reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzien dobry

U nas Wszysko ok. Nocka niby w porządku, Mały śpi tylko ja jakoś się często wybudzałam. Pogoda dzisiaj okropna, pada....wiec pewnie w domu będziemy urzędować. Mamy tu jakieś święto wiec mąż w domu - zawsze to weselej.

Dziewczyny współczuje Wam problemów z Dzieciakami. Mojemu jak tylko zaczęłam dawać mm to cały czas wcina to samo.

Moje dziecko dostało z okazji chrztu : złoty medalik, krzesełko do karmienia, Biblie dla dzieci, zabawki i kasę.

Na zamkniętym pozniej wstawie zdjęcie jaki super prezent/pamiątkę dostał Filip od mojej przyjaciółki w Polsce na powitanie :)

AGMAA - moze uda sie odzyskać te zdjecia. Filip juz nawet sam usiadł parę razy ale też z nim walczę bo wydaje mi się to zdecydowanie za wcześnie.

Evelinkaaa - mam to samo - nie śpi źle, śpi jeszcze gorzej :)

Marcia - głowa do góry :)

reklama
Agma - kojarzę że większość tutejszych dzieci rwie się do siadania :-) a w komputerze padł Ci dysk twardy? Bo jeśli nie to można spróbować odzyskać dane.

Marcia - trzymaj się !

Marcia trzymaj się !

Katjuszka taki Zuza dostała smoczek tylko miś ma różowy kamień :-)

images.jpg

Miłego wieczorka dziewczyny :-)

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 82
Mama ja nie dostalam jeszcze okresu ale jakoś za nim nie tęsknię ;)
Zepsuł mi się komputer, straciłam wszystkie zdjęcia moje to moje ale Szymonka ... i jestem tak wściekła, że cały czas bym ryczała ale wydzierala się na wszystkich:wściekła/y:

Ale zmieniając temat. Wasze pociechy też już wyrywają się do siedzenia? Mój synek łapie mnie za palce i sam się podnosi a jak chcę go odłożyć to walczy i się ze mną siłuje. Nie wiem czy nie jest za Malutki na takie siadanie... nie chcę zrobić mu krzywdy

Agmaa mój Kubuś rwie sie do siadania. Pytalam pediatry 2 tyg temu to po sprawdzeniu samemu jak mu to idzie stwierdzila ze moge z nim cwiczyc podnoszenie za palce i ewentualnie sadzac z oparciem o moje cialo ale bron Boze na dlugo lub podpartego tylko np poduszkami

Madzik wspolczuje odstawiania, mam nadzieje ze gladko pojdzie...

My z krzeselkiem postawilismy na razie na mega prostote i czeka na nas Antilop z Ikeii, dorwany za cale 19zl w promocji :) Jesli sie nie sprawdzi trafi do dziadkow.

Oskar do siadania sie jeszcze nie pali, jedynie spina mocno miesnie brzucha i unosi glowke i ramiona kiedy lezy na pleckach.

Syn mnie wczoraj zestresowal bo wieczorem wyskoczyl mu stan podgoraczkowy 37.7, po godzinie zaczelo spadac i od rana ma 36.2. Na 99% to zabkowanie, ale i tak sie niezle zestresowalam bo jestesmy aktualnie na kompletnym odludziu.

Dobrze że na strachu się skończyło:)

Nie odpisze Wam bo mam taki dzien ze albo bym kogos zabila albo ryczala. Maz znowu wyjechal na tydzien, dzieci nie chca wspolpracowac i wszystko mi sie wali..Jestem wsciekla, zalamana i ogolnie do d... Moze do wieczora mi przejdzie.

Marcia oby Ci przeszlo szybko:)

Evelinka sliczny smoczek

A mój Kubus dzis odsypia weekend bo spal od 12 do prawie 16 i teraz tez juz spi:)

witam.
Nie odniosę się do Waszych wpisów bo net mi się strasznie muli i co chwilę mnie wywali-czyżby się na mnie obraził:confused2:

Któraś pisała o krzesełkach do karmienia(nie sprawdzę, bo mnie wywali:wściekła/y::wściekła/y:) ja przy starszaku miałam zwykłe drewniane i teraz też takie kupiliśmy. Sprawdziło się w 100% i do dziś Igor siedzi na nim przy stole w kuchni.

Kroczku chyba Ty pisałaś, że Kubuś nie chce jeść słoiczkowego jedzenia. Otóż Junior Bobowity jeść nie chciał, naszej ekologicznej marchewki też nie ale.....Gerberki już tak:tak::tak: Aksamitna konsystencja do tego w składzie kleik kukurydziany i aż mlaskał jak jadł:-D:-D:-D

Więcej napisze jak internet wróci na swój tor:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

My fotelik mamy taki: Peg Perego Siesta
Póki co sadzamy go i się w nim bawi, po 5 września bedzie jedzonko.
Cena dla mnie kosmiczna, jakby to nie był prezent to nigdy bym takiego nie kupiła, owszem bardzo praktyczny, wygodny i poręczny ale ...

Marcia - spokojnej nocki !!

Evelinkaaa - smoczek rewelacyjny !!

