reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Mój bacznie obserwuje swoje rączki po czym wkłada je do japy i czasem tak mocno zassie, że aż go na wymioty pociągnie.

Ustaliliśmy datę chrztu - 10 sierpień :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mój bacznie obserwuje swoje rączki po czym wkłada je do japy i czasem tak mocno zassie, że aż go na wymioty pociągnie.

To może zróbmy wspólne przyjęcie bo my też 10 sierpnia chrzcimy:-D

U nas rączki też w paszczaku cały czas-nie sądze aby to o zęby chodziło. Raczej odkrycie, że się je ma:tak:
Laski w sypialni mam 28 stopni:szok::szok::szok: Jak tak do rana będzie, to cały tłuszcz mi się wytopi i rano wstane w rozmiarze 34;-)
My jutro mamy szczepienia(już się boję):baffled:

Dobra paznokcie wyschły, mogę iść spać:-)
Dobranoc:happy:

Witam :)
[
U nas też upały, poza tym mały dalej piszczy po szczepieniu ( było w środę... :dry:) a do tego ZĘBY idą bo rękę po łokieć pakuje, jak poczuje nasze palce itp to gryzie, i ma białe rozpulchnione dziąsełka. Ogólnie zajebioza tylko w łeb sobie palnąć a w najbliższą niedzielę mamy chrzciny... czarno to widzę.
I generalnie egzystuje tylko u mnie na rękach, cudem spędza noc w łóżeczku ( do 4 rano...) i robi się taki mamusiowy że nawet butelki nie zje od nikogo innego!

juz zabki, o kurcze. Ja tez martwie sie ze bedzie taki mamin synek z Mojego :) juz niejednokrotnie uspokajal sie tylko na moich rekach, je z piersi wiec tez tylko ode mnie itp. No ale chyba jeszcze za wczesnie y to osadzac. Normalnie odpuszczam ludzi do niego :) to zobaczymy

To może zróbmy wspólne przyjęcie bo my też 10 sierpnia chrzcimy:-D

U nas rączki też w paszczaku cały czas-nie sądze aby to o zęby chodziło. Raczej odkrycie, że się je ma:tak:
Laski w sypialni mam 28 stopni:szok::szok::szok: Jak tak do rana będzie, to cały tłuszcz mi się wytopi i rano wstane w rozmiarze 34;-)
My jutro mamy szczepienia(już się boję):baffled:

Dobra paznokcie wyschły, mogę iść spać:-)
Dobranoc:happy:
u nas raczki tez caly czas w buziolku. Ale dziasla chyba normalne :) nie sadze zeby to byly zabki juz. Powodzeia na szczepieniach!

Hej Laseczki!
Humor kijowy. Wczoraj zamordowałam mój telefon. Wypadł mi z torebki i padł na amen. Buuu.... Dzieci dziś i jutro jeszcze w przedszkolu a potem bedzie wakacyjny rwetes. Starsi jutro wieczorem wracają z kolonii. W czasie ich nieobecności odnawialismy podłogę w salonie, jeszcze schnie. Dziś wniesiemy już meble. Duzo remontowo sie dzieje choć to tylko takie popierdułki. Nie to co u Magdy.
Mój Mareczek na maksa cycowy. Da sobie czasami zapakować smoka, ale bardziej go ciągnie do kciuka. Przerobilam to z Pierworodnym, więc już mam stres, bo smoczek możesz odebrać a kciuka nie...
Laski, prawda jest taka, ze niektóre dzieci już mogą zacząć ząbkować. Wczoraj gadałam z moją sąsiadką i właśnie przypomniała mi, że jej synek miał pierwsze ząbki zaraz po skończeniu 3 miesięcy.
Moja dieta na ponad tydzień była zawieszona. Oj objadłam się na maksa i oczywiście już to czuję. Za niespełna 3 tygodnie wieloryb zalegnie na plaży w Białogórze i Green Peace przyjedzie go ratować. Jak o tym usłyszycie w mediach, to będzie to o mnie...
Dzisiaj zasuwam do dentysty i do kosmetyczki, muszę zadbać o siebie. U fryzjera byłam 8 kwietnia. Wieki temu i będę chyba dopiero w sierpniu. W dodatku pod koniec.
Kobietki zmykam pod prysznic póki Maruś śpi.

