reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madzikim wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Choć w sumie najlepsze już Cię spotkało :tak:

Truskawkowa ja też w tym roku pożegnałam 2 z przodu i jakoś źle mi z tym nie jest ;-) Wszystkiego najlepszego i pysznego drinka (och jak ci zazdroszcze)

Ja właśnie przed chwilą położyłam spać Julka, teraz zabieram się za sprzątanie mieszkania, a potem muszę popracować, bo naiwnie myślałam, że przy małym wiecznie śpiącym dziecku będę mieć dużo czasu i jeszcze przed porodem podpisałam dwa zlecenia na koordynowanie projektu unijnego. No i jeszcze od września wracam do normalnej pracy. Nie chciałam się zgodzić, ale pracodawca wysunął bardo poważny argument - umowę na stałe, bo o tej pory pracowałam na śmieciowych. Już mi żal, że niedługo będę musiała Juleczka zostawić samego w domu :no: A tak przy okazji wiecie może ile się teraz płaci niani?

reklama
Mój też cały czas łapki w buzi.
Upał dzisiaj u nas aż dziecko mi sie popsuło, spać dzisiaj nie mógł, popłakiwał, wiercił się okropnie i wyjątkowo dzisiaj pił aż miło było patrzeć. Podawałam mu przegotowaną wodę.

MADZIKM - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUŻO ZDRÓWKA I ZADOWOLENIA Z CÓRCI :*

MADZIOLINA - nie słuchaj koleżanek tylko obserwuj Niunia. Nie ma się co nakręcać :) nikt nie zna lepiej naszych dzieci niż my same.

Marcia - najważniejsze, że będziecie mieli swój własny domek, a urządzanie go to taka typowo babska bardzo przyjemna sprawa.

TRUSKAWKOWA - ROWNIEŻ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDRÓWKA I ZADOWOLENIA Z DZIECIACZKÓW :*
Ja mam dwie 3 i wcale nie czuje sie "staro" - jednak to prawda, że dzieci odmładzają :D :D

Agunia - Zazdroszczę Ci troszkę powrotu do pracy :)

Miałam super pracę w Polsce, pracowałam 10 lat od 19 roku życia no ale cóż "przyjaciółka " pomogła mi ją stracić, minęło 4 lata a dalej boli jak sobie przypomnę :( Jednak sprawdza sie powiedzenie, że w biznesie nie ma przyjaciół.

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

MADZIKM wszystkiego najlepszego,to prawda dzieci są najwspanialszym prezentem,teraz będziesz mogła się chwalić swoją córeczką.

TRUSKAWKOWA tobie również wszystkiego naj,to ty młoda siksa jesteś;-)

AGUNIA pewnie że szkoda że zostawisz małego,ale są też dobre strony odpoczniesz od niego troszkę a po pracy nie powiesz złego słowa na niego tylko nie wypuscisz go z objęć stęskniona:tak:.Co do niani,mam dwie znajome co pravują jako niania,biorą 10zł na godzinę:szok:,dlatego ja do pracy nie wracam,za parę lat sama zatrudnię się jako niania:-D,skoro tak dobrze płatny zawód.

Uff ja już spakowana,matko ile bagaży.za 6h jedziemy a ja jeszcze sie nie położyłam,obu tylko Milenka była grzeczna w podróży.

madzikm, Truskawkowa - wszystkiego najlepszego Dziewczyny! a przede wszystkim dużo radości i pociechy z dzieciaków:)

Dzisiaj dziecko miało gorszy dzień w zasadzie od rana, ciągle się wybudzała z drzemki i przez to ciągle była nie w humorze, a wieczorem to już w ogóle koszmar. Zanosiła się płaczem i zaraz po kąpieli była z tego płaczu już cała zgrzana i spocona. Dopiero w końcu ok 20 wypłakała się, zgłodniała, poszła spać i śpi do tej pory na razie. I co ciekawe w ciągu dnia dotychczas niezawodne metody na uspokajanie, czyli przede wszystkim noszenie "na lotnika" nie działały. Uśpiły ją za to pląsy w jednym konkretnym pokoju (najchłodniejszym, ale ogólnie tutaj u rodziców w domu nie czuje się upałów a nawet bywa chłodno więc nie wiem czy to ma znaczenie...), na lewym ramieniu (może dlatego, że czuła bicie serca? na prawym zaraz marudzenie i płacz), tańczenie do nuconej przeze mnie melodii "Nad pięknym modrym Dunajem" (musiałam nucić ja, wersja odtwarzana na komputerze przynosiła skutek odwrotny do zamierzonego). Po dłuższym czasie takich pląsów z odpadającym ramieniem upewniona że dziecko "usło" poszłam ją położyć. No i pospała. Pół godziny:wściekła/y:

No za bardzo się cieszyłam, właśnie się budzi, a do tej pory ładnie w nocy spała:(

Madzik, Truskawkowa spełnienia marzeń !!!
Milenka bezpiecznej podróży i udanego wypoczynku.

