reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek moja też ciągle śpi pod grubym kocykiem, ale rozważam już korzystanie z kołderki.
Dla małych wiercipiętów najlepiej sprawdza się śpiworek, większość jest na tyle szeroka że nie krępuje ruchów dziecka i może ruszać nóżkami. Gdzieś czytałam, że kołdra malucha powinna być na tyle mała żeby nie sięgała mu więcej niż do paszek, a najlepiej to dolne rogi zahaczyć o materac tak, żeby malec nie założył jej sobie w nocy na głowę. Nie wiem jak to ma wyglądać w praktyce.

Buciki mamy materiałowe, bardziej do ozdoby ;-) Na jesień też chcę kupić jakieś materiałowe pełniejsze butki. Jeszcze zanim będzie na tyle zimno, żeby pakować małą do kombinezonu.

reklama
Vica - Viltutti podsumowała wszystko w kilku dobrych słowach. Nic dodać, nic ująć.

Edysiek gratuluję wygranej. I muszę pochwalić, że bardzo ładnie wyszłyście na zdjęciu :tak:

Kroczek Julek nie rozkopuje mi kołdry więc nie martwi mnie to wcale. A bucików nie zakładam, bo te które mu kupiłam będąc jeszcze w ciąży są za duże.

Mika ładnie sobie potestowałaś :-)

Niunia gratuluję udanej wyprawy spacerówką. U nas wózek w każdym wydaniu jest w dalszym ciągu beee.

Nasza noc była dzisiaj koszmarna. Ja znowu miałam nocną gorączkę, a Julek budził się 5 razy na cycka i za nic nie chciał zasnąć bez niego. Do tego rano mąż próbował podać mu mm, więc Julek pobawił się smoczkiem, ale wszystko co mu wpadło do dzioba zaraz wypluwał. Zastanawiam się nawet czy te moje gorączki nie są efektem stresu, bo jakby nie było za dwa tygodnie wracam do pracy, a Młody ciągle nic oprócz cycka nie rusza :no:

Aaaaaaa, no i po trzech dniach poszukiwania ubrania do chrztu nadal nic nie mam, bo w sztywny garnitur nie chcę Julka wciskać, a cała reszta jest na niego za duża. Wczorajsze kilkugodzinne krążenie po mieście przyniosło taki skutek, że mamy muszkę. Dzisiaj dalsza część powtórki z rozrywki :wściekła/y:

U nas noc jak zawsze... czyli 5 pobudek a o 4 ułaskawianie małego zeby jeszcze pospał. I tak jest zawsze.

Olcio od wielkiego dzwonu chadza w bucikach ale sluza one bardziej jako przycisk do skarpet, ktore mu sie wcale nog nie trzymaja. Na zime planuje kupic kombinezon ze stopkami i po problemie. A na jesien jakies trampeczki.

W upalu maly spal tylko w pajacu bez przykrycia, teraz zrobily sie momentalnie chlodne noce wiec zakladam mu kaftanik i spiworek takiej sredniej grubosci. Na zime mam koc minky taki cieply i mily i kolderke.
Dla mnie pomysł ze dziecko może udusic sie pod koldrą jest absurdalny bo przeciez nie jest ona szczelna, wiec zeby nie wiem jak nia ryjek przezucil to tlen bedzie miał, a poza tym nasze dzieciaki to nie niemowleta wiec potrafia zareagowac w razie niedogody :)

Witam,

Czesc dziewczyny:)

Właśnie ja mam pytanie odnośnie pościeli. Kołderkę mam taka sporawa i jest z nowosci troszke sztywnawa i boje sie czy Kubus sie pod nia nie zsunie i nie udusi:( Wy nie macie takich obaw? Teraz spi pod duzym kocem takim grubym ale wiem ze lada moment bede musiala go polozyc pod kolderka i lek we mnie wielki bo on sie potrafi bardzo przemieszczac

No i druga sprawa to czy zakladacie juz dzieciom buciki zeby nie marzly im stopki bo ja nie wiem Kubus chyba na podbiciu ma wysoko jak moj maz i nie moge mu zadnego bucika wcisnac a mocno wciskac tez nie chce zeby mu nic nie polamac:-(

Edysiek gratuluje wygranej:)

Co do spania to mojemu tez cos sie poprzestawialo i zamiast wstawac o 5-6 jak do tej pory to budzi sie o 4:/ Tyle dobrego ze zje flache i spi dalej:)

Dzis wprowadzamy jabluszko moze pojdzie lepiej niz z marchewka:tak:

Milego dnia dziewczyny

powodzenia z jabluszkiem :)

co do spania to my uzywamy narazie duzego kombinezonu bo Mlody sie rozkopuje i spaceruje po lozeczku, ale nie obawialabym sie kołderki. Mamy kolderke tez ale bedziemy stosowac jak wyrosnie z kombinezonu.

a buciki to ortopeda kazal odstawic jak najdalej, tylko jako ozdobe do zdjec zakladac :) wiec tak jak dziewczyny wczesniej pisaly - grube skarpetki, ombinezon zimowy ze stopami lub materialowe wygodne buciki :)

Vica - Viltutti podsumowała wszystko w kilku dobrych słowach. Nic dodać, nic ująć.