Witam przy okazji pobudki na karmienie :)

Katiujszka Paweł po urodzeniu w szpitalu był dokarmiany bebilonem HA ponieważ uznali że skoro Ola miała nietolerancję laktozy to Paweł też może mieć, później był karmiony piersią i miał wysypkę, bóle brzuszka i zatkany nos (gęsty katar i chrzakanie) laryngolog stwierdziła że to alergiczne, mimo mojego wyeliminowania z diety mleka. Pediatra sam po wizycie u laryngologa zaproponowała to mleko i nawet dostaliśmy pierwszą puszkę od niej na wypróbowanie, mówiła że jest to mleczko dużo lepsze niż nutramigen, faktycznie po nim Pawłowi przeszły wszystkie alergiczne objawy. W maju przeprowadziliśmy się do Świnoujścia i miałam na początku trochę problemów z uzyskaniem recepty od nowego pediatry, nawet raz wpisał mi na 100%(4 puszki czyli 600 zł!!!)ale dostał zaświadczenie od poprzedniego pediatry i dał skierowanie do gastroenerologa dziecięcego i wypisuje. Lekarze boją się kontroli bo np. Paweł na miesiąc zjada ok. 10 puszek a jednak trochę kasy idzie z nfz.

ta nasza słuzba zdrowia.. az plakac sie chce jak lekarz sie czai jakby tu oszczedzic na zdrowiu takiego Malucha, a przeciez kasa z nieba nie leci i skoro lek jest refundowany to nie powinni sie tak martwic. A mamie zawsze latwiej w budzecie :)

Madzikm ja dostalam tabletki na zatrzymanie laktacji jak konczylamkarmic 2ego bo nie szło za nic cyckow zasuszyc ale przytylam przez nie uwga az 20 kg i dwa lata to gubilam wiec nie polecam . Staraj sie jak dziewczyny mowia pic ta szalwie i sciagac tylko dla ulgi pewnie Ci sie to wysuszanie wydluzy w czasie ale warto.
Strasznie mi przykro z powodu tych niedomagan Waszych maluchow mam nadz, ze wsio się ulozy i zdrowie bedzie dopisywalo.
Ja sie wyzbylam wiekszosci pieniedzy na "darmowe" szkoly moich synow i wspieram ich teraz dniem i noca przed stresem jaki sie im udzielil z powodu nowych placowek.
Śmierc sasiadki tez mi jakos uzmyslowila ze zawsze mozna dac z siebie wiecej i jednak szanowac kazda chwile. Wygonic mi lenia z siebie jest niezwykle trudno.
Czy jest jeszcze jakas mama ktora po porodzie nie dostala okresu????

nie dostalam, i nie tesknie. Lekarz mowil ze ronie to bywa, moge dostac równie dobrze okres do pol roku po odstawieniu od piersi.

Madzik wspolczuje odstawiania, mam nadzieje ze gladko pojdzie...

My z krzeselkiem postawilismy na razie na mega prostote i czeka na nas Antilop z Ikeii, dorwany za cale 19zl w promocji :) Jesli sie nie sprawdzi trafi do dziadkow.

Oskar do siadania sie jeszcze nie pali, jedynie spina mocno miesnie brzucha i unosi glowke i ramiona kiedy lezy na pleckach.

Syn mnie wczoraj zestresowal bo wieczorem wyskoczyl mu stan podgoraczkowy 37.7, po godzinie zaczelo spadac i od rana ma 36.2. Na 99% to zabkowanie, ale i tak sie niezle zestresowalam bo jestesmy aktualnie na kompletnym odludziu.

trzymam kciuki za zabki :)

Nie odpisze Wam bo mam taki dzien ze albo bym kogos zabila albo ryczala. Maz znowu wyjechal na tydzien, dzieci nie chca wspolpracowac i wszystko mi sie wali..Jestem wsciekla, zalamana i ogolnie do d... Moze do wieczora mi przejdzie.

jutro bedzie lepiej.. a wlasciwie juz dzisiaj :)

Marcia trzymaj się !

Katjuszka taki Zuza dostała smoczek tylko miś ma różowy kamień :-)

Zobacz załącznik 640464

Miłego wieczorka dziewczyny :-)

super smokas. My jestesmy wlasnie przed chrzcinami, ale znajac moja rodzine to pewnie wszystko bedie praktyczne, choc nie powim - z lozeczka turystycznego sie ciesze, a wiem ze takowe dostaniemy :)

U nas poniedzialek ak soie, calyw biegu, Mlody zdezorientowany ale za to troche nam pospal. Teraz sie najadl ale poplakuje co chwilke wiec czekam az n dobre zasnie. Buziaki i milego dnia!

Witam :-)
My wczoraj wróciliśmy do domku. Byłam u rodziców, raz że obiecałam starszej że pójdę z nią na koncert Ewy Farny, a dwa że trzeba było się odstresować po ostatnich dniach.

Jak Kinga u rodziców spała pięknie i budziła się 2 razy w nocy to dzisiaj nie wiem ile pobudek było, ale ze 4 na pewno. Teraz też jakaś marudna i nie wiem czy się nie wyspała czy może ząbki. Ale jak zaglądam w paszczę to tam nic nie widzę :eek:

reklama
Hej
Agmaa no dokładnie to samo mam jak kładę syna to awantura, że chce siedzieć ale myślę,że póki sam nie siądzie nie ma co go przyzwyczajać a tak to chyba mu się nic nie stanie.
Marcia tylko spok. może Cię uratwać tak więc wspieram mentalnie.
a co do zdjęć przydażyła mi się taka sytuacja dwukrotnie. Raz spalił mi się komp to następnym razem wszystkie zdjęcia jakie miałam wypaliłam na płycie, która po latach nie ma zamiaru się odtworzyć a szkoda bo tam została resztka zdjęć z moimi starszymi dziećmi jak były słodziutkimi maluchami. Teraz mam następne zdjęcia na przenośnym dysku ale chyba powinnam je wywołać bo nie mam zaufania do postepu technicznego.

Do góry