Ja większość dnia spędziłam nad jeziorkiem. Popływałam, nałapałam promyków i nawet się ztelaksowałam. Córcia grzeczna była to dzisiaj znowu jedziemy.

Cześć dziewczyny:)

TRUSKAWKOWA, MADZIKM wszystkiego najlepszego i samych pogodnych chwil z dziećmi:*

Agunia ja też bym wróvciła do pracy chociaż na kilka godzinek:tak:
Madziolinka mnie też tak straszyła położna ale myślę, że to tyczy się noworodków bo przecierz czteromiesięczne dziecko spokojnie powinno juz przesypiac noc wiec kurcze bez przesady dzieci nie sa glupie wiedza kiedy sie obudzic na jedzenie:)

A propo snu i jedzenia to mój Kubuś dzis spal 6h a wczoraj w nocy 8h:-D

Loka to chyba Twój synek bladł nagle prawda? Mnie sie wydaje ze Kubus tez czasami bardzo blednieale on w sumie ogolnie blady jest wiec moze wymyslam:tak:

Milego weekendu babeczki:)

Madzik, Truskawkowa - najlepszego dla was :happy2:
Marcia no domek nie mały nam wyszedł bo musi 3 dzieciaczków pomieścić. Co do kolorów okazało się, że odcienie są tylko do wybrania bo mężowi odpowiada to co wymyśliłam na górę, na dół myślimy jeszcze ale dostałam książkę wspomagającą od koleżanki i całe zestawienia z przykładami są więc coś wybierzemy :D

Agunia 5 a właściwie 3,5 lat temu jak szukałam niani dla Maksa w ZG stawki były od 800zł ale jak przychodziło co do czego i u mnie i męża było sztywno 8h w pracy + dojazd czyli 9h dziennie to podwyższały do min. 900zł. Przy czym po rozmowach to tym za 900 dziecka obcego pod opiekę bym nie dała. Fajna była jedna babeczka ale już 1200zl skończyło się na prywatnym żłobku ale mój miał 1,5roku. Znajomi mieli za 700zł + wyżywienie nianię ale to była mama szefowej z pracy więc mieli farta. No i zależy czy Ty wozisz dziecko (tak było u nich) czy przyjeżdża do dziecka tak jak my chcieliśmy. No i my tylko opiekę nad dzieckiem rozważaliśmy bez żadnego sprzątania ewentualnie obiadek dla małego ugotować - tak żeby mogła się skupić na dziecku.

Aaaa u nas brak telewizora nianie odstraszał :baffled:

A ja mam plan na dziś i jutro chatkę z prywatnych rzeczy opróżnić co by do zdjęć przygotować do sprzedaży. Także wszystkie fotki znikają z półek i ścian :(, ciekawe czy w sypialni nasz ślubny dyptyk będziemy pamiętać zdjąć...
uciekam bo mąż się podniósł po odsypianiu tygodnia i piorunami trzaska:baffled:

Dziecku w dziennych drzemkach ostatnio przeszkadzają ręce... Bo ma je złączone przed sobą jak leży na pleckach a jak usypia to te rączki odsuwają się, opadają, niżej, niżej i w końcu spadają na materac a ona się wybudza. Miałyście taką sytuację? Jak sobie poradziłyście? Może jakoś ją zawinąć (ale nie lubi) albo coś podłożyć pod te rączki bo nie mogę patrzeć jak mi się dziecko męczy z tym usypianiem...

reklama
Melduje się na szybko z działki. Powinnam się tu przeprowadzić, w domu Ewa króciutkie drzemki łapie a tu już prawie 4h śpi z małą przerwą na cyca.
Dla solenizantek urodzinowe buziaki.
Jotemka Marcia dzięki za info o tym sklejaniu.

Do góry