reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam z rana. Na razie humor nieco lepszy niz wczoraj. Tylko pogoda do d... :-( Ignas wczoraj jak usnal to co chwila marudzil przez sen i poplakiwal wiec go wzielam do lozka bo meza nie ma. Ale jak spimy razem to on sie czesciej budzi, bo pociagnie sobie chwile cyca i usypia a za jakis czas mu sie przypomina ze chce jeszcze. Jak spi w lozeczku to bedzil sie ostatnio 4-4.30 zjadal i spal do 7-7.30. No ale u nas zeby na pewno ida bo paluchy caly czas w buzi i slinotok na maksa.

Ignas dostal na chrzciny zloty lancuszek z medalikiem i sztucce o ktorych ktoras z was pisala. Bardzo fajny prezent bo ladny i przydatny. Tymek tez takie dostal.

Madzikm jak Twoje samopoczucie i piersi? No i jak Emna toleruje ten nutramigen? Widzisz jakas poprawe? Tabletki na zatrzymanie laktacji sa skuteczne ale mozna sie po nich fatalnie czuc wiec jakdasz rade to probuj naturalnych sposobow.

reklama
MadzikM tak dla informacji :) otworzyłam wczoraj pierwsza puszkę nutramigenu lgg i jest o niebo smaczniejszy niż zwykły.. przynajmniej dla mnie ;) ale Małej tez raczej smakuje bo ładnie jadła po 130.. :) choć dziś na śniadanie juz tylko 70..

U nas dalej pada :/ o tej porze to my już dwa spacery zaliczamy a tu lipa.....i dziecko mi świruje.

Jutro szczepienie, po ostatnim nic się nie działo wiec mam nadzieję, że i teraz też tak będzie .

Humor mam taki sobie, pewnie przez tą pogodę.

Miłego popołudnia.

U nas też cały dzień pada. Jeszcze dałoby się to przeżyć gdyby nie było tak zimno :no: 15 stopni.
Kinia pół dnia przespała, pewnie odsypiała noc i ostatnie dni pełne wrażeń.

Mika trzymam kciuki za szczepienie.
My idziemy w czwartek. Potem spokój na 3 miesiące.
Ciekawa jestem ile urosła moja mała kluseczka :-)
Wczoraj nakupiłam jej trochę ciuszków w Pepco, rozmiar 68 jest na teraz, ale brałam większość 74. Okazało się, że niektóre spodenki na 74 są na Kinię dobre, ale bluzeczki na 74 dużo za duże. Nie wiem czy to oni mają taką dziwną rozmiarówkę czy córcia ma takie długie nogi :eek:

Katjuszka trzymam kciuki, żeby mleczko się sprawdziło.
Madzik Tobie również bardzo kibicuję przy odstawianiu cyca. Nie dość, że pewnie cycki chcą Ci eksplodować to jeszcze na pewno jest Ci ciężko psychicznie.

U nas na razie jeden posiłek mleczny zastąpiony obiadkiem. I miałam już powoli wprowadzać deserki, ale jakoś mi ciężko :baffled: Tak sobie myślę, że teraz deserki za chwilę kaszka i ile tego cycusia nam zostanie :rofl2:

Hej laseczki.
Wpadam tylko pochwalić się, że starszak dostał się do przedszkola na którym baaardzo mi zależało....tylko...na popołudniu :eek:Od 13 do 18:szok:
reszta później bo czasy brak:sorry2:

Hj kobitki:)

Wpadam na chwile bo Kuba spi:) Bardzo ma dzis spiacy dzien.

Katjuszka oby mleczko pasowalo:)

Madzikm co u Ciebie?

Truskawkowa jak to na popoludnie do przedszkola? No pierwsze slysze.

A ja stwierdzam, ze chyba strasznie nieporadnie rozszerzam ta diete bo Kubus jakos nie chce jesc wiekszych ilosci no i daje mu tez owocki wiec nie da sie zrobic z tego jednego stalego posilku:( Musze to jakos usystematyzowac bo godziny niby stale ale kurcze i tak mleko potem musze dac:( Moze jak zaznajomi sie ze smakami i zobacze ze nie jest uczulony to jakos zrobi sie z tego obiadek.

U nas też cały dzień pada. Jeszcze dałoby się to przeżyć gdyby nie było tak zimno :no: 15 stopni.
Kinia pół dnia przespała, pewnie odsypiała noc i ostatnie dni pełne wrażeń.

