reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja.
U nas nic nowego. Noce nawet nawet: wczoraj pobudka o 3:30, 6 i 7:30:tak: Dziś troszkę gorzej ale i tak znośnie bo o 2:30 i potem o 6:15 koniec spania:sorry:
Niestety robimy przerwę w dokarmianiu bo młody odmawia wszelakich warzyw i owoców:szok::wściekła/y: Za to kaszkę je, więc pozostaniemy przy kaszce w południe i może za kilka dni dołączymy też wieczorem.

Marcia fajna propozycja-wyrwiesz się z domu:tak::happy:

reklama
TRUSKAWKOWA spróbuj za parę dni wrócić do warzyw,jeszcze malutki jest ma czas:tak:

MARCIA fajnie z tą pracą,wyrwiesz się do ludzi na trochę a jeszcze kaska jakaś wpadnie.

MADZIKM ale macie perypetię z tym jedzeniem,dobrze chociaż że wyniki wyszły dobre.

AGUNIA powodzenia na imprezce,mam nadzieję ze znalazłaś ubranko które Ci sie podoba i pasuje na młodego;-)

EWELINKA ostatnio w tesco widziałam piękną białą sukienkę podobną jak Zuzia do chrztu miała ale rozmiary od 92się zaczynały to nie brałam.A F&F mamy dużo ubranek bardzo je lubię a jeszcze na wyprzedaży za małe pieniądze można kupić:tak:

Agunia no to trzymamy kciuki za chrzciny :)

Marcia fajna perspektywa. Ja tez mam mozliwosc i chyba skusze sie na dorobienie, ale ja w domu wiec jeszcze Mlody bedzie na glowie.

Mam do was pytanko. Skoro wczoraj jadlam cwikle ( z 2 lyzki) i karmie piersia to czy Mlody moze robic zaczerwieniona kupke? Dzisiaj wlasnie zrobila taka pol normalna a drugie pol bylo podczerwienione ale nie wygladalo mi to na krew. Moze to malo smaczbne pytanie ale jak wyglada krew w kupce takiego malucha? Narazie odstawie nowe potrawy i cwikle i zaczekam kilka dni. Ale sie zmartwilam.

Witajcie. U nas nocka taka sobie. Mlody krecil sie w nocy bardzo i jakos niespokojnie spal. Pobudka byla o 2 czyli wyjatkowo wczesnie. A potem o 5.30 zjadl i zamiast zasnac to pol godziny sie kotlowal w lozeczku. A jeszcze przed 5 Tymek urzadzil pobudke z placzem.

Z fotelikami samochodowymi to pamietajcie ze przesiadka do wiekszego powinna byc wtedy gdy glowa wystaje ponad fotelik lub waga przekracza dozwolona. Wystajace nogi nie sa zadnym wyznacznikiem. Generalnie im dluzej dziecko jezdzi tylem tym bezpieczniej. My za pare miesiecy bedziemy musieli pomyslec o kupnie fotelika dla Tymka bo Ignas wskoczy w jego fotelik czuli Romer King 9-18. Tylko wlasnie nie wiem na jaki sie zdecydujemy bo Tymek 18 kg jeszcze nie wazy wiec taki z przedzialu 18-36 odpada. A im mniejszy przedzial wagowy tym bezpieczniej. No nie wiem mam jeszcze troche czasu do namyslu.

Wczoraj zadzwonili do mnie z przychodni w ktorej dorabialam jak bylam na wychowawczym czy nie przyszlabym im pomoc w szczepieniach przez 3 najblizsze czwartki. Praca na 3 godzinki :-) musze z mama pogadac.czy nie zostanie mi z dzieciakami. Nie chce im odmawiac bo wiem ze byli zadowoleni z mojej pracy i chca zebym jeszcze do nich wrocila jak juz zorganizuje opieke nad dziecmi. Ale jakos mnie stresuje mysl o zostawieniu Ignasia.

