reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :)

Loka czyżby podobna noc do mojej? Zasnęła po 20..pierwsza pobudka o 23:30.. godzina usypiania.. kolejna pobudka o 3:30 i juz wyspana.. teraz mąż z nią został bo ja już nerwowo nie wytrzymuje czasem. . Tylko ze on chce ja zmęczyć żeby popłakała a ja siedzę w drugim pokoju i płacze z nią.. ehh życie
Nie należy chwalić dnia przed zachodem słońca.. dopiero dumna byłam ze tak się pięknie cały dzień zachowywała..

haha, poczatek podobny a dalej to juz chyba gorzej :) u nas sen od 20 do 23:30, pozniej pobudka o 1:30, o 3:30, o 5 i juz niespanie do 7 rano. Tearz na chwilke zasnał to mama korzysta :)

My w drodze na lotnisko :) mam stresa jak ten lot bedzie wyglądał :/

Po szczepieniu nic sie nie działo, bez goraczki, usnął bez żadnych problemów, był w dobrym humorze , oprócz tego, że jadł jak smok i był rączkowy to czuje jakby nie było szczepienia - nie to co po poprzednim razie :)

Do "usłyszenia" z Polski :)))))

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Przyjemnego lotu :) odezwij sie z Polski

Melduje że z Kubusiowym oczkiem już znacznie lepiej:tak: no i humor mu się poprawił:)

Loka co Ty jaki antybiogram oczka:) Tu Radomsko nie Warszawa:) Tu nawet w szpitaluktóry zwie się wojewódzkim mają tomograf ale nie ma go kto obsługiwać:) Ale kropelki te same dostalismy co Wy

USG bioderek mial po 1 miesiacu bo ulozony miednicowo a teraz po 4 miesiacu nastepne:)

Mojeboje Kuba tez czesciej domaga sie w upal jedzenia ale oszukuje go woda ktora bardzo lubi no i kleik kukurydziany na 120ml mleka mm dal rade na 4h:)

mi robili wymaz z oczka z antybiogramem w Białymstoku - tam urodzil sie Maluch :) Ale kropelki dali od razu i kazali tylko sprawdzic z wynikami czy oby dobry antybiotyk podali. Ciesze sie ze i Wam pomagaja :0 u nas byl gronkowiec w oczku.

Witam
Czytam na bieżąco ale urlopowanie nie sprzyja pisaniu. Upały nam nie dokuczają bo nad jeziorkiem siedzimy. Ewa chwilami próbuje mnie wykończyć ale się nie daję. Chyba skok przechodzi bo jak nie śpi to tylko rączki a śpi niedużo, przed każdym zasypianiem wrzask na cały las. Dziś póki co cisza więc może jej mija. Do siadania rwie się jak wariat. Na leżąco główka i ramiona co chwila w górze. Buziaczki dla maluchów.

Milego urlopowania :)

reklama
Kroczku - czy możesz mi przybliżyć sprawę kleiku kukurydzianego? Ostatnio pediatra zasugerowała, żeby na noc dosypać kleiku, że może jej się trochę jedzonko cofa i dlatego takie noce niespokojne.. ale kupiłam ryżowy i nawet przez ten "kaszkowy" smoczek przejść nie chce :( choć sypię naprawdę malutko na początek.. Jaką ma konsystencję ten kukurydziany dosypany do mleka? Pływają w nim "frędzle" czy jest "gładki"? przechodzi przez zwykły smoczek tylko z większą dziurką? i chyba ostatnie pytanie - zawiera gluten? Pytam, bo nie chcę kupować kolejnego jeżeli będę mieć ten sam problem, ale może ten kukurydziany byłby faktycznie fajniejszy.. Miałaś zalecone wprowadzanie czy tak sama z siebie? Moja niezależnie ile zje wieczorem i o której budzi się między 24 a 2 na pierwsze karmienie.. potem gdzieś miedzy 4 a 5 i problem pojawia się gdy o 5 jest wyspana :( Jakby się budziła ok 3. (a jeszcze miesiąc temu potrafiła i do 4 spać) to raczej by usnęła spowrotem, a tak za przeproszeniem dooopa blada

Hej Dziewczyny, jestem z Majowek, ale czasem Was podczytywalam... I pamietam, że chyba u Was była rozmowa na temat smoczkow uspokajaczy, bardzo podobnych kształtem do sutka. Mogłybyscie mi podać nazwę i czy rzeczowiscie działały na dzieci cyckowe? Bo mój mały zadnego smoka nie chce, z reszta starsza miała podobnie, ale była dużo spokojniejsza.

MAMA oddaj to ochłodzenie,u nas zachmurane ale parno i czekam na deszcz z wytęsknieniem:-p

KATJUSZKA nie do mnie pytanie ale powiem jak jest u nas,malutkiej na noc wsypuje 3płaskie łyżeczki kleiku ryżowego i jej przez smoczek awent nr 4,on jest powyżej 6miesiaca ma 4dziurki i mała ładnie je,nic sie nie zatyka.Co do spania to dzisiaj obudziła sie dopiero o 5,30 na jedzonko ale sie nie cieszę bo to może być jednorazowe;-).Moja ulewa i wymiotuje bardzo,ale jak po jedzeniu idzie spać to jej się ułoży i jest spokój natomiast ulewa jak się kręci bardzo,spina itp.,już się zastanawiam czy to nie refluks ale przybiera dużo na wadze.

