Hej
Ja jak zwykle wpadam jak po ogień. Ostatnio nie zdążyłam napisać co u nas. Tak więc byliśmy znów u pediatry, w pępku jest infekcja i dostaliśmy na nią maść z aantybiotykiem. Jak nie przejdzie do 7miu dni to trzeba będzie robić wymaz.
Badania (kał i mocz) wyszły w porządku
Emmie zrobiła się sucha skóra na jednym policzku ....alergia???
A kto to wie, w Irlandii raczej nikt mi badań na alergię pokarmową nie zrobi. Dostaliśmy receptę na nutrimagen żeby Emmę przestawić i zobaczyć jak będzie po mleku dla alergików.
Przestawienie dziecka które przez sześć miesięcy żarło z cyca .....maskara.
Kupiliśmy Emmie w niedzielę mleko zastępcze firmy SMA i bardzo jej zasmakowało, więc radośnie domieszałam jej w środę 1 łyżeczkę nutramigenu żeby ją powoli przestawiać i rekacja była natychmiastowa - całe mleko lało się wszędzie - prawie oczami jej wychodziło ale połykać nie chciała
Nakarmiłam ją w końcu z zakraplacza, zeby się nie zraziła do butelki i tak przez chyba 40 minut wlewałam w dziecko 120ml mleka zakraplaczem o pojemności 1ml. Z drugą porcją już się nie dała oszukać i po długiej walce i histerii z głodu zalana łzami matka dała dziecku cycka:-(
Zrobiłam jej dzień przerwy tylko na MZ/ cycek i dzisiaj znów jej dałam i męcząc bo męcząc ale zjadła 120ml w proporcji 3łyżeczki mz/1łyżeczka nutramigenu
A gdzie tam żeby zjadła sam nutramigen...jakoś tego nie widze bo to świnstwo, chociaż i tak dostała nutramigen 2, który ponoć w samku jest lepszy od jedynki.
Szukam narazie opcji gdzie by tu jej zrobić badania na nietolerancję białek mleka bo po co dziecko męczyć świńskim mlekiem jeżeli ma np nietoleraancję na pomidory czy jajka.
NA dodatek nutrmaigen jest też od razu bezlaktozowy a czytałam że dzieci nie powinny zostawać na diecie bezlaktozowej dłużej niż sześć tygodni bo może to dozywotnio u nich zaburzyć trawienie laktozy w przyszłości.
I tak źle i tak niedobrze
Przynajmniej kup[y mamy ostatnio bardzo ładne...tfu tfu....żeby nie zapeszyć
I jemy już pełną porcję kaszki i trzeci dzień marcheweczkę która nam bardzo smakuje i źle na kupkę nie wpływa więc w przyszłym tygodniu startujemy z ziemniaczkiem albo cukinią
. Owoce zostawiam na później bo w kaszce Sinlac jest wystarczająco dużo cukru
Ok lecę do zobaczenia:-)