomu nie przeszkadza to spoko,ale pani w zerówce zakazała oficjalnie przychodzenia z dziecmi,zobaczymy jak teraz będzie,mąż będzie w domu nie będę miała problemu.

Nie wiem czy przez tą szkołę ale strasznie mnie depresja jakaś łapie,zła jestem i wszystko mnie wkurza:no:.Trzeba się przestawić na inny plan dnia.

ale jaja, to masz nie przyjsc jesli nie masz z kim dziecka zostawic? nonsesns

Do góry