Witam :-)
W dzień córcia egzystuje normalnie, nie widzę żeby upal jakoś bardzo jej dokuczał. Za to w nocy jest jakaś niespokojna, budzi się częściej niż zwykle. Może pic jej się chce i dlatego domaga się cyca.
Rano obudziła się o 6, ale stwierdziłam że dzisiaj to za wcześnie na wstawanie więc wzięłam ją do siebie i jakoś przedrzemałyśmy do 8. Nie powiem żebym się wyspała, a jakbym miała powiedzieć ile razy w nocy mała wstawała to nie mam pojęcia :baffled:

W sobotę mamy chrzest i w dodatku robię w domu więc czeka mnie dość intensywny tydzień.
Wczoraj umyłam wszystkie okna, poprałam i porozwieszałam firanki.
Dzisiaj miałam jechać na zakupy, ale poczekam do jutra, bo ma być trochę chłodniej.

U ..swoją drogą nie wyobrażam sobie mieszkać w Afryce, newer:no:

Jakbym miała wybierać pomiędzy Afryką a Antarktydą to wolę Afrykę :-D
A tak serio to kocham naszą Polskę za 4 pory roku i zmienność aury :tak:
Powodzenia na szczepieniu.

Magda Ciosek dobrze, że już macie to za sobą, oby już się nie powtórzyło.
L-oka moja też teraz częściej ciągnie cyca i to dwa naraz potrafi obalić i też już mnie bolą brodawki :baffled:

Viltutti współczuję marudy. Moja też ciągle pcha łapki do buzi. Najgorzej jak zasypia, bo ma smoka, pcha łapki i jej wypada.
Kinga też uspokaja się u mnie na rękach, a najlepiej przy cycu.

Jotemka korzystaj dopóki jeszcze starszaków nie ma.

Jotemko bogini ogarniania czoła chylę przed siła Twojego refleksu ja mam za 2 tygodnie chrzest a piety bede strugac chyba o plot. Fryzjera i kosmetyczki nie uswiadcze nawet do tego sierpnia ze swoimi ruchami.
Widze, ze moj Gniewo nie jedyny z lapkami w buzi zamiast smoka.
Dziwna ta wysypka o ktorej piszecie.
Zauwazylam ,ze od kiedy nosze mlodego w chuscie to mi mniej marudzi i czesciej sie usmiecha. Nie spodziewalam sie ale wzbudzam nia tez duze zainteresowanie wsrod ludzi i to bardzo pozytywne. Troche mi czasami az glupio ale lepiej tak niz jak reakcje na widok tego , że karmie piersia w miejscu publicznym. No niestety ale nie wszedzie mam gdzie sie "schowac".
Dziewczyny bardzo udanego tygodnia Wam zycze i szkrabom duzo zdrowka.

U nas tez goraco, wiec siedzimy w domu dopiero spacer po 17 robimy. Mały tez teraz non stop na cycu, pije i pije, w nocy takze budzi sie czesto, położyłam go w samym body i nie przykrywałam ale i tak ciepło było.

A my za tydz jedziemy nad jeziora, tzn jade sama z dziecmi. Raczej nie odpoczne ale za to starszak pokąpie sie w wodzie.

reklama
No dziewczyny, nadrobiłam wpisy z ostatnich 3 tygodni :-) nawet nie ma jak się odnieść chociaż do połowy z nich, to może tak wybiórczo... Mojej młodej smoka nie da rady wcisnąć, nie umie go porządnie zassać, wypada jej po 2 sekundach, już skapitulowałam i na razie będę próbować ponownie. A rączki pcha do buźki, martwi mnie to, bo przecież żeby nie były brudne, musiałabym jej myć co godzinę, znowu jakaś pleśniawka się przyplącze i tyle będzie...

Nasze poranki też są wspaniałe, jak Emilka się obudzi to jest w dobrym humorze, gada i się uśmiecha od ucha do ucha. Ale kurcze, z tego co widzę to chyba tylko my śpimy w trójkę, a Wy odkładacie swoje dzieciaczki do łóżeczek? Moja to chyba bez cyca nie uśnie:( No nic, może za 2-3 miesiące spróbujemy ją odzwyczaić.

I też wygląda na to, że Emilka w porównaniu do Waszych dzieci to mały kurczak jest, jeszcze nie dobiła nawet do 5 kg! Ostatnio w centrum handlowym kobieta mnie zapytała, czy to wcześniaczek :-D:-D:-D

Spróbuję częściej zaglądać, ale nie obiecuję... Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

Do góry