Mika trzymam kciuki za szczepienie.
My idziemy w czwartek. Potem spokój na 3 miesiące.
Ciekawa jestem ile urosła moja mała kluseczka :-)
Wczoraj nakupiłam jej trochę ciuszków w Pepco, rozmiar 68 jest na teraz, ale brałam większość 74. Okazało się, że niektóre spodenki na 74 są na Kinię dobre, ale bluzeczki na 74 dużo za duże. Nie wiem czy to oni mają taką dziwną rozmiarówkę czy córcia ma takie długie nogi :eek:

Katjuszka trzymam kciuki, żeby mleczko się sprawdziło.
Madzik Tobie również bardzo kibicuję przy odstawianiu cyca. Nie dość, że pewnie cycki chcą Ci eksplodować to jeszcze na pewno jest Ci ciężko psychicznie.

U nas na razie jeden posiłek mleczny zastąpiony obiadkiem. I miałam już powoli wprowadzać deserki, ale jakoś mi ciężko :baffled: Tak sobie myślę, że teraz deserki za chwilę kaszka i ile tego cycusia nam zostanie :rofl2:

u nas tez te rozmiary kazdy inny, ubranka na 80 nosi czesciowo juz, ale ogolnie to narzie 74. Tez zakupila wyprawke na zime i jesien, ale zamowilam rozmiar 80-86 i kilka sztuk 86-2 :) narazie jestesmy na 74, ale juz jest dosyc dopasowany, wiec wydaje mi sie ze jeszcze z 2-3 tygodnie i wskoczymy powoli w 80. takze na zime na bank bedzie 86, moze zachaczymy o 92.

u nas Mlody tez spi sporo jak taka pogoda..uff moge odsapnac w koncu.

Madzikm trzymam kciuki za odstawianie.

Strasznie duze te wasze dzieci. Ale pamietam ze z Tymkiem tez tak mialam ze szybko zmienial rozmiarowke i byl jednym z wiekszych sierpniowych dzieciaczkow. Ignas to taki sredniak. Nosi nadal 68 chociaz niektore sa juz ciasawe. 74 jest jeszcze troche luzne ale jestesmy tak na pograniczu.

U nas prawie caly dzien padalo i zimno wiec w poludnie pojechalismy do tesciow bo tam szwagierki dzieci siedza to sie chociaz Tymek nie nudzil. A Ignas pospal ladnie dwie godziny. Tymek nie spal w dzien to teraz juz padl. Ignas tez niby zasnal przy cycu ale u niego to pewnie taka scisnal i zaraz pobudka bedzie. Lece ogarnac chalupe bo mam taki syf ze az patrzec nie moge.

Marcia ja brałam 74 na wyrost, bo moja dopiero wchodzi w 68, a nawet niektóre bluzeczki 62 są dobre, bo spodenki to nie. I w domu się zdziwiłam, że niektóre spodenki na 74 są dobre.
Najwidoczniej Pepco ma taką małą rozmiarówkę.
Truskawkowa super z tym przedszkolem, a godziny pewnie takie dlatego, że nie pracujesz. Zawsze plus taki, że możecie pospać.
Kroczek moja szybko zaczęła zjadać cały słoiczek to już nie dokarmiałam mleczkiem.
A posiłki u nas bardzo nieregularne, choć obiad z reguły około 12-13.
Dałam jej dzisiaj pół słoiczka banana i potem mleko to chyba zjadła za dużo, bo się jej zwróciło. Ale nie chcę jej na razie dawać całego słoika deserki, choć ona by zjadła.
A wy dajecie deserki jako osobny posiłek?

reklama
Dziewczyny jak Wam wcina post to jak się da ponownie odpowiedz to pod okienkiem jest taka opcja recover auto saved content..i post wraca :) juz używałam,nawet na telefonie.

Przypomniałam sobie ze miałam pogratulować Marcii odpieluchowywania :) jak słyszę takie pomyślne wieści to zawsze mi się przypomina koleżanka z pracy która mając syna ponad 4 lata ciągle mówiła ze idzie pieluchy kupić...w końcu się nauczył nocnika ale...uwaga nocnik musiał stać w szafie...

Mój dziec chyba ma skok znowu bo cały dzień albo płacze albo śpi..a najlepsze ze ten placz przerywa udmiechami...w pewnym momencie naprawdę miałam dziś dość.. wzięłam ja z tymi pozostałościami kataru na spacer na mzawke bo mi się w domu pomysły skończyły co z nią robić.. w dodatku śpię z nią sama w pokoju bo męża rozłożyło jako trzeciego :( masakra..

Powiedzcie mi jedno-czy jak Wam dziecko zaśnie wieczorem to śpi samo? Bo moja przez to ciagle ruszenie się wybudza się jak jedno z nas przy niej nie siedzi... jak dziś pomyślałam że od czterech msc tak na zmianę z nią siedzimy to aż się zirytowalam.. co prawda siedzę na forum lub necie lub czytam na kindlu ale ile można... marzy mi się film.. lub serial.. oglądacie coś w ogóle przy dzieciaczkach?

Do góry