EDYSIEK ja na pajace nawet nie patrzyłam,moze inaczej bo wcześniej miałam syna i teraz ciesza mnie jedynie spódniczki,sukienki,leginsy i tuniki:-D,a kupowałąm na przyszłe lato na rozmiar 86 bo na ten rok jesteśmy zaopatrzeni.

MIKA spokojnej podróży.

Madzikm udanego wypoczynku w PL pewnie masz mase załatwień i spotkań towarzyskich:tak:

Nadrabiłam wszystko, ale polowy już nie pamiętam. Ogólnie ostatnie dni byliśmy u dziadków (net tam działa albo nie - jak chce) i co prawda nie odpoczęłam za bardzo, ale Oliwia się wyganiała, objadła malin i jeżyn (rąk jej domyć nie mogę;-) ), a Misiu jak król był noszony przez babcie i ciocie. Swoją drogą też chyba nas jakiś skok dopadł, bo Młody marudny się zrobił. I nawet na chustę ostatnio protestował - tylko rączki, przodem do świata i oczywiście chodzić z nim. Dziś jest chyba trochę lepiej, a może po prostu na swojej macie/w bujaczku/ pod karuzelą czuje się lepiej?

Kasia.artwik - u mnie też dwójka bezsmokowa, więc nie pomogę.

Katjuszka - kleik kukurdziany nie ma glutenu i z tego co kojarzę wychodzi raczej gładki. Nie wiem jak współpracuje ze smoczkiem bo u mnie na tapecie był znacznie później.

Mika - szczęśliwej podroży i łagodnej aklimatyzacji.

Milenka - ja to ostatnio działy niemowlęce muszę omijać - mamy dość ubranek kupionych i po Oliwii, a jak widzę te słodkie bodziaki itp. to nie mogę się powstrzymać ;-) a z kupowaniem do przodu to jestem ostrożna - Oliwia zaraz będzie miała dwa latka a większość 86 jeszcze za duża... ;-)

Nieznajoma - u Oliwii mieliśmy usg bioderek po 1m-cu, 3, 6 i jak zaczęła chodzić (na nfz, a dziecko zupełnie zdrowe). Teraz z Miskiem byliśmy prywatnie (w ramach pakietu) i ortopeda stwierdził że usg przed 3 m-cem są bez sensu, bo bioderka nie są jeszcze skostniałe i u takich maluszków powinna być tylko konsultacja ortopedy (usg tylko jeśli coś jest nie tak).

Magda - zazdroszczę jeziorka :-)

Katjuszka ja nie pomogę, bo moja tylko cycowa. A ja myślałam, że dzieci na MM śpią dłużej w nocy. To jednak nie mam co się spieszyć z podawaniem butli na noc, bo nie wiadomo czy to coś da.

Kasia
moja ma zwykły smoczek z Nuka i jej pasuje a też jest karmiona wyłącznie piersią.

Milenka ja pajace zakładam tylko do spania na noc. Też lubię ubierać ją w sukieneczki czy legginsy :-)

Zuzanka całkiem możliwe, że Misiek lepiej się czuje u siebie w domu i dlatego jest spokojniejszy.

Ja dzisiaj w ramach nic nie robienia ugotowałam kompot (owoce są swoje i się marnują;-)), zerwałam i ugotowałam fasolkę szparagową do obiadu, zrobiłam obiad, posprzątałąm i tylko prasowanie mi zostało. O i takie moje odpoczywanie :-D

ZUZANKA u nas raczej niemozliwe żeby 86 było za duże za rok bo teraz nosi 68-74,ja mam duże dzieci,syn najwyższy w klasie;-)
EDYSIEK ale bym zjadłą szparagówkę,podeślij trochę

reklama
Katjuszka ja tak sama z siebie zaczęłam mu podawać kleik kukurydziany. Chciałam zacząć od czegoś delikatnego. Podaje mu pół łyżeczki od herbaty do 120ml mlekamm. Kupiłam kleik kukurydziany bo podobno ryżowe zatwardzają. Wstawie zdjęcia jaka jest konsystencja i jak wyglada. Kleik jest Nestle bez glutenui plywaja farfocelki ale spokojnie przechodzi przez smoczek do butelki Dr Browns poziom 4 dla 9 miesiecznego dziecka. Jest to smoczek do mleka nie do kaszki i jest chyba nawet za szeroki otwor bo krztusi sie Kubus. Musze kupic taki po 6miesiacu moze bedzie mniejszy:) 20140731_111803.jpg20140731_111740.jpg

Załączniki

• 20140731_111803.jpg
    20140731_111803.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 29
  • 20140731_111740.jpg
    20140731_111740.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 30
Do góry