Edysiek gratuluję wygranej. I muszę pochwalić, że bardzo ładnie wyszłyście na zdjęciu :tak:

Kroczek Julek nie rozkopuje mi kołdry więc nie martwi mnie to wcale. A bucików nie zakładam, bo te które mu kupiłam będąc jeszcze w ciąży są za duże.

Mika ładnie sobie potestowałaś :-)

Niunia gratuluję udanej wyprawy spacerówką. U nas wózek w każdym wydaniu jest w dalszym ciągu beee.

Nasza noc była dzisiaj koszmarna. Ja znowu miałam nocną gorączkę, a Julek budził się 5 razy na cycka i za nic nie chciał zasnąć bez niego. Do tego rano mąż próbował podać mu mm, więc Julek pobawił się smoczkiem, ale wszystko co mu wpadło do dzioba zaraz wypluwał. Zastanawiam się nawet czy te moje gorączki nie są efektem stresu, bo jakby nie było za dwa tygodnie wracam do pracy, a Młody ciągle nic oprócz cycka nie rusza :no:

wspolczuje nocy.

Aaaaaaa, no i po trzech dniach poszukiwania ubrania do chrztu nadal nic nie mam, bo w sztywny garnitur nie chcę Julka wciskać, a cała reszta jest na niego za duża. Wczorajsze kilkugodzinne krążenie po mieście przyniosło taki skutek, że mamy muszkę. Dzisiaj dalsza część powtórki z rozrywki :wściekła/y:

a patrzyłaś w Croccodillo? ja tam chyba cos wybiore bo maja fajne ubranka wyjsciowe i nie takie sztywne.

U nas noc koszmarna, od 3-6 nie spalam bo Mlody co chwile sie budzil. Teraz chwile odespalam ale juz zrobił pobudke i Matka musiala wstac.

Witajcie

U nas nocka ok. Pobudka o 5, flacha i spał do 7:30 wiec jestem wypoczęta. Słoneczko pięknie świeci wiec znów większość czasu bedziemy na zewnątrz. Dzisiaj na obiad zupa kalafiorowa i reszta mięsa z wczoraj.

Jednak po Waszych radach bede Filipa przykrywać kołderką.

Kroczek - Jeśli chodzi o butki to miałam adidaski, które ubrał tylko raz :D źle sie zakładały. Teraz mam materiałowe trampki.....myślałam, że bedą na wiosnę dobre a tu zonk, juz dwa razy mu ubrałam. Zakładają się super,wiec ja jestem zadowolona i Filip nie protestuje.

Zuzanka - dopiero na zdjęciach widać jak czas szybko ucieka. Filip ma juz tyle zdjęć, że jakby przyszło to wywołać to straciłabym majątek.

Loka - dam znać :) zapach ma ładny tylko żeby coś pomogło. A Ty co stosowałaś ?

Miłego dnia :)

hej. u nas noc jak zawsze pobudka o 3 i 6, a o 7:30 juz wstal na dobre:baffled:
A na śniadanko jedliśmy...uwaga...kaszkę morelową :tak: I wiecie co-chyba zrobiłam błąd z tym, że najpierw podałam owoce i warzywa, a nie kaszki jak u starszaka. Kaszka była rewelacyjnym pomysłem(wczoraj w biedronie kupiłam tez kaszkę na noc i za jakiś tydzień przetestuje).

Edysiek gratulacje-ślicznie wyszłyście:tak:
Kroczku ja już przykrywam juniora kłderką i uspokoję Cie-nawet jak przykryję go pod same uszy to po chwili wyciąga łapki i kołderka sięga mu do "paszek". Jedyne co to wyjmuje mu do spania pieluszkę-u nas pielunia jest obowiązkowa do spania:happy2::happy2:
Agunia a patrzyłaś w Mayoralu?? Ceny kosmiczne, ale ciuszki ładne:tak: Ja z Mayorala miałam ciuszki na przebranie .

No i zapomniałam co jeszcze komu odpisać miałam:sorry2:

reklama
A czego konkretnie szukasz? Skoro nie chcesz garniturku to moze po prostu jakies ladne sztruksy, bodo-koszula i sweterek. Bodokoszule znajdziesz na allegro a nawet jak bedzie troche luzna to nie szkodzi. Do tego mucha ktora kupilas. Ja dla Tymka mialam bialy rozpinany sweterek bo chrzcilismy w pazdzierniku. Sweterek kupilam w osiedlowym sklepie.

Do góry