reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Moj spi od zawsze sam. Co prawda odkad siedzimy na dzialce to spi w pokoju w ktorym przebywamy wiec jak zasnie to normalnie ogladamy tv, gadamy itp.

Katiusza dzieki za gratulacje ale jeszcze nie zasluzone do konca bo nadal zdarzaja sie wpadki. Czasem jest pol na pol w ciagu dnia. No i z kupa jest wielki problem bo za nic w swiecie nie chce robic na siedzaco. Ale z kupa nawet nie probuje jeszcze walczyc. Najpierw musimy wytrenowac sikanie. Ogolnie wola juz ze chce, zapomina sie tylko jak jest w towarzystwie innych dzieci i sie bawi, albo jak jest bardzo zmeczony. Ale jak wola ze chce to tez jest roznie bo czasem cuduje. Musze go rozebrac ale czasem mija troche czasu od zawolania do zrobienia. Ale wydaje mi sie ze to dlatego ze musi sobie wyrobic odruch kontroli zwieraczy. Wstrzymac chwile potrafi ale gorzej z zaczeciem sklania kiedy trzeba. No ale jestesmy na dobrej drodze.

Oczywiscie Ignas obudzil sie po pol godzinie, dojadl i poszedl spac. Ide sie wykapac i spac. Dobrej nocy.

reklama
Marcia ja brałam 74 na wyrost, bo moja dopiero wchodzi w 68, a nawet niektóre bluzeczki 62 są dobre, bo spodenki to nie. I w domu się zdziwiłam, że niektóre spodenki na 74 są dobre.
Najwidoczniej Pepco ma taką małą rozmiarówkę.
Truskawkowa super z tym przedszkolem, a godziny pewnie takie dlatego, że nie pracujesz. Zawsze plus taki, że możecie pospać.
Kroczek moja szybko zaczęła zjadać cały słoiczek to już nie dokarmiałam mleczkiem.
A posiłki u nas bardzo nieregularne, choć obiad z reguły około 12-13.
Dałam jej dzisiaj pół słoiczka banana i potem mleko to chyba zjadła za dużo, bo się jej zwróciło. Ale nie chcę jej na razie dawać całego słoika deserki, choć ona by zjadła.
A wy dajecie deserki jako osobny posiłek?

ja daje osobno, obiadek ok 12-13 a deserek ok 15-16.

Mój Kubuś zasypia sam i w zasadzie to mogłabym nie siedzieć z nim przy zasypianiu ale chcę po prostu by czuł, że ktoś jest przy nim:-) Śpi potem sam ale u nas w pokoju który jest pokojem przejściowym więc chodzimy normalnie. Filmy oglądamy w pokoju obok chociaż on lubi jak troszkę jest szumu:-)

Edysiek u nas póki co nie ma co mówić o osobnych deserkach bo to raptem kilka łyżeczek ale ...tak docelowo chcę by była to popołudniowa przekąska:tak:

My też uzupełniamy garderobę Filipa bo 68 to moze na max tydzień bedzie dobre.

Katjuszka - ja nie oglądam nic, jak siedzimy w domu to czasami włączam BabyTv, Filip słucha - oglądać mu absolutnie nie pozwalam :) no chyba, że chcę do WC a on płacze to tak na 2 minutki.

Właśnie, czy Wasze dzieci też jak dorwią kątem oka włączony TV to wpatrują się w niego jak zahipnotyzowani ? Wiem, że kolory i szybko zmieniający się obraz przyciąga uwagę, ale żeby aż tak u takiego malucha?

Mój niestety zasypia na rękach :/ próbowaliśmy to zmienić ale drze się aż sinieje. Nawet już na wpół śpiacego odkładalismy do łóżeczka - i się czujna bestia budzi z awanturą.

Ja daję ok 13-14 obiadek a o 17 deserek no i teraz myślę o rozszerzeniu o kaszke lub kleik ale to dopiero jutro się dowiem co jak dawać bo idziemy na szczepienie i podpytamy pediatry :-) wczoraj Zuzka skończyła 5 miesięcy i dziś próbowałam dac jej na obiadek cielecinka ale jej nie smakowalo :-/ My przy Zuzi nie siedzimy, wieczorem kapiemy, potem butelka, kładziemy do łóżeczka i zasypia :-) dobrej nocki, jutro dam znać jak tam po szczepieniu :-)

Mika ja nie mam wyboru i Ignas chcac nie chcac oglada tv bo wlaczam czasem Tymkowi bajki, a telewizor tutaj na dzialce mamy w naszym glownym pokoju gdzie spimy razem z malym. Przy Tymku probowalam walczyc zeby nie zerkal za duzo na tv ale teraz to juz nie dam rady.

Witam śodowo,

My też uzupełniamy garderobę Filipa bo 68 to moze na max tydzień bedzie dobre.

