reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ewelinka ja gotuję pół łyżeczki kaszy manny (zwykła błyskawiczna) w około 50 ml wody. Potem dodaję to małej do deserku. '
Wychodzi dość rzadkie więc dzisiaj spróbuję dać trochę mniej wody.

Udało mi się wygrać małej kombinezon na allegro *BABY K*BOSKI biały zimowy kombinez*68-74*CUDO!! (4551046866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam nadzieję, że będzie dobry. Ale z wymiarów wychodzi, że jest nieco większy od jesiennego jaki mamy. Nie liczę, że całą zimę przenosi. Potem kupię jej drugi.

reklama
Edysia śliczny ten kombinezon :-)

Milenka
powodzenia na rehabilitacji ja jednak idę prywatnie na wizytę do dyplomowanego rehabilitanta (bo znalazłam kilka takich bez dokumentów - szok i przerażenie mnie ogarnęło :no:) bo ten co nas rehabilitował nie odbiera telefonu :angry::wściekła/y: i zobaczymy co powie czy trzeba dalej rehabilitować czy czekać do tego listopada i coś tam ćwiczyć w domku :-)

Edysiek piękny ten kombinezon:tak::tak: Ja niestety zraziłam się wszelakimi kombinezonami przy starszaku:baffled: I już zakupiłam kilka kurteczek polarkowych w lumpku +sztruksowa kurteczka, którą mam po starszym.

Edysiek, świetny kombinezon.
Gluten małemu zaczęłam podawać od zeszłego tygodnia. Tak poczytałam i pomyślałam, że ta biegunka to i przez ząbkowanie może być.

U nas w nocy 3 pobudki wrrrrr.

Nie wiem co jest ale Filip robi jedną kupę normalną a drugą od kilku dni dokładnie o 18:30 bardzo rzadka :( co to moze byc ?

Nadrobię Wasze wpisy dopiero wieczorem.

Viltutti biegunka faktycznie może być wynikiem ząbkowania, bo też o tym czytałam.
No i przypomniałaś mi o glutenie, a ja właśnie zastanawiam się jak go podać dziecku z nietolerancją laktozy, bo wszystkie kaszki bez laktozy są też bez glutenu :no:

Edysiek dobry pomysł z tym kombinezonem przez allegro, też muszę się porozglądać.

Evelinka gratuluję pierwszych ząbków.

My mieliśmy wczoraj pierwszą rehabilitację i Julek darł się przez równe 45 minut. Masakra, następnym razem idzie z nim tata. No ale pierwsze wrażenie mam pozytywne, bo kobieta była miła, kompetentna i wydaje mi się fachowa. W sumie jak patrzyłam jakie cuda wyczynia mi z dzieckiem to gdyby nie miała tylu dyplomów na ścianie, to bym go jej wyrwała i uciekła w te pędy.

Agunia ja wiem, ze Julek niezbyt sie garnie do rozszerzania diety, ale jesli by jednak jakis sloiczek stolerowal to w sa obiadki z kaszka manna i jest ostrzezenie, ze nie ma w nich skladnikow pochodzenia mlecznego. Olaf tez ma nietolerancje laktozy i takimi go faszeruje. Dzis np wcinal rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hipp, uwaga ... 190 gram :szok: W szoku jestem, ze moj niejadek tyle wrabal.

Humana kaszka bezmleczna HA/SL owsiana - Kaszki - Mleko modyfikowane, mleko następne ta kaszka jest bezlaktozowa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My dalej walczymy z biegunką... nie jest jakaś bardzo intensywna, ale nie jest jak być powinno. Wcina nifuroksazyd, smectę i probiotyk a do tego poję go marchwianką i karmię marchewką, kleikiem ryżowym i dostał kilka łyżeczek wywaru z jagód. Jak w ciągu dnia dzisiejszego nie dojdziemy do ładu to chyba jutro znowu lekarz.

własnie zabkowanie moze idzie? moj akurat dostal zatwardzenia na zabki, ale wiem ze biegunka jest czesto.

Witam :-)
Noc taka sobie, choć zamiast 5 były zaledwie 3 pobudki. Na razie będę jej dawać mm na noc i zobaczę. Może za jakiś czas zacznę zagęszczać kleikiem. Tylko wtedy chyba trzeba dać smoczek do kaszki?

