reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madzikm laktacji nie da się z dnia na dzień zakończyć. Tak jak dziewczyny napisały. Odciąga mleko do poczucia ulgi, nie w nadmiarze. Pij szałwię mimo wszystko. Ja na wypalenia pokarmu dostałam w PL bromergon (chyba tak się nazywał), ale po nim miałam jazdy typu kołatanie serca i słabo mi się robiło. Jak synek sam się odstawił to właśnie lekkie odciąganie pomogło i szałwia.
Mój synek miał bebilon pepti, jak podejrzewano skazę, ale nie wiem, czy u was jest. Ponoć łagodniejszy smak ma niż nutramigen.

krzesełko mamy takie: PRAKTYCZNE KRZESEŁKO stolik do karmienia KIDSPLAY (4506680894) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. granatowe tylko nie pamiętam czy mamy tę wkładkę, czy nie.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie karmienia. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Katiujszka A to mleko to czasem nie Neocate lcp? Paweł jest na tym mleku i normalnie pediatra wypisuje receptę, faktycznie bez refundacji puszka kosztuje ok 154 zł, ale z receptą jest 3,20. Pierwszą wizytę u gastroenerologa dziecięcego mamy na 02.02.2015.

Ostatnia edycja:
Milla tak dokładnie, to to mleko. I sprawdziłam faktycznie ona są na ryczalt. A czemu synek je dostaje? Co mu było i przede wszystkim czy jest lepiej? Ja byłam u gastrolog prywatnie bo mi na pakiet przysługiwało..

Katiujszka Paweł po urodzeniu w szpitalu był dokarmiany bebilonem HA ponieważ uznali że skoro Ola miała nietolerancję laktozy to Paweł też może mieć, później był karmiony piersią i miał wysypkę, bóle brzuszka i zatkany nos (gęsty katar i chrzakanie) laryngolog stwierdziła że to alergiczne, mimo mojego wyeliminowania z diety mleka. Pediatra sam po wizycie u laryngologa zaproponowała to mleko i nawet dostaliśmy pierwszą puszkę od niej na wypróbowanie, mówiła że jest to mleczko dużo lepsze niż nutramigen, faktycznie po nim Pawłowi przeszły wszystkie alergiczne objawy. W maju przeprowadziliśmy się do Świnoujścia i miałam na początku trochę problemów z uzyskaniem recepty od nowego pediatry, nawet raz wpisał mi na 100%(4 puszki czyli 600 zł!!!)ale dostał zaświadczenie od poprzedniego pediatry i dał skierowanie do gastroenerologa dziecięcego i wypisuje. Lekarze boją się kontroli bo np. Paweł na miesiąc zjada ok. 10 puszek a jednak trochę kasy idzie z nfz.

Madzikm ja dostalam tabletki na zatrzymanie laktacji jak konczylamkarmic 2ego bo nie szło za nic cyckow zasuszyc ale przytylam przez nie uwga az 20 kg i dwa lata to gubilam wiec nie polecam . Staraj sie jak dziewczyny mowia pic ta szalwie i sciagac tylko dla ulgi pewnie Ci sie to wysuszanie wydluzy w czasie ale warto.
Strasznie mi przykro z powodu tych niedomagan Waszych maluchow mam nadz, ze wsio się ulozy i zdrowie bedzie dopisywalo.
Ja sie wyzbylam wiekszosci pieniedzy na "darmowe" szkoly moich synow i wspieram ich teraz dniem i noca przed stresem jaki sie im udzielil z powodu nowych placowek.
Śmierc sasiadki tez mi jakos uzmyslowila ze zawsze mozna dac z siebie wiecej i jednak szanowac kazda chwile. Wygonic mi lenia z siebie jest niezwykle trudno.
Czy jest jeszcze jakas mama ktora po porodzie nie dostala okresu????

Mama ja nie dostalam jeszcze okresu ale jakoś za nim nie tęsknię ;)
Zepsuł mi się komputer, straciłam wszystkie zdjęcia moje to moje ale Szymonka ... i jestem tak wściekła, że cały czas bym ryczała ale wydzierala się na wszystkich:wściekła/y:

Ale zmieniając temat. Wasze pociechy też już wyrywają się do siedzenia? Mój synek łapie mnie za palce i sam się podnosi a jak chcę go odłożyć to walczy i się ze mną siłuje. Nie wiem czy nie jest za Malutki na takie siadanie... nie chcę zrobić mu krzywdy

Katjuszka, Milenka super jest ten smoczeka, wieczorem zrobie zdjęcie i wstawie :-)

A Moja Zuzia dopiero się budzi :szok::szok::szok::szok: ona sobie smacznie śpi a matka chodzi zdenerwowana co się dzieję :dry: ahhh nie śpi źle śpi to się martwię czy ok jest MASAKRA :-)

Madzik wspolczuje odstawiania, mam nadzieje ze gladko pojdzie...

My z krzeselkiem postawilismy na razie na mega prostote i czeka na nas Antilop z Ikeii, dorwany za cale 19zl w promocji :) Jesli sie nie sprawdzi trafi do dziadkow.

Oskar do siadania sie jeszcze nie pali, jedynie spina mocno miesnie brzucha i unosi glowke i ramiona kiedy lezy na pleckach.

Syn mnie wczoraj zestresowal bo wieczorem wyskoczyl mu stan podgoraczkowy 37.7, po godzinie zaczelo spadac i od rana ma 36.2. Na 99% to zabkowanie, ale i tak sie niezle zestresowalam bo jestesmy aktualnie na kompletnym odludziu.

Dziewczyny popieram smoczek na chrzest super pamiątka, wprawdzie Pawła chrzciny przed nami, ale Ola na swój chrzest dostała taki smoczek, grzechotką również pamiątkową z tabliczkę i jej zdjęciem, złote kolczyki(które niestety ostatnio zgubiła), zawieszke z kolczykami, lancuszek z medalikiem, bransoletkę i kasę. Fajny też dostała od chrzesnej prezent na roczek sztućce dziecięce ale juz metalowe i na każdym jest grawerka. Teraz tylko tymi sztuccami się posługuje.

reklama
Nie odpisze Wam bo mam taki dzien ze albo bym kogos zabila albo ryczala. Maz znowu wyjechal na tydzien, dzieci nie chca wspolpracowac i wszystko mi sie wali..Jestem wsciekla, zalamana i ogolnie do d... Moze do wieczora mi przejdzie.

Do góry