Katjuszka - ja nie oglądam nic, jak siedzimy w domu to czasami włączam BabyTv, Filip słucha - oglądać mu absolutnie nie pozwalam :) no chyba, że chcę do WC a on płacze to tak na 2 minutki.

Właśnie, czy Wasze dzieci też jak dorwią kątem oka włączony TV to wpatrują się w niego jak zahipnotyzowani ? Wiem, że kolory i szybko zmieniający się obraz przyciąga uwagę, ale żeby aż tak u takiego malucha?

Mój niestety zasypia na rękach :/ próbowaliśmy to zmienić ale drze się aż sinieje. Nawet już na wpół śpiacego odkładalismy do łóżeczka - i się czujna bestia budzi z awanturą.

u nas zainteresowanie tv jest bardzo duze. Jest to jeden z uspokajaczy działajacy prawie tak samo dobrze jak pierś, staramys ie go jednak nie wykorzystywać. Ale czasem jak juz nie ma rady to tv na 5 minut wlaczamy az osiagniemy odpowiedni spokój :)

Ja daję ok 13-14 obiadek a o 17 deserek no i teraz myślę o rozszerzeniu o kaszke lub kleik ale to dopiero jutro się dowiem co jak dawać bo idziemy na szczepienie i podpytamy pediatry :-) wczoraj Zuzka skończyła 5 miesięcy i dziś próbowałam dac jej na obiadek cielecinka ale jej nie smakowalo :-/ My przy Zuzi nie siedzimy, wieczorem kapiemy, potem butelka, kładziemy do łóżeczka i zasypia :-) dobrej nocki, jutro dam znać jak tam po szczepieniu :-)

super ze ju 5 miesiecy :) my kapiemy i po kapieli karmie - wtedy zazwyczaj odlatuje i odnosze do lozeczka.

U nas noc jak zwykle - pobudki co 2h, ale przynajmniej juz nie czesciej i nie ma placzu przez sen. To chyba byl jakis skok :) próbowałam czasem oszukiwac smoczkiem niestety to nie pomaga i trzeba karmic, moze Mlody rosnie i tyle potrzebuje.

U nas Olcio też jak wyczai tv to ogląda namiętnie. Byle nie bajki, bo na bajkach ryczy :D

My o 8 rano jemy kleik ryżowy na 30ml mm z dodatkiem kilku łyżeczek owoców (czasem tych ze słoiczkach, czasem jakichś znalezionych w domu :) później ok 13 dostaje obiadek, ale w sumie to zje tak ok 1/4 słoiczka, i czasem ok 18 troszkę owoców.

Nasze bobo zasypia samo w łóżeczku wieczorem, ale musi być absolutna cisza ewentualnie jakaś kołysanka z pozytywki albo śpiewanie. W ciągu dnia zasypia w wózku bez względu na poziom hałasu w otoczeniu.

Dzisiaj w nocy była pobudka o 23 i później o 3.30 a ok 5 przygarnęłam go do nas. Więc tą noc mogę uznać za naprawdę rewelacyjną, chociaż wczoraj w dzień naprawdę dał do wiwatu - cały dzień ryków, z powodu zębów bo już na dole ewidentnie coś się dzieje, a niestety żel nie przynosi ulgi na tyle żeby poprawił mu się nastrój.
Jak sobie pomyślę że dziecko ma 24 zęby...

Dzień dobry:-)

Znowu pada. Czy w Pl zawsze musi być skrajnie? Nie może być np chłodno i słonecznie? Ehh

Ja o zębach boje się myśleć. Juz teraz się slini i wszystko do buzi pakuje. Gryzaki są po prostu wyśmienite ;)

Moja tez uwielbia tv ale czytałam ze to bardzo niebezpieczne w rozwoju bo jak się dziecko nspatrzy to potem zabawki nie są interesujące..

reklama
Witam :-)
U nas pół nocy kręcenia, dopiero jak córcia z wielkim trudem zrobiła kupę to spała spokojnie. Widzę, że męczą ją te kupy i robi z wysiłkiem, nie daję jej już marchewki i daję jej jedzonko ułatwiające trawienie (na słoiczkach Hippa jest napisane - rozluźnia albo zestala). Do picia dostaje soczek zmieszany z wodą, a i tak ostatnio ma problemy.

Katjuszka moja zwykle wieczorem zasypia przy cycu, albo mąż kładzie ją sobie na klatę i tak zasypia. Odkładam ją do łóżeczka i śpi. W dzień zasypia w wózku, trzeba chwilę pochodzić i zasypia.

Telewizor też ogląda namiętnie, zwłaszcza na reklamach :-D Staram się, żeby nie patrzyła, ale nie zawsze się da, bo mamy telewizor tam gdzie ciągle siedzimy.

Do góry