reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka moj ssie dlugo bo potrafi ok 20 minut jesc. Chociaz w dzien ostatnio nie moze sie skupic i co chwila sie rozglada i wtedy je krocej ale wlasnie czesciej. Dopiero wieczorem jak starszy brat idzie spac to maly nadrabia i ciagnie pieknie.

reklama
Agunia a next? Oni mają też fajne ubranka w małych rozmiarach.

Odniosę się do wszystkich, bo nie pamiętam, co komu ;)
Moja buciki nosi, ale wiadomo, jakie są te buciki dla niemowlaka :) Ja mam dziwne wrażenie, jak ona bucików nie ma, że jej czegoś brakuje ;)
Łyżeczkę mamy z canpola taką:
Produkty - Canpol fajna, bo zmienia kolor jak jedzenie za gorące.
Co do kołderki to mam po synku, ale Młoda śpi jeszcze pod kocykiem. Teraz ma pajaca i cieplejszy kocyk. Śpiworek mam, ale zastanawiam się jak ona na niego zareaguje, bo syn nie lubił.
Moja z jedzeniem jakoś nie szaleje, ale dziś zjadła dość sporo zupki jarzynowej i zadowolona z siebie była :) Karmię ją w leżaczku na pół siedzącą, ale muszę krzesełko do karmienia przynieść, a mamy w nim regulowane oparcie. Poza tym mniej prania będzie, bo leżaczek brudzi łapkami.

mamy cycowe mam pytanie: jak długo wasze dzieci ssą pierś i jak często się jej domagają? Moja ssie dosłownie 5 minut, a jadłaby co 1,5 godziny. Muszę przyznać, że to męczące jest. Noce nawet ok. Pierwsza pobudka jest ok. 24, a później różnie z tym jest. Staram się, by to jedzenie w nocy nadrobiła, bo wtedy ssie intensywniej (prawie jak odkurzacz).

u nas tez czeste pobudki w nocy - co 2-3h a w dzien roznie, czasem uda sie wytrzymac te 3h ale zazwyczaj to jest max 2h. Je od ok 5 min do 30 minut, czasem poprostu chce mu sie pic :)

Ja karmię Olcia w krzesełku do karmienia, bo mam takie z wychylanym oparciem, chociaż i w normalnej siedzącej dałoby radę :) A łyżeczki mam z rossmana taki zestaw bodajże 6 w różnych kolorach i są spoczko.

I zaopatrzyliśmy się w fotelik samochodowy w przedziale 9-36kg, skusiliśmy się na taki kiddy guardianfix pro 2:  kiddy, jak mały będzie sam siedział to przerzucimy się :)

Ja Olafa przestalam dokarmiac przedwczoraj na spaniu i efekt taki ze mi sie budzi o 2 w nocy :) Wiec poki mu sie to nie ureguluje tez mam niestety pobudke :baffled: Nastepne budzonko po 6. Pobawil sie do 7:45 i wlasnie padl. Aaaa wreszcie moge wlac w siebie kawe :-):-):-)

Agunia - nie chce cie martwic ale sa takie dzieci ze jak zakosztuja mleczka z cyca to innego nie wypiją, mój starszy synek taki był, nigdy nie wypił MM ani z butelki ze smoczkiem. Ja jak chciałam gdzies wyjść to odciągałam mu mleczko i po 6 mies jak nauczył sie pic z kubeczka niekapka to tylko tak wypił. A co do innego jedzenia oprócz cyca to do roku nic nie zjadł, pluł wszystkim.
Może na początku jak wrócisz do pracy to odciągaj swoje i zostawiaj w lodówce w domu. No i plu jeszcze mam karmiących ze w pracy przysługuje 2 x po 30 min przerwy na odciaganie albo poprostu dziewczyny wczesniej o godz wychodza do domu:-)

Ja też wyciągnełam cienka kołderke i przykrywam małego ale on non stop rozkopuje sie, pomimo ze śpimy przy otwartym oknie i juz chłodno sie robi.

Mój cyca ciągnie tez krótko, tak ok 5-10 min ale za to czesto , jak jestesmy w domu to co 1 godz. W dzień prawie mi nie śpi, tak max 10 min drzemki. a w nocy pobudki co 1,5 - 2 godz. Wiec rano nie mam problemu wstac bo i tak prawie nie śpię.:-)

Tak czytam co juz wasze dzieci jedza ze chyba tez kupie jakis słoiczek i spróbuje dac małemu, zobacze czy posmakuje czy bedzie taki jak brat i tylko cyc.

Edysiek - gratuluje wygranej, pieknie napisane:-)

A u nas rehabilitacja czyni cuda :-) młody widac odrazu żywszy sie zrobił, robi coraz wiecej postepów a mnie to cieszy jakbym wygrana w totka:-)

Witam sie z rana. U nas dzisiaj jedna pobudka o 2 ale za to obudzila siena calego przed 7 teraz odsypia;-)
Ja po krzeselko do karmienia jade w sobote upatrzylam sobie takie wlasnie z regulowanych oparciem takze mysle ze bedzie ok.
Fotelik taki siedzacy tez mamy z odzysku i na szczescie jest taki ze mozna go zrobic na pol lezaca,ale poki co jeszcze nosidelko jest ok:tak:
ide prasowac dopoki mam chwile.

Moje dziecko dziś bardzo niespokojnie spało:( Co chwila się kręcił i wybudzał. Mam nadzieję, że to nie wina jabłuszka tylko zmiana pogody. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ja póki co karmię go w leżaczku na półleżąco ale musimy na szybko zakupić krzesełko bo leżaczek jest niestety już lekko przymały:)

Zaprenumerowałam sobie pisemko Mamo to ja bo uważam, że z tych wszystkich gazet o dzieciach ta jest najrozsądniejsza:)

Viltutti bardzo fajny fotelik. Zapewne też jeszcze z miesiąc czy dwa i będę musiała zmienić ten nasz bo bedzie za krotki.

Wiecie co w tej ksiazce Pierwszy rok z zycia dziecka jest napisane ze pięciomiesieczne dziecko moze juz samodzielnie siedziec a nawet stawac przy np meblu:szok: No to chyba troszke na wyrost. A w ogole mimo ze mam wydanie uaktualnione to strasznie do tylu jest ta ksiazka i chyba tych kolejnych czesci juz nie kupie:/

reklama
Moje dziecko dziś bardzo niespokojnie spało:( Co chwila się kręcił i wybudzał. Mam nadzieję, że to nie wina jabłuszka tylko zmiana pogody. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ja póki co karmię go w leżaczku na półleżąco ale musimy na szybko zakupić krzesełko bo leżaczek jest niestety już lekko przymały:)

Zaprenumerowałam sobie pisemko Mamo to ja bo uważam, że z tych wszystkich gazet o dzieciach ta jest najrozsądniejsza:)

Viltutti bardzo fajny fotelik. Zapewne też jeszcze z miesiąc czy dwa i będę musiała zmienić ten nasz bo bedzie za krotki.

Wiecie co w tej ksiazce Pierwszy rok z zycia dziecka jest napisane ze pięciomiesieczne dziecko moze juz samodzielnie siedziec a nawet stawac przy np meblu:szok: No to chyba troszke na wyrost. A w ogole mimo ze mam wydanie uaktualnione to strasznie do tylu jest ta ksiazka i chyba tych kolejnych czesci juz nie kupie:/

Do góry