reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)

Aniołek moja często budzi się w nocy, próbowałam przetrzymać, dawałam smoka ale zwykle to skutkuje tylko jakieś 15 minut, tylko cyc pomaga, zjada i idzie od razu spać.
Agmaa gratulacje dla szwagierki :-)
Moja też ma łóżeczko pod oknem. Okno mam otwarte całą noc, chyba że bardzo wieje, ale drzwi w pokoju są zamknięte, żeby nie było przeciągu.
Kinia też wkłada ciągle rączkę do buzi, nie wyciągam jej, bo i tak wkłada z powrotem.

Zovita moja też dużo śpi w dzień, zdarzają jej się 2 drzemki 2-3 godzinne . Jak ma gorszy dzień to śpi trochę mniej, ale ogólnie śpioch z niej jest :-D
Ja na razie ochraniaczy nie używam, ale córcia nie kręci się jeszcze tak bardzo w nocy.

Muszę się brać za ogórki, ale to już chyba ostatnie w tym roku. Ale mi się nie chce :baffled:

reklama
Trzymam :-)
A Ty trzymaj za wizytę teściowej.. za parę min ma być. Obstawiam pierwsze pytanie czemu dziecko cienko ubrane; -)

Edysiek wpedzasz mnie w kompleksy tymi ogorkami.. ale moja mało śpi.. kilka drzemek po kilkanaście minut. Jak czasem śpi dłużej to już się martwię ;-) i wybudza się na każdy najmniejszy stuk.. masakra. Zazdroszczę spiocha. A starsza córka tez tak miała? Czy był urwisek?

Ostatnia edycja:
Mika trzymam kciuki. Mi lekarz przepisal na ewentualna goraczke pedicetamol z pipetka. Na szczescie poki co nie musialam i mam nadzieje nie bede musiala korzystac.

Mika powodzenia!

Truskawkowa no to udanego urlopu, ale zazdroszcze :)

agmaa ja raczej nie wyciagam mu raczek dopoki nie ssie ewidentnie palucha, wtedy daje smoka.

Edysiek podziwiam za te ogorki, ja ledwo chate ogarniam :)

U nas noc lepsza ale bez rewelacji.

No to chyba zrobię tak jak radzicie, co się obudzi to dostanie cyca... tej nocy często mi się budziła, pewnie te upały też jej dokuczają..

Truskawkowa - super zazdroszczę :) My wybywamy końcem sierpnia nad Bałtyk, trochę mnie podróż przeraża bo mamy 700km w jedną stronę. Udanego wypoczynku.

Edysiek - wow, że Ci się chce z ogórami robić... podziwiam...

Mika - trzymam kciuki, my miałyśmy tydzień temu 2 szczepienie, obeszło się bez objawowo i bez płaczu, ale miałyśmy miesiąc poślizgu bo Jula miała antybiotyk.

Agma - no to ładnie Ci synuś przesypia - zazdroszczę, ja bym chciała przynajmniej 4h przerwy, inaczej by sie wtedy człowiek wysypiał... tyle dobrze, że Jula śpi z nami więc tylko cyca wystawiam... nie wyobrażam sobie wstawać co 2h do łożeczka....

Zovita - dzięki za radę...

Miłego dnia :)

AGMAA - Hania to piękne imię, jak jeszcze nie znaliśmy płci to obstawialismy Hania/Ania Gratulacje powiększenia rodzinki. Jak u Was po szczepieniu?

Katjuszka - trzymam kciuki &&, powiem Ci , że lepsze szczepienie niż wizyta teściowej :D

Edysiek - ogromny szacunek, zaczynam mieć kompleksy przy Tobie. Twoja organizacja dnia jest godna pochwał :)

Zovita - też syropek z pipetką czeka ale mam nadzieje, że nie będzie potrzebny :)

Aniołek BB - dzielna dziewczynka, co jej dolegało, że miała antybiotyk.

Loka- dziękujemy :)

My po szczepieniu, było ok. Najpierw szczepionka do picia przy czym Filip tak się śmiał do pielęgniarki, że szybko zrobiła zastrzyk, w tym śmiechu chyba nic nie poczuł bo uśmiech dalej był, gorzej było przy drugim zastrzyku bo zaczął płakać ale tylko z 5 sekund.
Narazie nic się nie dzieje, bawi się ale chyba go drzemka łamie bo naciaga pieluszkę na buzie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika - no to super, że już po szczepieniu :) Jula miała lekkie katarek a u takich niemowlaczków to chwila moment i niestety zszedł na oskrzela... ale tylko jeden dzień mi gorączkowała.

Eh pisze do was juz ktorys raz ale albo mi posta nie dodaje albo cos mi przerywa.

U nas dzisiaj przebil sie pierwszy zabek. Wiec lapki w buzi non stop i wszystko co pod reka tez.

My wczoraj na szczepieniu tez bylismy ale nawet nie plakal tylko sie skrzywil. Tylko potem przy cycu chcial siedziec cale popoludnie.

Noc na szczescie normalna czyli pobudka o 5 i 8 :-)

Uciekam robic obiad. Zajrze pozniej.

reklama
mika ja źle się wyraziłam bo my mamy szczepienie w środę ale za tydzień dopiero :) Całe szczęście idę z mężem bo ma urlop chyba, że go teść ściągnie na budowę to pójdę sama:)
Mam dzisiaj takiego lenia,że jeszcze biegam w gaciach po domu :szok: ale zaraz się ogarnę i pójdę chociaż do sklepu żeby szybko obiad zrobić ... tylko kurczę Szymuś dopiero zasnął i aż żal mi go budzić :-( tzn sam się obudzi jak mu pieluszkę zacznę zmieniać albo ubierać bo na golasa nie wyjdziemy z domu;-)

Do góry