reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milodini leż leż i jeszcze raz leż :) ja już tak tydzień wegetuje :)
malinaa będzie dobrze masz takie objawy jak i ja :), a co do wytrwałości trzeba bo inaczej można zwariować :)
Witaj Truskawkowamambo :)

reklama
miliondni - mam nadzieję, że wszystko będzie ok! Trzymam kciuki by wszystko przeszło!
Eska - witaj serdecznie! :) Razem raźniej! :)

Kiedy przychodzi do zdjęcia biustonosza wieczorem, to prawie ryczę z bólu, tak skubane ciagną :szok:

O wierz mi, że najchętniej to bym je zostawiła za drzwiami :p
Nie dość, że same w sobie są spore (mam rozmiar F!! :szok:), to nie wyobrażam sobie co będzie za kilka miesięcy :szok:

Dziś mam fazę na arbuza :cool2: Mój Mężczyzna już wie, że musi zapas zrobić w drodze do domu :p

hahhahahah wiem coś na ten temat bo mam G, i jak byłam z Oliwką w ciązy to od 16 tyg była masakra i najlepsze jest to, że zostały mi takie po ciąży wielkie :))ja mam tyle dobrze że mnie tylko sutki bolą a nie całe

To w takim razie łączę się w bólu :) Duże piersi to spory problem. Ja od razu robię sobie masaż (albo robi go mój S. :p ) i wyję, że oddam komuś połowę :p

O matko kochana kilka dni mnie nie było a tu tyle do nadrobienia, wieczorkiem postaram się doczytać to co mnie ominęło.
Nie miałam netu ponieważ zrezygnowaliśmy z radiówki i założyliśmy neostradę.

U mnie brak mdłości ( w końcu!) ale i brzuch mnie nie boli w ogóle a to już mnie martwi bo zastanawiam się czy dzidzia tam w ogóle jest czy może taka grzeczna że mamusia nie czuje że jest w ciąży:confused::confused:
A suszy mnie od rana jak nie wiem co. Non stop piję i nie rozstaję się z butelką wody! Czy to normalne???

Synkowi alergia i pokrzywka narazie zniknęły więc poszedł po tygodniu nieobecności do przedszkola. Mam nadzieję że teraz trochę pochodzi.
Ja tez sporo pije od jakis kilku dobrych tygodni, nawet w nocy sie budze i musze pic :)

dziewczyny cz zna któraś z Was laboratorium w Warszawie z przystępnymi cenami gdzie wykonują pakiety badań ciążowych??

Polecam Diagnostyke - maja przystepne ceny, mozna wykupic pakiety badan (taniej wyhodzi jesli wszystkie rzeczywiscie musisz zrobic) i maja kilka punktów pobrań. Bardzo miły personel a wyniki online na drugi dzien :)

reklama
Witam nowe kwietniówki :) i życzę spokojnych ciąż.

Ola i Truskoawkowa - ja tez jestem dosyc slusznych rozmiarów :) ale przytylam narazie ok 0,5 kg. Az sama sie dziwie ze tylko tyle bo czasem jak mam faze na jedzenie to takie spustoszenie sieje w lodówce ze koniec swiata :)

marcia331 - ja tez nie moge doczekac sie kolejnej wizyty a mam jeszcze 3 tygodnie. Najchetniej to USG robilabym raz w tygodniu zeby sprawdzac czy nadal wszystko jest oki.

misiarska - jakie zastrzyki i na co to? konieczne? pewnie dostanie w penie to nic nie boli, nic sie nie martw :*

u mnie dzisiaj ogolnie nastroj taki sobie. Raz mi zimno a raz cieplo. co do mdłosci to mam je , teraz chyba najbardziej nasilone, ale nie wymiotuje na szczescie. Staram sie komponowac diete zgodnie z wymogami ciazowymi (wapn, zelazo, bialko, warzywa zeilone, zboza itp) ale nie wiem czy to ma sens. To moja pierwsza ciąża i moze doradzicie mi czy jesc poprostu normalnie czy bardziej przykuwać uwage do potraw?

I jeszcze jedno pytanie - co to jest USG prenatalne? kazdy je ma? i czy boli? tez mam miec wykonywane i troche sie martwie.

Pozdrawiam Was serdecznie, buziaki

Do góry