Viltutti oby szybko Olusiowi przeszło.
Obstawiasz, że to przez gluten? A kiedy zaczęłaś mu podawać? Chodzi mi o to po jakim czasie nastąpiła reakcja.
Pytam, bo sama jako dziecko chorowałam na celiakię i boje się, żeby mała nie miała uczulenia na gluten. Ale starsza nie ma to mam nadzieję, że i ta nie będzie miała.

Ewelinka
gratuluję ząbka :-)
L-oka jedź i nawet się nie zastanawiaj :tak: Sama bym pojechała.

I mała obudziła się z porannej drzemki.

u nas dzisiaj tez 3 pobudki, normalnie wyspalamsie jak nigdy.

L-oka ale ci dobrze takie super wakacje Was czekają :-) będzie na pewno cudownie :-)

Viltutti powodzenia z kupką oby gorzej nie było tylko lepiej :-)

Truskawkowa, Marcia trzymajcie się dzielnie :-) jaka to jest radocha jak się w końcu zobaczy takiego kiełka hihi :-)

Aaaa no i wszystkim szkolnym mamusią powodzenia ! :-)

A ja właśnie zauważyłam że mamy już przebite dwa ząbki na dole :-) to ta dobra wiadomość, a zła że od nocy Zuźka ma taki katar że masakra :no: całe szczęście tylko katar, gorączki nie ma i trochę kaszelku ale to dlatego ze te gluty ją zatykają i wtedy kaszle :no: umówiłam ja dzisiaj do pediatry niech zobaczy czy tam nic się nie rozwija. Ale się cieszę z tych ząbków :-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-)

Dziewczyny mam pytanko w jaki sposób przygotowyjecie maluszkom kaszkę manną, czy gotujecie taką normalną na wodzie lub mleku czy taką dla maluchów np. Nestle, BoboVita ? czy np. podajecie jakoś z mlekiem modyfikowanym ? Ja przez to że Zuza nie może nic mlecznego gotuje na wodzie i dodaję łyżkę dziennie do obiadku. A czy mogę jakoś do tego mleka modyfikowanego bo przecież jego się nie gotuje :confused: Muszę zagęszczać małej mleko bo ulewa nadal i chciała bym już przestać dodawać Nutriton a zagęszczać właśnie albo kaszką albo kleikiem, ale ryżany jest dość gęsty i duży przez smoczek nie przejdzie a kukurydzianego jeszcze nie próbowałam :baffled: Jakaś zielona jestem w tym temacie czy mogły byście mi coś doradzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja podaje kaszke ryzowo- kukurydzianą bez glutenu, chyba bobovity, kaszka przed snem :) mam do tego smoczek specjalny do kaszki az ze Mlody lubi kaszke to wcia ja i smoczek nie jest tu zadnym problemem. Wydaje mi sie ze musisz sprawdzic co Zuzia lubi i co jej pasuje.

Ewelinka ja gotuję pół łyżeczki kaszy manny (zwykła błyskawiczna) w około 50 ml wody. Potem dodaję to małej do deserku. '
Wychodzi dość rzadkie więc dzisiaj spróbuję dać trochę mniej wody.

Udało mi się wygrać małej kombinezon na allegro *BABY K*BOSKI biały zimowy kombinez*68-74*CUDO!! (4551046866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam nadzieję, że będzie dobry. Ale z wymiarów wychodzi, że jest nieco większy od jesiennego jaki mamy. Nie liczę, że całą zimę przenosi. Potem kupię jej drugi.

super ten kombinezonik :) a jaki masz jesienny kombinezonik? taki cieplejszy pajac? bo my mam zimowy a o jesiennym nie pomyslalam :)

Kurde dziewczyny pszczola albo osa mnie ugryzla. Psikam takim aerozolem jak "Allertec", babka powiedziala w aptece ze moge po tym karmic piersia ale nie jestem pewna. Wiecie cos moze na ten temat?

Eelinko Kubus wcina kleik kukurydziany i normalnie przez smoczek tylko 3 lub 4 w zaleznosci jaki gesty zrobie. Ja kupuje Nestle bez glutenu na chwile obecna.

Przepraszam ze tylko Evelince odpisuje ale pisze z tableta i mnie ciska:/

Kubus po szczepieniu. Troche placzu bylo ale ogolnie radosny:) Wazy Szkrabik 7700g i mierzy 72cm

reklama
Do góry