Marcia mój jeszcze troszkę i głową będzie wystawał bo nóżki ma juź niemal na krawędzi:)
Z pracą fajna sprawa bo to tylko 3h wyjdziesz do ludzi no i pare groszy wpadnie:)
Dzień doberek :-)

mam chwilkę bo Mała usnęła :-)

AguniaGR a masz gdzieś Tesco bo tam są super ciuszki w tym F&F, ja tez latałam jak szalona aby znaleźć sukieneczkę na chrzciny i też 62 albo i mniejszą bo mała wtedy miała 2 miesiące i była bardzo malutka i w końcu kupiłam sukienkę w Rumii a mieszkam w Gdańsku wiec ponad 30 km jechałam po sukienkę którą miała raz a potem przez przypadek trafiłam do Tesco a tak piękne białe i kremowe sukieneczki :crazy:

Była mowa o kołderkach i śpiworkach, ja swoją mała próbowałam kilka razy wpakować w śpiworek ale jej coś wiecznie nie pasowało i tak teraz śpi pod kołderką. Kroczku ja kładę jej rączki na zewnątrz i nigdy nie widziałam żeby miała kołderkę na buźce ale za to rozkopana wiecznie jest i musimy ją przykrywać :-)

Marcia super propozycja i fajnie by było troszkę odetchnąć od maluszków :-)

Evelinko no u nas śpiworek pasuje Kubusiowi tylko że marznie bardzo nawet w tym grubym. UWAGA dzis wsadzilam go pod kolderke bo o 2 w nocy byl taki zimny ze bralam go do nas do lozka.
Ubranka z Tesko sa faktycznie fajne:)

Hej
Ja jak zwykle wpadam jak po ogień. Ostatnio nie zdążyłam napisać co u nas. Tak więc byliśmy znów u pediatry, w pępku jest infekcja i dostaliśmy na nią maść z aantybiotykiem. Jak nie przejdzie do 7miu dni to trzeba będzie robić wymaz.
Badania (kał i mocz) wyszły w porządku
Emmie zrobiła się sucha skóra na jednym policzku ....alergia???
A kto to wie, w Irlandii raczej nikt mi badań na alergię pokarmową nie zrobi. Dostaliśmy receptę na nutrimagen żeby Emmę przestawić i zobaczyć jak będzie po mleku dla alergików.
Przestawienie dziecka które przez sześć miesięcy żarło z cyca .....maskara.
Kupiliśmy Emmie w niedzielę mleko zastępcze firmy SMA i bardzo jej zasmakowało, więc radośnie domieszałam jej w środę 1 łyżeczkę nutramigenu żeby ją powoli przestawiać i rekacja była natychmiastowa - całe mleko lało się wszędzie - prawie oczami jej wychodziło ale połykać nie chciała:no: Nakarmiłam ją w końcu z zakraplacza, zeby się nie zraziła do butelki i tak przez chyba 40 minut wlewałam w dziecko 120ml mleka zakraplaczem o pojemności 1ml. Z drugą porcją już się nie dała oszukać i po długiej walce i histerii z głodu zalana łzami matka dała dziecku cycka:-(
Zrobiłam jej dzień przerwy tylko na MZ/ cycek i dzisiaj znów jej dałam i męcząc bo męcząc ale zjadła 120ml w proporcji 3łyżeczki mz/1łyżeczka nutramigenu:no:
A gdzie tam żeby zjadła sam nutramigen...jakoś tego nie widze bo to świnstwo, chociaż i tak dostała nutramigen 2, który ponoć w samku jest lepszy od jedynki.
Szukam narazie opcji gdzie by tu jej zrobić badania na nietolerancję białek mleka bo po co dziecko męczyć świńskim mlekiem jeżeli ma np nietoleraancję na pomidory czy jajka.
NA dodatek nutrmaigen jest też od razu bezlaktozowy a czytałam że dzieci nie powinny zostawać na diecie bezlaktozowej dłużej niż sześć tygodni bo może to dozywotnio u nich zaburzyć trawienie laktozy w przyszłości.
I tak źle i tak niedobrze
Przynajmniej kup[y mamy ostatnio bardzo ładne...tfu tfu....żeby nie zapeszyć
I jemy już pełną porcję kaszki i trzeci dzień marcheweczkę która nam bardzo smakuje i źle na kupkę nie wpływa więc w przyszłym tygodniu startujemy z ziemniaczkiem albo cukinią:tak:. Owoce zostawiam na później bo w kaszce Sinlac jest wystarczająco dużo cukru:tak:
Ok lecę do zobaczenia:-)

