reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć dziewczynki:)

Aniołku witaj po przerwie:)

Mika super że na szczepieniu ok:)

Truskawkowa to udanego urlopu i wypoczywajcie sobie spokojnie:)

Edysiek kiedy Ty to wszystko robisz? Kuba nie bardzo chce sypiac w dzienwiec niewiele mi sie udaje zrobic

Ale dzis przeszedl samego siebie i w nocy uwaga spal 10h:szok: Od okolo 20 do 6 :) Ale obudził się z tak zaropiałym oczkiem że nie mogl go otworzyc:( Bylam u pediatry, dostal kropelki na bazie antybiotyku i chyba od razu lepiej bo i humor ma lepszy:) Wczoraj tak marudzil bo mu chyba oczko dokuczalo .

No i pochwale sie jeszcze ze dzis pierwszy raz calkiem przypadkiem przerzucil sie sam z brzuszka na plecki:)

A i jeszcze jedno dodałam mu dziś do mleczka pół łyżeczki kleiku kukurydzianego:) Zjadł ze smakiem tylko troszke sie dlawil bo mu kupilam smoczek z wieksza dziurka. Chyba lekko za duza wiec zakupie mniejsza:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny, jakoś muszę sobie radzić ;-) Jak pracowałam to też nie miałam zbyt dużo czasu a musiałam wszystko ogarnąć.
Teraz duża zasługa tego, że mam w miarę grzeczne dziecko. Jak nie śpi to sama się bawi, albo starsza siostra zabawia.
. A starsza córka tez tak miała? Czy był urwisek?
Jak była mała to też dużo spała i była grzeczna. Dopiero jak zaczęła chodzić to wszędzie jej było pełno, była bardzo absorbującym dzieckiem. Była sama, więc musiałam jej poświęcać dużo czasu i uwagi, bawiłam się razem z nią, chyba dlatego jesteśmy ze sobą bardzo zżyte, choć jest duża to ciągle z niej taki mamy cycek :tak:
Dlatego obawiam się, że za rok już będę mogła dużo mniej w domu zrobić.
Ale przyznam się, że jestem zmęczona, dzisiaj zrobiłam pranie, obiad, ogórki, potem musiałam to wszystko posprzątać i padam. Dobrze, że choć przy karmieniu mogę trochę posiedzieć i odpocząć.

Truskawkowa udanego wypoczynku nad morzem :-)
Mika dobrze, że na szczepieniu było ok, teraz żeby tylko gorączki nie było. A jutro lecicie do Polski?
Kroczek normalnie zazdroszczę Ci tego spania u Kubusia ;-) Niech oczko szybko wydobrzeje.

Marcia - Wróżka Zębuszka musi już odkładać pieniążki :D

Edysiek - tak jutro lecimy o 7 rano :D Filip póki co bez gorączki, w dobrym humorze, troszku wiecej śpi a tak to nic się nie dzieje :) i oby tak zostało :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika trzymam kciuki. Mi lekarz przepisal na ewentualna goraczke pedicetamol z pipetka. Na szczescie poki co nie musialam i mam nadzieje nie bede musiala korzystac.

Ostrożnie z tym, bo ma TRAGICZNY smak i za pierwszym razem wcisnęłam małemu dziarsko całą dawkę na raz to rzygnął jak z fontanny... później spróbowałam i się okazało że to ryja wypala i język kołkiem staje... więc trzeba po kropelce. Albo najlepiej czopka.

Ostrożnie z tym, bo ma TRAGICZNY smak i za pierwszym razem wcisnęłam małemu dziarsko całą dawkę na raz to rzygnął jak z fontanny... później spróbowałam i się okazało że to ryja wypala i język kołkiem staje... więc trzeba po kropelce. Albo najlepiej czopka.

Ooo nie wiedzialam. Dzieki za info. Chyba w takim razie na wlasna reke zaopatrze sie w czopki.

Zovita ja mam takie "zboczenie", że nie dam nic dziecku puki sama nie spróbuję ;-) skoro dziecka coś nie zabije to mnie tym bardziej, a dzięki temu wiem czego się spodziewać przy podaniu :-)

Słuchajcie chyba mi ktoś dziś i teściową i dziecko podmienił.. Młoda jadła, spała, bawiła się, może trzy razy płakała po kilka minut, co jest mega osiągnięciem :-)
a teściowej to możliwe, że mąż powiedział, żeby nie komentowała wszystkiego negatywnie (nie będę pytać ;-) ), bo dziś tylko raz dała czadu po wejściu do pokoju pytając czemu ona ma tak ciemno w tej gondoli - może by opuścić budę.. a ja na to, ale ona może właśnie śpi - bo drzemała :)

Wszyscy straszą, że im dalej z dziećmi tym są bardziej absorbujące - czy to w ogóle możliwe?! (to pytanie retoryczne - chyba, że któraś umie odpowiedzieć ;-) )

mika super ze po szczeieniach ok i zycze dobrej podrozy :)

kroczek moze biodacyne dostaliscie? my takie mielismy i tez z antybiotykiem. Po 2 dniach juz nie bylo sladu ropy.A nie robili ci antybiogramu dla oczka?

Marcia my tez juz mamy zabki wiec mamy czesc tego za soba :) im szybciej tym lepiej chyba.

Loka no to szybkie te nasze chlopaki. Mojemu jeden wyszedl a dzisiaj juz czuje ze dziaslo nad druga jedynka tez juz twarde! A jeszcze dwa dni temu bylo miekkie i wyraznie bylo czuc roznice. Wiec za pare dni spodziewam sie kolejnego zabka. Musze kupic taka silikonowa nakladke na palec bo super sie tym masuje dziecku dziaselka. Tymek to uwielbial przy zabkowaniu. Bo gryzakow za bardzo nie lubil. Ignas za to gryzaki lubi tylko jeszcze nie potrafi ich precyzyjnie utrzymac w raczkach i sie denerwuje jak mu wypadna lub nie moze trafic do buzi.

A jeszcze odnosnie tematu spania to Ignas spi zazwyczaj w rampersie i z golymi nozkami i niczym go nie przykrywam a tez spimy przy uchylonym oknie ktore jest blisko lozeczka. Czasem nad ranem go lekko przykryje kocykiem ale wtedy czesto budzi sie rano spocony..

reklama
Milenka spi w samym bodziaku i okno całą noc otwarte żeby wywietrzyć ten upał,wielkie okno tarasowe faja sprawa ale nagrzewa się pokój potwornie.Coby nie zwariować od mojego marudy wyruszyliśmy rano na objazdówkę,cmentarz 30km od domu potem szał zakupowy,wyprzedaże w pepco i tesco,tak opkupiłam malutką że nie wiem kiedy w tym obejdzie;-),ale nie mogłam sie powstrzymać:-D

Do góry