Madzikm super że wyniki ok tylko współczuję przestawiania Emci na inne mleko. To chyba jest plus taki niekarmienia dlugo piersia ze latwiej dziecko do butli przyzwyczaic no i przede wszystkim do innego mleka:)

Witam się i ja.
U nas nic nowego. Noce nawet nawet: wczoraj pobudka o 3:30, 6 i 7:30:tak: Dziś troszkę gorzej ale i tak znośnie bo o 2:30 i potem o 6:15 koniec spania:sorry:
Niestety robimy przerwę w dokarmianiu bo młody odmawia wszelakich warzyw i owoców:szok::wściekła/y: Za to kaszkę je, więc pozostaniemy przy kaszce w południe i może za kilka dni dołączymy też wieczorem.

Marcia fajna propozycja-wyrwiesz się z domu:tak::happy:

LOKA ja krótko karmiąca byłam to nie pomogę,ale wydaje mi się że może być kupka czerwona,przecież on je to co ty.

Zakręciłam się na ubranka chociaż przesłodzone;-)
https://www.facebook.com/kinderbutt...563455044718/1518609445040119/?type=1&theater

Ale słodkie:)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorem. Madzik ostatnio znalzlam w necie stronke adresem gdzie w irl robia badania na alergie, jak przejde na kompa to Postaram sie to poszukac, co do pepka wspolczuje moj starszy ma azs I jakis czas temu w rany wdala sie infekcja co spowodowalo rope wlasnie w pepku wystraszylam sie wtedy bo brali probke na badania serduszka na szczescie po antybiotyku szybko sie wygoilo. Dobra zajrze jeszcze niedlugo.

Madzik tutaj jest ta strona: Allergy Testing | Allergy Ireland

Ostatnia edycja:
Witam sie szybcoutko,

zaraz lece do fryzjera a pozniej na zakupy. Mlody dzisiaj spal w miare .. bo w lozeczku z mama :) jakies 3 pobudki ale jak na nas to jest calkiem malo.

Madzikm ciesze sie ze wyniki w porzadku.
Milego weekendu!

Hjka:)

Kubuś dziś pod kolderka nie zmarzl i pieknie spal od 20 do 5.30:) Tak wiec oswoilam kolderke i juz mi dziecko nie bedzie marzlo:)

My dzis na 15 na grilla juz chyba ostatniego w tym sezonie ale mam zamiar wrocic z Mlodym do domku okolo 19 bo zimne juz wieczory. Grill od 15 to troszke posiedze i przyjade do domku.Milego weeke
n
du i do uslyszenia:)

KROCZEK miłego grilowania,ja póki co pichcę gulasik,zaraz idę głowę myć bo na 11 z młodą do lekarza bo nam się turnus rehabilitacyjne skończył i póki co tyle moich planów sobotnich;-).
A ze spaniem dziś nie bardzo,mała po północy już skomliła,dałam smoka i do 2,3 pospała potem mleko i o5,30 już koniec spania.Najgorsze że nawet o drzemce nie chce myśleć

reklama
Dzien dobry.
Kroczek udanego grilla,u nas juz chyba sezon sie zakonczyl,pogoda raczej jesienna:eek:
wiecie nie kupilam wczoraj krzeselka do karmienia i wlasciwie odlozylam narazie kupno w czasie bo stwierdzilam ze jak mloda wyczai jak fajnie jest siedziec (nawet na pol lezaco) w krzeselku moze przestac cwiczyc na macie. a wiec jednak poczekam az ogarnie wszelkie przerwracania z boku nabok a potem wroce do krzeselka,poki co musi jej wystarczyc lezaczek;-)
Ja tez musze sie wybrac do fryzjera przed wylotem do pl i jeszcze na nieszczesna sukienka:dry:

Do góry